Palestijnse levens worden enkel belangrijk als ze worden bedreigd door Joden

De anti-Israël meute, die zo talrijk is als er zandkorrels in een woestijn zijn, pakte onlangs weer uit met vermeende empathie voor Palestijnse slachtoffers die sneuvelden in de strijd tegen Israël. Dit keer was het een anti-Israëlcampagne van de Amerikaanse NGO en mensenrechtenorganisatie Avaaz – The World in Action:

Campagnedirecteur van Avaaz Christoph Schott berichtte:

“Activisten legden op aandag 4.500 paar schoenen voor de Raad van de Europese Unie in Brussel om elke persoon te vertegenwoordigen die tijdens het laatste decennium in het Israëlisch-Palestijnse conflict is gedood. Leden van de activistische groep Avaaz bedekten het Jean Rey Square met schoenen, geschonken door burgers in heel Europa in de afgelopen week. Het maakte deel uit van wat volgens de groep een groeiende oproep was aan EU-regeringen om Palestijnse levens te beschermen door het geweld van Israel in de regering in te dammen. Burgers in heel Europa hebben één duidelijke boodschap voor onze regeringen: Palestijnse levens zijn belangrijk voor ons en zij moeten belangrijk zijn voor u.”

Het is wel duidelijk dat voor Avaaz Palestijnse levens oneindig veel belangrijker zijn dan Joods-Israëlische levens. Overigens, als Palestijnse levens zo belangrijk zijn, waarom dan geen schoenen uitgelegd voor de 3886 Palestijnen die werden gedood in Syrië? Naast de duizenden andere Syrische Palestijnen die gewond, vermist of gevangen zitten in Syrische cellen of van Islamitische Staat (ISIS/Daesh)?

En dan hebben we het niet eens over de tienduizenden Palestijnen die gedwongen werden om naar Syrië en Libanon te vluchten omdat ze institutionele discriminatie ondervinden in de Arabische gastlanden waar ze naar toe zijn gevlucht, zoveel jaren geleden.

De waarheid is dat het lot van de Palestijnse ‘vluchtelingen’ in Syrië en elders in de Arabische wereld niemand interesseert. Arabieren die Palestijnen vermoorden? Wie maalt erom. Zolang er geen Jood of een Israëliër in betrokken is, interesseert het niemand wat. De disproportionele aandacht die de Palestijnen genieten in Gaza en op de Westoever dient enkel om Israël te beschadigen.

Poster van Avaaz waarheidsgetrouw aangepast door EoZ:


Bronnen:

♦ naar een artikel van EoZ “‘Palestinian Lives Matter’ (only as long as you can blame Jews) (Poster)” van 29 mei 2018 op de site van EoZ

♦ naar een artikel van Emma Beswick “4,500 pairs of shoes displayed near EU building over Palestinian deaths” van 28 mei 2018 op de site van Euronews

Een gedachte over “Palestijnse levens worden enkel belangrijk als ze worden bedreigd door Joden

  1. Ik begin al medelijden te krijgen met al die NGO idioten en hun lumineuze acties.

    Meer medelijden heb ik echter met palestijnen die erop blijven vertrouwen dat dit soort acties iets gaat veranderen in hun leven.

    Maar ja, men kan een ezel niet tot zijn geluk dwingen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.