VN veroordelen Israël voor uitschakelen van Hamas terroristen tijdens Terugkeer Mars campagne

Met een grote meerderheid heeft de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties woensdag een resolutie aangenomen waarin Israël wordt veroordeeld voor het gebruik van “buitensporige, onevenredige en niet-onderscheidende” macht tijdens de recente schermutselingen aan de grens met Gaza en waarin werd opgeroepen tot een ‘internationaal beschermingsmechanisme’ voor Palestijnse burgers.

De resolutie, getiteld “Bescherming van de Palestijnse burgerbevolking” (Protection of the Palestinian civilian population) die werd ingediend namens de Palestijnse Autoriteit door Algerije en Turkije, werd vervolgens aangenomen met 120 ‘ja’ -stemmen, 8 ‘nee’ -stemmen en 45 onthoudingen.

De acht landen die tegen de resolutie hebben gestemd, waren de Verenigde Staten, Israël, Australië, de Marshall-eilanden, Micronesië, Nauru, Togo en de Salomonseilanden. De 45 ‘onthouders’ zwichtten voor de automatische meerderheden van het islamitisch en het Arabisch blok in de VN, verkozen dan maar om te zwijgen en toe te kijken en lieten hun oordeel over aan de antisemitische wolven in de Verenigde Naties.

Amerikaanse ambassadeur aan de VN Nikki Haley argumenteerde vooraf dat de resolutie vooringenomen was tegen Israël en stelde een amendement voor dat een expliciete veroordeling zou hebben toegevoegd over de terroristische organisatie Hamas voor het afvuren van raketten, het bevorderen van geweld aan de grens met Gaza en het graven van tunnels om te infiltreren in Israël.

Een Hamas-functionaris erkende op woensdag 16 mei dat 50 van de 62 gemelde Palestijnen tijdens de grensrellen in Gaza op maandag 14 en dinsdag 15 mei, leden waren van de islamistische terroristische groep. Met de drie gedode militanten van Islamitische Jihad erbij geteld komt het aantal bekende leden van terreurgroepen onder de doden voorlopig op 53 te staan.

Het amendement werd uiteindelijk op procedurele gronden afgewezen, hoewel de meeste lidstaten dit wel steunden. Haley’s amendement haalde het met een kleine meerderheid, 62 tegenover 58, met 42 onthoudingen. Echter de president van de Algemene Vergadering, Miroslav Lajčák van Slowakije, oordeelde dat een tweederde meerderheid nodig was om een ​​amendement aan een ontwerpresolutie toe te voegen en de toevoeging belandde in de prullenmand.

In de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties bestaat geen vetorecht, in tegenstelling tot de VN Veiligheidsraad. Derhalve zijn de resoluties in de Algemene Vergadering juridisch niet bindend voor de lidstaten en zijn eerder symbolisch. Israël kan dus met een gerust hart deze schandelijke resolutie vertikaal klasseren bij al die andere honderden anti-Israël resoluties.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Raphael Ahren “UN General Assembly condemns Israel for ‘excessive’ force at Gaza border” van donderdag 14 juni 2018 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikel van Elad Benari “UN votes to condemn Israel over Gaza” van donderdag 14 juni 2018 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Tovah Lazaroff “U.N. Votes down U.S. bid to condemn Hamas violence against Israel” van donderdag 14 juni 2018 op de site van The Jerusalem Post

3 gedachtes over “VN veroordelen Israël voor uitschakelen van Hamas terroristen tijdens Terugkeer Mars campagne

 1. Misschien is dit bericht aan de VN beter :
  “VN veroordeeld de Joose bevolking omdat het niet dood wil gaan”.????

  Like

 2. Het is schandalig om een land dat zo aangevallen wordt als Israël te veroordelen,het enige wat Israël doet is zich verdedigen als dat ook niet meer mag dan zijn allen weten over boord gegooid Israël wij staan achter je en biden voor jullie.

  Like

 3. “”Dank U Verenigde Naties””.

  De bevolking van Gaza is U dankbaar dat we nu nog langer vastzitten aan het dictatoriale & onmenselijke bewind van Hamas.

  Onze dank gaat vooral uit naar onze vrienden in BELGIE, Frankrijk & Spanje die ons hiermee opzadelen en de verachtelijke slapjanussen uit het Westen die ‘neutraal’ bleven.

  Ons toekomstig bloed kleeft aan uw handen.

  Nogmaals dank!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.