Terwijl Arabieren overal betogen en moorden stappen 250.000 Israëli’s op in Gay Pride Parade in Tel Aviv

De jaarlijkse Gay Pride Parade vindt vandaag plaats Tel Aviv, met naar verwachting 200.000 mensen die deelnemen aan het evenement van het jaar. De parade is nu in zijn 20ste jaar. 250.000 mensen overstroomden de straten van Tel Aviv op vrijdagmiddag. Burgemeester van Tel Aviv, Ron Huldai, beloofde “wetgevingsbarrières omver te werpen totdat er volledige gelijkheid is”.

Elders in de landen van het Midden-Oosten en in Iran worden tot op vandaag homoseksuelen gediscrimineerd, gefolterd, gevangen gezet, geëxecuteerd of opgehangen. Wat een verademing toch vergeleken met Israël waar het hele jaar door het feest van de vrijheid en democratie wordt geleefd.

De parade, de grootste in zijn soort in het Midden-Oosten, begon om 12 uur ’s middags onder de brandende zon op de hoek van Sderot Ben Tsiyon en Bograshov Street, vanwaar wedr opgestapt richting HaYarkon straat, die parallel loopt met de zee vooraleer ze Frishman straat inkozen en dan vervolgens de Promenade van Tel Aviv.

De Amerikaanse ambassadeur aan Israël David Friedman roemt de deelnemers aan de Gay Pride Parade in Tel Aviv. Hij twitterde dat Israël “de mensenrechten promoot en beschermt met inbegrip van de rechten van de #LGBTI gemeenschap, dat tevens reeds lang het beleid van de Verenigde Staten is.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.