Israël’s minister voor economie zet Canadese BDS activiste voor schut

Op maandag 28 mei 2018 was de Israëlische minister voor Economie, Eli Cohen (foto, midden) te gast in Toronto, Canada, voor de ondertekening van een handelsverdrag tussen Canada en Israël, waar hij ontvangen werd door Canada’s minister voor Buitenlandse Handel Francois Philippe Champagne (foto, rechts).

Het is een scène waarmee we nu helaas bekend zijn. Een Israëlische vertegenwoordiger spreekt voor een menigte, of op het podium, wanneer onverdraagzame luidruchtige mensen plotseling opstaan ​​en proberen hen te overschreeuwen. Niet om te discuteren maar om hen het zwijgen op te leggen. Maar deze keer ging het een beetje anders.

Nadat Canadese BDS-activisten een zakelijke bijeenkomst verstoorden met het doel de Israëlische sprekers in verlegenheid brengen en de mond te snoeren, kregen ze in plaats daarvan een milde smaak van hun eigen medicijn. Nadat een vrouwelijke BDS-activiste begon te schreeuwen dat een handelsovereenkomst tussen Israël en haar land “bloed aan de handen van Canadezen” was, had de Israëlische minister er genoeg van en reageerde vrij scherp op haar belachelijke uitspraken.

“In plaats van ziekenhuizen te bouwen, in plaats van voor jullie volk te zorgen, schieten jullie raketten af”, repliceerde hij. Nog niet klaar ermee, verweet minister Cohen BDS-activisten dat zij de verkeerde kant steunden en beschreef hoe Arabieren opzettelijk hulpgelden misbruiken om terreur te financieren. “We sturen jullie medicijnen, we sturen jullie voedsel,” vervolgde Cohen. “Bouw scholen. Bouw industriële zones. Dit is wat jullie met het geld zouden moeten doen.”

Het pathetische gelamenteer van de activisten deed hen geen goed, aangezien Israël en Canada een bijgewerkte, historische vrijhandelsovereenkomst ondertekenden in Montreal, de derde dergelijke overeenkomst die Israël dit jaar heeft getekend:

Naderhand noemde Cohen het gedrag van de BDS-activisten een provocatie en legde uit dat “BDS-aanhangers proberen uit wanhoop provocatie te creëren vanwege de verminderde aandacht voor hen [en hun beweging]. Iedereen die aanwezig was bij het evenement zag de warmte voor de staat Israël en de afwijzing van misleidende groepen [zoals de BDS] die terreurorganisaties in Gaza ondersteunen,” voegde Cohen eraan toe.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Zvi Manasseh “Israeli Economy Minister Schools Canadian BDS Activist” van 5 juni 2018 op de site van Lev Haolam

2 gedachtes over “Israël’s minister voor economie zet Canadese BDS activiste voor schut

Reacties zijn gesloten.