14-jarig Joods meisje verkracht en vermoord in Duitsland door Iraakse ‘vluchteling’

Duitse functionarissen zeiden donderdag dat een Iraakse man verdacht van het verkrachten en vermoorden van een 14-jarig meisje waarschijnlijk het land was ontvlucht en naar Irak was teruggekeerd. De zaak heeft de Duitsers diep van streek gemaakt en heeft geleid tot oproepen van politici voor een herziening van de asielregels om immigranten die als gewelddadig worden beschouwd, gemakkelijker uit te zetten.

Het slachtoffer, de 14-jarige Susanna Maria Feldman, was Joods, hoewel de politie zei dat er geen bewijs was dat haar religie een factor in de misdaad was, en de Centrale Raad van Joden in Duitsland waarschuwde tegen het toewijzen van antisemitische motieven aan haar aanvaller. De vermoede betrokkenheid van een asielzoeker zou kunnen bijdragen aan een terugslag tegen het besluit van bondskanselier Angela Merkel om de deur open te zetten voor meer dan een miljoen migranten in 2015.

Echter, de dader, de 20-jarige Ali Bashar, werd vrijdag door de Koerdische autoriteiten gearresteerd in Noord-Irak. “Tijdens zijn ondervraging na zijn arrestatie, bekende de jonge man uit Koerdistan dat hij het Duitse meisje had vermoord,” zei Tariq Ahmad, politiechef voor de provincie Dohuk in Iraaks Koerdistan. “Hij zei dat ze vrienden waren, maar dat ze ruzie kregen en dat hij haar had gedood toen het meisje dreigde de politie te bellen,” zei Ahmad.

Ondanks de afwezigheid van een formeel uitleveringsverdrag tussen Irak en Duitsland, werd hij vanuit de Koerdische regionale hoofdstad Arbil op een Lufthansa-vlucht naar Duitsland gezet, aldus Duitse media. Verwacht wordt dat hij na zijn landing in Frankfurt in voorlopige hechtenis zou worden geplaatst, aldus de rapporten.

Rabbi Aharon Ran Vernikovsky, die de Joodse gemeenschap in Mainz leidt, zei: “Ik ben net zo geschrokken, verdrietig en ontzet over de gewelddadige dood van Susanna als iemand maar kan zijn.” Hij zei dat de gemeenschap alles zou doen om de situatie uit te klaren en de familie van het meisje te ondersteunen. “Veel van de details van de zaak zijn nog steeds onduidelijk. We verwachten een snel en uitgebreid onderzoek van de aanklagers, en harde gevolgen voor de dader of daders,” zei de Centrale Raad van Joden in Duitsland.

De Raad heeft de afgelopen maanden gewaarschuwd voor een toename van antisemitische incidenten en de Duitse regering heeft een nieuwe functie ingesteld om antisemitisme te bestrijden. Sommige Duitse Joden hebben hun bezorgdheid geuit over een waargenomen toename van anti-Joodse vooroordelen met de instroom van voornamelijk islamitische migranten, hoewel de Duitse politie de meeste antisemitische incidenten leggen bij extreem-rechtse Duitsers.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Eldad Beck “Muslim immigrant suspected of rape, murder of Jewish teen in Germany” van vrijdag 8 juni 2018 op de site van Israel Hayom

♦ naar een artikel “Suspect said to confess to rape, killing of German Jewish teen Susanna Feldman” van zaterdag 9 juni 2018 op de site van The Times of Israel

Een gedachte over “14-jarig Joods meisje verkracht en vermoord in Duitsland door Iraakse ‘vluchteling’

  1. Het Duits beleid van Merkel is een echte mislukking deze hooghartige protestantse dame had beter niet verkozen geworden, uiteindelijk zal het worden als het Romeinse Rijk dat ook ten onder ging aan migratiepolitiek!

    Like

Reacties zijn gesloten.