Israël’s waarheid wordt telkens weggespoeld door een stortvloed van Palestijnse leugens

De Palestijnse leider Yasser Arafat in Beiroet, Libanon in 1978, zei in het engels, bestemd voor zijn vrijgevige westerse financiers: “I want Peace! Peace! Peace!” en in het arabisch voor zijn brede achterban in de Palestijnse gebieden en in het islamistische M-O: “El Jihad ! El Jihad! El Jihad!” Ze zouden in het Westen beter Arabisch leren, dan begrijpen ze misschien wat er écht aan de gang is in “hun” Palestina …

Van alle Palestijnse leugens is er geen grotere of meer verpletterende leugen dan die welke pleit voor de oprichting van een afzonderlijke Palestijnse staat op de Westelijke Jordaanoever … Niet sinds de tijd van Dr. Goebbels is er een geval geweest waarin voortdurende herhaling van een leugen zulke grote vruchten heeft voortgebracht …“, aldus professor Amnon Rubinstein, voormalig minister van Onderwijs, lid van de extreem-linkse Meretz-factie en decaan van de faculteit rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Tel Aviv, in zijn essay “Palestijnse Leugens”, Haaretz, 30 juli 1976.

De waarheid vertellen over het Israëlisch-Palestijnse conflict zou de Amerikaanse steun bevestigen voor internationaal recht, democratie, de vreedzame oplossing van internationale geschillen en het beginsel van gelijke rechten voor alle volkeren … [evenals de Amerikaanse oppositie tegen agressie en terrorisme],” aldus professor Michael Mandelbaum aan de Johns Hopkins School of Advanced International Studies in zijn essay “Het vredesproces is een obstakel voor vrede”, Commentary, 14 april 2016

Ik geloof niet dat er een Palestijnse natie is. Ik denk dat er een Arabische natie is. Dat heb ik altijd al gedacht … ik denk dat het een kolonialistische uitvinding is – een Palestijnse natie. Wanneer waren er ooit Palestijnen?” aldus Azmi Bishara, oprichter van de Israëlisch-Arabische Balad partij, in een interview met Kanaal 2 in 1996.

In het verleden (zie bijvoorbeeld The Political Algorithms of the Arab-Israeli Conflict) heb ik laten zien dat, in schril contrast met de conventionele wijsheid, Israël’s acceptatie van de legitimiteit van Palestijnse nationale claims de basis heeft gelegd voor de aanval op de eigen legitimiteit.

Met andere woorden, de toewijzing van legitimiteit door Israël aan het Palestijnse verhaal (en dus aan de aspiraties die daaruit voortvloeien, zoals een eigen staat) resulteert noodzakelijkerwijs in het afsnijden van het Zionistische verhaal van zijn legitimiteit, door het delegitimiseren van de maatregelen die nodig zijn om de Joodse natiestaat te ondersteunen.

Bijgevolg luidt de onvermijdelijke conclusie dat de enige manier om legitimiteit te verkrijgen voor maatregelen die nodig zijn om de Joodse staat te ondersteunen, het Palestijns verhaal is te de-legitimeren – volgens welke de Palestijnen-Arabieren een authentieke, identificeerbaar verschillende nationale entiteit vormen, gerechtigd tot alle rechten die worden toegekend aan andere van dergelijke entiteiten.

Dit is natuurlijk een enorme uitdaging. Per slot van rekening, elk streven om een ​​verhaal in diskrediet te brengen, te ontkrachten en uiteindelijk te delegitimiseren, dat, als gevolg van decennia van distorsie, misleiding en waanideeën is verschanst in de collectieve internationale psyche als de ontvangen wijsheid met betrekking tot het Arabisch-Israëlische conflict, waarschijnlijk een Hercules’ werk. De immense schaal van dat werk kan echter niet de noodzaak van de implementatie ervan verminderen.

Lees hier verder het volledige artikel van Dr. Martin Sherman op de site van MIDA

Een gedachte over “Israël’s waarheid wordt telkens weggespoeld door een stortvloed van Palestijnse leugens

  1. Er is niets ‘palestijns’ aan arabieren !! na de Babylonische wegvoering is er niets meer vernomen van filistijnen of kanaánieten !! Hoewel de “Belgae”( de dapperste der Kelten) bewoners waren van huidig belgie zijn er nu geen Vlamingen of Walen meer die zich Menapi of Morini of Toxandri kunnen noemen en Tongeren(Tungri) als hoofdstad kunnen opeisen !! Sint Arafat (Egyptenaar!) en hoofdsmurf abu mazen(algerijn) verzinnen sprookjes !!
    zodra Hamastanen beklag maken bij ICC den haag worden zij als terreurplegers onmiddellijk in arrest gezet !!

    Like

Reacties zijn gesloten.