Gazanen demonstreren weer massaal aan de grens met Israël nav. Al Quds Dag

Ca. 10.000 Gazaanse Palestijnen nemen vandaag deel aan de confrontaties langsheen het veiligheidshekken dat het gewelddadige Gaza sccheidt van Isarël. Dit naar aanleiding van Al Quds Dag die synchroon verloopt met deze van Iran in Teheran (hun belangrijkste sponsor) en in andere belangrijke steden van  de wereld.

Gazanen gooiden onder andere een granaat en een pijpbom naar Israëlische soldaten. Een vlieger waaraan een brandbom was vastgemaakt werd naar de soldaten gestuurd maar ontplofte voortijdig in de lucht, aldus de woordvoerder van de IDF.

Enkele brandende vliegers bereikten wel Israëlisch grondgebied en verooorzaakten brandjes, onder meer in de buurt van de kibboets van Nir Am, terwijl een andere brand ontstond nabij de grensovergang Kerem Shalom.

Palestijnen verbranden ook banden en gooien stenen naar Israëlische soldaten. De IDF gebruikt speciale verspreidingsmethoden om rellen te onderdrukken en mogen met scherp schieten in overeenstemming met de IDF-voorschriften.

Het door Hamas gerunde “gezondheidsministerie”, een eufemisme voor de propagandadienst van Hamas aka Pallywood, zegt dat 4 mensen werden gedood, 525 mensen gewond zijn geraakt, waarvan 117 door kogels. De meerderheid had last van inademing van traangas en het inademenen van de zwarte giftige rook van brandende autobanden, die ze zelf in brand hadden gestoken.

Ook in Teheran was het Al Quds (Jeruzalem) Dag en manifesteerden tienduizenden tegen de VS en Israël, vandaag 8 juni 2018. Daar staken de Iraniërs ondermeer een pop in brand die de Amerikaanse president Donald Trump moest voorstellen omhuld met een Israëlische vlag [beeldbron: AFP/STR]

 

Een gedachte over “Gazanen demonstreren weer massaal aan de grens met Israël nav. Al Quds Dag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.