Sderot in Israël vliegert weer: ‘vliegers van het leven versus vliegers van de dood’

Plaatje hierboven: Palestijnse vliegers van Hamas zaaien dood, brandende velden en vernieling onder Joden en niet-Joden; Israëlische vliegers brengen leven, welvaart en vreugde aan allen [beeldbron: J-P]

Wanneer God ons citroenen geeft, zo luidt het gezegde, is het het beste om een ​​mooie koude kan van zoete limonade te maken. Het is duidelijk dat de stad Sderot de les ter harte neemt. Op maandag sluit de stad zich aan bij het 7 Sderot Mall Center in het houden van een workshop ‘vliegers maken’ voor de kinderen van hun gemeenschap en omgeving.

De kinderen zullen ook interessante verhalen, legendes en feiten horen over de ontwikkeling van de vlieger. Elk kind kan zijn of haar eigen vlieger maken en elk zal een persoonlijke boodschap hebben. De workshop wordt afgesloten met de kinderen die met hun vliegers vliegen, boordevol positieve berichten.

Er wordt gehoopt om een ​​beetje een therapeutische activiteit te brengen voor de kinderen, van wie sommigen zwaar zijn getraumatiseerd door de terreur die wordt begaan door de brandgevaarlijke vliegeraanvallen die door Hamas de afgelopen 10 weken in de regio vanuit Gaza zijn gevlogen en vele branden stichtten in akkers en velden aan de Israëlische kant van de grens.

“’In tegenstelling tot onze buren uit de Gazastrook die de prachtige hobby van vliegende vliegers hebben veranderd in een daad van terrorisme, met verschrikkelijke schade aan de landbouw, brengen de kinderen van Sderot en de omliggende gemeenschappen de vlieger terug naar zijn bron, van voorbereiding tot het in de lucht vliegen en hopen dat die niet zal vallen,” zei burgemeester Alon Davidi in een verklaring.

“’We zijn bezig met positieve dingen en optimisme en met het verlangen dat onze kinderen altijd gelukkig zouden zijn. Ik doe ook een beroep op de kinderen van Gaza om te genieten van het spelen met vliegers en zich niet te laten misleiden door terroristische elementen. Wij zijn vliegers van het leven, niet de dood.”

door Hana Levi Julian

Bij wijze van contrast: De Al Qassam Brigades pochen op de voorpagina van hun website (screenshot) hoe ze 400 dunams Israëlische landbouwgronden en akkers in brand hebben gestoken met hun vliegers [beeldbron: Al Qassam]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “Sderot Children to Re-Learn Enjoyment of Happy Kites, Instead of Gaza Terror Kites” van maandag 11 juni 2018 op de site van The Jewish Press

Een gedachte over “Sderot in Israël vliegert weer: ‘vliegers van het leven versus vliegers van de dood’

  1. De Gaza losers hebben niets om voor te leven…..dankzij hun eigen mentaliteit, domheid, opvoeding & leiders……..én het westen die dit proces maar blijft steunen om haar eigen redenen ………en nee, dat heeft niets met de Arabieren in Gaza te maken, maar alles met de Joden in Israel.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.