Arabisch parlementslid Haneen Zoabi maakt het weer bont in de Knesset

Een storm raasde doorheen het Knesset-plenum op woensdag, na een reeks uitspraken van parlementslid Haneen Zoabi tijdens de presentatie van haar eigen wetsvoorstel, omtrent het toekennen van aanvullende financiering aan partijen met een hoge vrouwelijke vertegenwoordiging. Bekijk hier de beelden van haar boze interventie in de Knesset.

De 49-jarige Haneen Zoabi, die zichzelf “een Palestijn in Israël” noemt en banden heeft met zowel Hamas als de PA, is een boegbeeld van de Arabische Balad partij, een coalitiepartner van de Arab Joint List, waarin vier Arabisch-Israëlische partijen zetelen ( Hadash, de United Arab ListBalad en Ta’al), die samen bij de laatste parlementsverkiezingen voor de Knesset 13 zetels op de 120 behaalde.

Kort nadat Zoabi het podium had ingenomen om haar wetsvoorstel te verdedigen, zei ze: “Als je het over vrouwen in Gaza hebt, heb je het over de pijn die niet uit het niets is ontstaan. We praten over de volledige Israëlische verantwoordelijkheid voor dit lijden. Nadat de staat Israël de civiele en agrarische infrastructuur in Gaza heeft vernietigd, vertelt het nu de vrouwen en mannen in Gaza wat ze moeten eten en hoe ze moeten eten. Jullie zouden verbannen moeten worden De mensen in Gaza zijn vluchtelingen, hun land is hier. Om nog maar te zwijgen van de mensen die door de soldaten zijn vermoord. Democratie is een nachtmerrie in deze Knesset.”

Als u dacht ‘dit lijkt niet erg samenhangend‘, heeft u gelijk. Het parlementslid van Joint Arab List, die normaal een 11 haalt op de schaal van woede, verloor helemaal het noorden en stond op het punt om in tranen uit te barsten, toen ze door het diensdoende veiligheidspersoneel en de plaatsvervangende voorzitter van de Knesset, werd verzocht om het parlement te verlaten, wegens het gebruik van taal die niet thuishoort in het huis.

De leden van de Knesset vinden het namelijk niet fijn wanneer Israëlische soldaten “moordenaars” worden genoemd of dat “Israël van de kaart moet worden geveegd” en meer van die dingen. Het radeloze parlementslid weigerde aanvankelijk zich van het podium te laten verwijderen en werd uiteindelijk met harde hand uit de vergadering verwijderd.

Minister van Toerisme Yariv Levin (Likoed) reageerde op het tumult als volgt:

“We waren opnieuw getuige van weer een andere haat speech, ophitsing, een schande die geen ander parlement in de wereld zou hebben toegestaan. Eerlijk gezegd, hoe kunnen we klagen over parlementslid Zoabi als de enige reden waarom ze hier zit een gevolg is van een besluit van het Hooggerechtshof die de beslissing van de Centrale Kiescommissie heeft geannuleerd om haar te diskwalificeren en deze schande te voorkomen om in de Knesset te dienen.

Waarom open je de poorten van de Knesset niet voor elke verrader, voor elke supporter van de terreur? Ik stel voor dat we in plaats van te schreeuwen naar parlementslid Zoabi, beter de juiste conclusies trekken en corrigeren wat gecorrigeerd moet worden in het systeem dat dit hele incident hier laat gebeuren: het gerechtelijk systeem.”

Minister Levin verwees hier naar de wetgeving die in wording is binnen de coalitieregering van Netanyahu, en waarmee de Knesset met een speciale meerderheid de intrekking van Knesset-wetten door de Hooggerechtsof kan vernietigen.

Parlementslid Hannen Zoabi was op 31 mei 2010 aan boord van de Mavi Marmara van het Free Gaza Flotielje, samen met een bende Turkse terroristen van de IHH, die met geweld de legale blokkade van Gaza trachtte te doorbreken. Het schip had niet eens hulpgoederen aan boord …


Bronnen:

♦ naar een artikel van David Israel “Watch: Arab MK Removed from Podium for Calling IDF Soldiers Murderers” van 6 juni 2018 op de site van The Jewish Press

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.