Iran erkent voor het eerst betrokkenheid bij aanslagen op WTC aka ‘9/11’ in 2001

Iraanse functionarissen hebben voor het eerst toegegeven dat zij de terroristische aanslagen van 9/11 in de VS hebben helpen faciliteren door stiekem mee te werken aan de vrije doorgang van Al-Qaeda-agenten die uiteindelijk commerciële vliegtuigen lieten crashen op de Twin Towers, aka het World Trade Center in New York City op 11 september 2001, volgens nieuwe opmerkingen van een hoge Iraanse ambtenaar.

Mohammad-Javad Larijani, een assistent voor internationale aangelegenheden in de Iraanse rechterlijke macht, onthulde in Farsi-taal opmerkingen op de door de staat gecontroleerde Iraanse televisie dat Iraanse inlichtingenfunctionarissen stiekem hielpen de al-Qaeda-aanvallers te voorzien van doorgang en hen toevlucht gaven in de Islamitische Republiek, volgens naar een Engelse vertaling gepubliceerd bericht op Al Arabiya.

“‘Onze regering stemde ermee in om de paspoorten van sommige [terroristen] niet af te stempelen omdat ze twee uur op transitvluchten zaten en ze hervatten hun vluchten zonder dat hun paspoort was gestempeld. Hun bewegingen stonden echter onder volledige supervisie van de Iraanse intelligentie,” aldus Larijani.

De opmerkingen vertegenwoordigen de eerste keer dat hoge Iraanse functionarissen publiekelijk hebben toegegeven aan het helpen van Al Qaeda en een directe rol speelden bij het faciliteren van de aanslagen van 9/11. De Amerikaanse regering beschuldigt Iran al lang van het spelen van een rol bij de aanslagen en heeft de Islamitische Republiek hiervoor zelfs beboet met miljarden dollars als gevolg. De Amerikaanse 9/11-commissie die bijeenkwam om de aanslagen te onderzoeken, concludeerde dat Iran een rol speelde bij het faciliteren van de Al Qaida-terroristen.

Larijani gaf toe dat Iraanse functionarissen de paspoorten van de Al-Qaeda-militanten niet hebben afgestempeld om hun bewegingen te verduisteren en detectie door buitenlandse regeringen te voorkomen. Al Qaida-agent kreeg ook een veilig heenkomen in Iran.

“‘De Amerikanen beschouwden dit als bewijs van de samenwerking van Iran met al-Qaeda en bekeken de doorgang van een vliegtuig door heen het Iraanse luchtruim, van een van de piloten die de aanslagen uitvoerde en een Hezbollah-militair die [naast] hem aan boord zat, als bewijs van directe samenwerking met al-Qaeda via de Libanese Hezbollah,” zei Larijani in het interview van 30 mei, dat op de sociale media steeds meer wordt verspreid.

De Amerikaanse overheid heeft formeel geen commentaar gegeven op het interview, maar heeft dit wel benadrukt in een officiële tweet van de Twitter-pagina van het ministerie van Buitenlandse Zaken.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Adam Kredo “Iran Admits To Facilitating 9/11 Terror Attacks – Top Iranian official admits for first time Iran aided al Qaeda terrorists” van vrijdag 8 juni 2018 op de site van The Washington Free Beacon

♦ naar een artikelWATCH: In first, Iran admits to facilitating passage of al-Qaeda’s 9/11 attackers” van vrijdag 8 juni 2018 op de site van Al Arabiya/English

Een gedachte over “Iran erkent voor het eerst betrokkenheid bij aanslagen op WTC aka ‘9/11’ in 2001

  1. Ik had al een sterk vermoeden en in dit artikel is het dan ook een bevestiging, men heeft totaal de verkeerden aangevallen en waar was de Mossad hierin?

    Like

Reacties zijn gesloten.