De pyromaniakken van Gaza; het nieuwe milieuterrorisme van Hamas

De Arabieren van Gaza hebben meer dan 250 branden gesticht, waarbij ze bijna 7 vierkante kilometer land (4.300 acres) hebben verbrand, meer dan de helft in natuurreservaten, in wat het laatste stuk van de Arabische terroristische innovatie is gebleken: Milieuterrorisme gepleegd door de vrijlating van vliegers – versierd met swastika’s – en heliumballonnen in vuur en vlam.

Het is bekend geworden als ‘vliegerterreur’. De branden, met name die in natuurreservaten, hebben ook de lokale dieren in het wild vernietigd, zodat niet alleen mensen de prijs betalen voor de onophoudelijke woede van de Gazaanse-Arabieren, maar ook de dieren.

Net zoals de Arabieren van de PLO het moderne terrorisme hebben uitgevonden: vliegtuigkapingen, bloedbaden op luchthavens, school- en schoolbusmoorden, bloedbombardementen op atleten, zelfmoordaanslagen, vooral in bussen, restaurants en nachtclubs en auto-ram aanslagen (ook bekend als vehicular jihad). De Arabieren van Hamas in Gaza, hebben thans milieuterrorisme geïnnoveerd (naast het uitvinden van terreurstunnels en het vervolmaken van de oorlogsmisdaad door burgers als menselijke schilden te gebruiken).

Wetende hoe de rest van de PLO-uitvindingen de hele wereld hebben afgelegd en uiteindelijk worden gebruikt door andere moslimterroristen in zowel de VS als Europa, kan deze tactiek nog een exportproduct van Gaza worden. De schade veroorzaakt door de branden wordt geschat op ten minste NIS 5 miljoen ($ 1,4 miljoen) voor landbouwgrond alleen.

Het zal jaren, misschien zelfs tientallen jaren kosten om de getroffen gebieden terug te brengen naar hun vroegere staat. De branden die de Arabieren van Gaza hebben aangericht, dienen als een cruciale, zij het uiterst pijnlijke, les in wat ze met de rest van het land van Israël zouden doen, als ze er ooit meer van zouden verwerven.

Toen Israël in 2005 de Gazastrook verliet (een feit dat de meeste activisten van de sociale rechtvaardigheid in de wereld lijken te hebben uitgewist), waardoor Gaza de facto Judenrein werd gemaakt, vernietigden de Arabieren daar de meeste achtergebleven broeikassen, alleen omdat ze door Joden waren gebouwd. Ze ontwikkelden niets in Gaza, maar veranderden het slechts in een jihadistische basis van waaruit terroristische aanvallen werden uitgevoerden en raketten op Israël konden worden afgevuurd. Hoe zit dat dan met hun ‘liefde voor het land’?

De vliegerterreur gepleegd op de prachtige natuur en velden van Israël is een voorbeeld van wat de Arabieren van Gaza met de rest van Israël zouden doen als ze ooit de kans daartoe krijgen. Ze zouden het land letterlijk ‘liefhebben’ tot de dood, totdat het weer zou worden – zoals het was voordat de Joden in aantallen arriveerden om het land te herbouwen en reanimeren na de langdurige islamitische (Ottomaanse) kolonisatie ervan – en de natuurlijke rijkdommen uitgeput en geëxploiteerd werden, wachtend op iemand om het geschikt te maken voor menselijke bewoning.

Zoals observaties van 19de-eeuwse reizigers aan de regio aantonen, was het land na 400 jaar Ottomaans Turkse bezetting van het land Israël niet alleen grotendeels leeg van moslims (die kwamen pas toen de Joden het land weer tot leven brachten) maar het land zat ook “in zak en as. Daar broedt de betovering van een vloek die zijn velden verdord en zijn energieën belemmerde. … Palestina is verlaten en ongeliefd … Het is een hopeloos troosteloos land met een gebroken hart”, zoals de Amerikaanse schrijver Mark Twain schreef in zijn beschrijving van zijn bezoek in 1867. Dit was omdat de Ottomaanse Turken het land in hun uiterste minachting veronachtzaamden. De ‘liefde’ van de Turkse president Erdogan voor Jeruzalem is een zeer recente uitvinding.

Als het land echt toebehoorde aan de Arabieren en als ze het eigenlijk wilden omwille van zichzelf, in tegenstelling tot gewoon de Joden erin te duwen en te doden, zouden ze nooit overwegen om de natuur en de dieren in het wild te vernietigen.

Zoals in het Oordeel van Salomon, waarin de koning regeerde tussen twee vrouwen die allebei beweren de moeder van hetzelfde kind te zijn, zou de vrouw die bereid was om het kind in tweeën te knippen, onmogelijk de biologische moeder van het kind kunnen zijn. Geen moeder zou zoiets doen voor haar eigen kind.

De Arabieren kunnen het land als hun eigendom claimen zoveel als ze maar willen – de wereld gelooft immers gemakkelijk de leugens – maar hun destructieve gedrag ernaar verraadt de realiteit.

door Judith Bergman


Bronnen:

♦ naar een artikel van Judith Bergman “The Pyromaniacs of Gaza” van 7 juni op de site van MIDA

2 gedachtes over “De pyromaniakken van Gaza; het nieuwe milieuterrorisme van Hamas

  1. Foei Brabosh om zoiets te veronderstellen.

    Zolang het over ‘Israelische bouwgronden gaat is het géén milieu terrorisme want anders hadden onze ecologische maniakken zéker moord & brand geschreeuwd!

    Pas wanneer Israel dit in “palestina” zou doen…..dan gaan ze los.

    Dus nu gewoon wachten tot dit Palestijnse export artikel de wereld gaat veroveren….net zoals de terreur dit heeft gedaan.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.