Hamas’ gewelddadige campagne tegen Israël scoort vandaag wellicht een nieuw dieptepunt

De Palestijnse terreurgroepen in Gaza bereiden zich voor op een nieuwe ronde ‘geweldloos’ relschoppen tegen de Joden van Israël; brandstichten, stenen en scherpe voorwerpen katapulteren, brandbommen & granaten gooien en meer van dat ‘vreedzaams’, vandaag vrijdag 8 juni 2018.

Plaats van het gebeuren: nee niet aan de grens van Gaza met Egypte dat al tien jaar lang een blokkade van de Strook handhaaft om dezelfde redenen als Israël (de terreur buiten de deur houden), maar aan het veiligheidshekken dat het gewelddadige Gaza scheidt van Israël. Het is tenslotte Israël dat moet vernietigd worden en niet Egypte. De legale blokkade doorbreken is slechts een excuus en niet de reden..

De protesten waren oorspronkelijk gepland voor dinsdag 5 juni, de verjaardag van de overwinning van Israël op de Arabieren tijdens de Zesdaagse Oorlog van juni 1967, die de Arabieren markeren als de Naksa (de ‘nederlaag’ in hun plannen om Israël te vernietigen).

Echter volgens berichten heeft Hamas besloten om de rellen naar vandaag vrijdag te verschuiven, wanneer Iran zijn jaarlijkse Al Quds Dag (Jeruzalem Dag) evenement houdt, dat sinds 1979 op de laatste dag van de Ramadan wordt gehouden ter ondersteuning van de ‘Palestijnen’. Iran is tenslotte de belangrijkste sponsor in geld, wapens en logistiek van Hamas en zijn concurrent in de terreur de Islamitische Jihad (PIJ).

Hamasleider Ismail Haniyeh zei op donderdagavond dat de wekelijkse ‘Terugkeer Mars’ protesten in Gaza zullen “doorgaan totdat Jeruzalem wordt bevrijd en de blokkade van Gaza wordt beëindigd. De mars moet zich ook uitbreiden naar de Westelijke Jordaanoever en Jeruzalem,” voegde Haniyeh eraan toe. Hij verklaarde verder dat Hamas “bereid is mee te werken aan een serieus initiatief dat een volledig einde zal maken aan de blokkade, maar niet ten koste van de Palestijnse kwestie.”

In de afgelopen twee maanden hebben de Gazanen wekelijks gewelddadige demonstraties gehouden langsheen de grens met Israël. Ten minste 120 relschoppers, waarvan het gros banden hebben met Hamas, werden gedood en duizenden raakten gewond tijdens de protesten. 120 doden is inderdaad erg en dramatisch maar in feite slechts een habbekrats vergeleken wat er in buurland Syrië gebeurt, waar op een paar uur van gevechten meer doden vallen dan tijdens twee maanden van Gazaanse ‘Terugkeer Mars’ protesten. Maar die vergelijking wil natuurlijk niemand maken en zeker niet de westerse reguliere media.

Op 14 mei marcheerden 35.000 inwoners van Gaza aan de grens om te protesteren tegen de verhuizing van de ambassade van de Verenigde Staten naar Jeruzalem, evenals ter nagedachtenis aan de Nakba Dag (aka de ‘ramp’), voor hun mislukking van 1948 om de kersverse Joodse staat Israël van de kaart te vegen.  Meer dan 60 mensen werden op die dag gedood en ruim 1.100 anderen raakten gewond. Hamas erkende later zelf dat van de 60 doden er 52 deel uitmaakten van de terroristische organisatie.

In een verklaring voorafgaand aan de geplande protesten van vrijdag, zei de IDF dat het “klaar en voorbereid is op meerdere scenario’s en vastbesloten is om de burgers van Israël en zijn soevereiniteit te beschermen”, eraan toevoegend dat het “niet zou toestaan ​​dat er schade wordt aangericht aan de afrastering of beveiligingsinfrastructuur die de burgers van Israël beschermt en handelt tegen iedereen die de veiligheid van Israël wil schaden.”

Net zoals vorige keren hebben jets van de IAF op donderdag in het Arabisch opgestelde pamfletten uitgestrooid boven Gaza om de burgers aan te manen om vandaag vrijdag niet het veiligheidshekken te bestormen en of te beschadigen en zich op behoorlijke afstand te houden van de grens met Israël tijdens de door Hamas aangekondigde demonstraties:

“Burgers van Gaza, vrede zij met u, moge u een gezegende maand Ramadan hebben.

Een wijs man is iemand die op voorhand rekening houdt met de gevolgen van zijn acties en kiest voor de daad waarbij de voordelen zwaarder wegen dan de nadelen. Laat Hamas u niet gebruiken als pionnen vanwege zijn enge belangen, waarachter het sjiitische Iran staat dat het doel heeft gesteld de regio te ontwrichten vanwege zijn religieuze en etnische belangen.

U moet Hamas niet toestaan ​​om u in een gegijzelde te laten veranderen, zodat ze politiek kapitaal verkrijgen ten koste van het welzijn en de toekomst van de burgers van Gaza in het algemeen en de jongeren in het bijzonder. Om schadelijke gevolgen te voorkomen, raden wij u aan niet deel te nemen aan de rellen en de anarchie en uzelf niet in gevaar te brengen.”

“Toen hij tegen hen sprak: ‘Kom, laat ons gaan en de slechteriken pakken’, begon de grootste slechterik zijn mes te slijpen.” [oud Georgisch spreekwoord] Wie de spreekwoordelijke ‘grootste slechterik’ is in dit verhaal van de Gazaanse ‘Terugkeer Mars’ protesten, hoeft niet ver te zoeken: Ayatollah Iran.


Bronnen:

♦ naar een artikel van TPS/Tazpit News Agency “IDF Drops Warning Flyers on Gaza Ahead of Border Protests” van donderdag 7 juni 2018 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikel van Elad Benari “Hamas: Riots will continue until Jerusalem is liberated” van vrijdag 8 juni 2018 op de site van Arutz Sheva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.