Rouhani roept op tot massale protesten op ‘Al-Quds Dag’ om Hamas te helpen

De Iraanse president Hassan Rouhani riep donderdag alle Iraniërs op om vrijdag massale protesten te houden als onderdeel van de jaarlijkse Al-Quds-dag (aka Jeruzalem Dag), die traditioneel uitpakt in een zoveelste haatronde VS en Israëlbashen, zoals hierboven op het plaatje tijdens één van de vorige afleveringen (2013) van Iran’s Al Quds Dag festiviteiten.

In een verklaring op zijn officiële website en geciteerd door i24news, zei Rouhani dat hij “verwacht dat alle mensen in heel ons dierbare Iran, ongeacht hun gedachten en overtuigingen, de Al Quds Dag demonstraties zullen bijwonen en dit bericht sturen naar de usurpator het Zionistische Regime [aka Israël] dat ze het Palestijnse land en de Heilige Quds niet zijn vergeten en dat de vrijheid van de Heilige Quds nog steeds de heilige zaak is van het Iraanse volk en alle moslims.”

Al-Quds Day is een jaarlijks weerkerend evenement van de eerste Opperste Leider van Iran, Ayatollah Ali Khomenei. Tijdens Al-Quds Day worden rallies gehouden over de hele wereld en worden gebruikt om aan te zetten tot haat jegens Israël en de Joden. Dit jaar, volgens i24news, worden naast het belangrijkste protest in Teheran rally’s verwacht in steden over de hele wereld, waaronder New York, Londen, Kopenhagen en Toronto, hoewel ze niet allemaal op dezelfde dag worden gehouden.

De boodschap van Rouhani zei dat de gebeurtenissen van dit jaar ‘speciaal’ waren vanwege de erkenning door de Amerikaanse president Donald Trump van Jeruzalem als de hoofdstad van Israël en 2018 als “de 70ste verjaardag van de bezetting van het Palestijnse land”. Tijdens een Al-Quds Day rally in Toronto in 2013 riep een van de sprekers op tot de dood van Israëliërs. Op YouTube geüploade videobeelden toonden de spreker, Elias Hazineh, tijdens de bijeenkomst: “We moeten hen een ultimatum geven. U moet Jeruzalem verlaten. U moet Palestina verlaten.”

Een andere spreker op dezelfde bijeenkomst viel het besluit van het parlement van Ontario aan om de betoging buiten het parlementsgebouw niet toe te staan ​​en zei dat het gebied “een door de Zionisten bezet gebied” was geworden. Vorig jaar werden vlaggen van de Hezbollah-terreurgroep openlijk getoond tijdens een Al- Quds Dag-parade in Londen, waarbij de politie liet betijen. De demonstranten maakten gebruik van een hiaat in de Britse wetgeving die alleen de ‘militaire vleugel’ van Hezbollah op de zwarte terreurlijst plaatst en niet de zogenaamde ‘politieke vleugel’.

Het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken promootte ook de Al-Quds Dag-marsen, volgens i24news. “Zulke omstandigheden hebben de Quds Day van dit jaar veranderd in een van de meest gevoelige periodes in de geschiedenis wat de kwestie van Palestina betreft”, zei een verklaring van het ministerie van Buitenlandse Zaken. “Deze dag kan een glorieuze en gouden kans bieden om het onschuldige en onderdrukte volk van Palestina en hun legitieme strijd te ondersteunen.”


Bronnen:

♦ naar een artikel van Elad Benari “Rouhani calls for mass protests on ‘Al-Quds Day’” van vrijdag 8 juni 2018 op de site van Arutz Sheva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.