Infantiele oorlogsretoriek in Iran jegens Israël nog steeds springlevend

Een Iraanse functionaris claimde vrijdag dat Israël een ‘zware slag’ werd toegebracht door zijn land vorige maand toen 32 raketten werden afgevuurd naar de Golanhoogte vanuit Syrië. Ramezan Sharif (plaatje hierboven), voormalig woordvoerder van de Iraanse revolutionaire garde (IRGC) zei volgens i24news:

“Voor de eerste keer sinds de vorming van het Zionistische regime ontving Israël een zware slag van het verzetsfront op de Golanhoogte. Dit is het begin van een geweldig pad. Israël moet zich ervan bewust zijn dat het wordt beschouwd als een kankergezwel en een overtreder van alle regels in de ogen van de vrijheidszoeker van de wereld.”

Als vergelding voor de raketaanval op de Golan-hoogvlakte, viel het IDF tientallen militaire doelen aan die behoorden tot de Iraanse Quds Force op Syrisch grondgebied. De doelwitten die werden aangevallen, waren onder meer Iraanse inlichtingensites, een militaire compound van Quds Force in Kiswah en een Iraanse logistieke locatie in de buurt van Damascus.

Minister van Defensie Avigdor Liberman verklaarde nadien dat de IDF ‘bijna alle’ Iraanse militaire infrastructuurlocaties in Syrië ’s nachts had vernietigd in reactie op een raketaanval op het noorden van Israël, en waarschuwde Teheran dat aanvallen op Israëlisch grondgebied zullen “beantwoord worden met de sterkst mogelijke kracht”.

Na de opeenvolgende incidenten van vorige maand dreigde de hoge Iraanse geestelijke Ahmad Khatami Tel Aviv en Haifa te vernietigen als Israël ‘dwaas’ handelt. “We zullen onze raketcapaciteit uitbreiden ondanks de westerse druk (om het in toom te houden) …. om Israël te laten weten dat als het dwaas handelt, Tel Aviv en Haifa totaal zullen worden vernietigd,” zei hij.

De dreigementen van Khatami volgden op commentaar van Alaeddin Boroujerdi, voorzitter van de parlementaire commissie buitenlandse zaken van Iran. “Israël is een gevaarlijk spel begonnen,” zei Boroujerdi, en beweerde dat het hoofddoel van de Israëlische aanvallen, gesteund door de Verenigde Staten, is “om de publieke opinie af te leiden van het gedrag van de Amerikaanse president (en) zijn beslissing om zich terug te trekken uit het nucleaire de akkoord van 2015 nucleaire.

Iran is de belangrijkste sponsor van Hamas en Hezbollah


Bronnen:

♦ naar een artikel van Elad Benari “Iranian official: We dealt the Zionists a ‘heavy blow’” van 2 juni 2018 op de site van Arutz Sheva

Advertenties

2 gedachtes over “Infantiele oorlogsretoriek in Iran jegens Israël nog steeds springlevend

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.