Israël en Latijns-Amerika: voortzetting van hun groeiend partnerschap

Premier Netanyahu ontmoette een delegatie van voorzitters van commissies voor buitenlandse zaken van Latijns-Amerikaanse parlementen (plaatje onderaan) en merkte op dat hij in november naar Guatemala zal afreizen voor een regionale bijeenkomst.

Deze ontmoeting gaat verder met de groeiende partnerschappen die Israël heeft in Latijns-Amerika. Het bewijs hiervan was volledig zichtbaar, aangezien Guatemala en Paraguay allebei hun ambassades naar Jeruzalem verhuisden nadat de VS het eerste land waren geworden dat zijn ambassade naar Jeruzalem had verplaatst.

Zal Latijns Amerika Israël’s Nieuw Afrika worden?

Met de grote hoeveelheid gelovige christenen in Latijns-Amerika, waarvan de meeste pro-Israël zijn, is er duidelijk bewijs dat dezelfde soort synergie ook bestaat tussen Israël en de Afrikaanse landen ten zuiden van de Sahara.

De groeiende partnerschappen van Israël met een aantal landen in Latijns-Amerika bieden nieuwe markten en partners die hongeren naar Israëlische knowhow en technologische innovatie.

Premier Netanyahu zei het volgende aan de delegatie:

“U bent hier van harte welkom. Onze betrekkingen met de landen van Latijns-Amerika veranderen duidelijk in hoog tempo ten goede. Ik ben erg trots op het feit dat ik de eerste Israëlische premier was die een land ten zuiden van Texas bezocht. Ik kreeg de kans eerst naar Argentinië te gaan, vervolgens naar Colombia en vervolgens naar Mexico. En ik ben van plan nog een vergadering te houden in november, september. We gaan naar Guatemala voor een regionale bijeenkomst, dus ik zal de gelegenheid hebben om de leiders van al uw landen te ontmoeten.

U zijt allemaal parlementsleden en wat mij betreft zijn jullie allemaal ambassadeurs. Nu ben u ambassadeurs van Israël en van de waarheid. Zeg alstublieft aan uw medeburgers, dat dit erg belangrijk is voor ons en voor de mensen die Israël kennen zoals het is. Hier is iets over Israël. U zit nu in de zetel van de Israëlische regering. Het is hier in Jeruzalem. Vlak naast ons staat de Knesset, ons parlement. Het is in Jeruzalem. Pal naast ons staat het Hooggerechtshof. Het is in Jeruzalem. Het huis van de president is in Jeruzalem.

Jeruzalem is de hoofdstad van Israël. We zijn erg … En het zal altijd de hoofdstad van Israël zijn. Het is al drieduizend jaar de hoofdstad van Israël. Dit is een beschrijving van onze regering onder koning Salomon, de zoon van koning David, drieduizend jaar geleden. Jeruzalem is al drieduizend jaar onze hoofdstad en het zal onze hoofdstad blijven.

Ik ben erg blij dat Guatemala zijn ambassade heeft verplaatst. Ik ben erg blij dat Paraguay zijn ambassade heeft verplaatst. En ik vraag u, net als de ambassadeurs van Israël, om uw regeringen te vragen hun ambassades naar Jeruzalem te verplaatsen. Dan kunnen we voortaan zeggen: “Tot volgend jaar in Jeruzalem”.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Gavriel Dan “Israel and Latin America: Continuing Their Growing Partnership” van 13 juni 2018 op de site van Israel Rising

Een gedachte over “Israël en Latijns-Amerika: voortzetting van hun groeiend partnerschap

  1. Eén van de oorzaken van de toewending van deze landen tot Israël is de sterke opkomst van de evangelicale en behoudend protestantse kerken. Maar het schijnt, dat ook binnen verschillende rooms-katholieke gemeenschappen een duidelijke verschuiving plaatsvindt. Paraquay heeft Jeruzalem ook erkend als de hoofdstad van Israël, maar is grotendeels katholiek. Bovendien is het een lucratieve zaak om goede banden met Israël te hebben. Het is een high-tech land, dat veel te bieden heeft. Laat de vriendschap tussen deze landen en Israël tot grote bloei komen. Het zal voor alle betrokkenen profijtelijk zijn.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.