Turkije stort 10 miljoen dollars in de kassa van Hamas, aka de UNRWA

De jihadistische Nar van Istanboel, Recip Erdogan, laat zijn Turkse regering 10 miljoen dollars overmaken aan Gaza om de activiteiten van Hamas … euh de UNRWA te financieren. Dat is een aparte hulporganisatie van de Verenigde Naties die in 1950 werd opgericht om voor eeuwig en altijd het Palestijnse vluchtelingenprobleem overeind te houden eerder dan het op te lossen.

Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken zei dat de hulp bedoeld is om de UNRWA te helpen omgaan met de financiële crisis die zij doormaakt en die, naar men zegt, nadelig is voor het onderwijs en de gezondheidsdiensten die zij de Palestijnen biedt.

De UNRWA-hulp wordt verleend aan Palestijnse Arabieren die sinds 1948 als ‘vluchtelingen’ zijn gedefinieerd en al hun nakomelingen zonder enige beperking in de tijd. De 300.000 vluchtelingen van toen zijn inmiddels aangegroeid tot 6,5 miljoen, volgens de Palestijnse Autoriteit zelves.

Bovendien verhoogde Turkije de hoeveelheid tarwebloem die het aan de UNRWA levert tot 26.000 ton en werd 1,2 miljoen dollar toegewezen aan de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voor zorgverstrekking aan de Palestijnse Arabieren die onlangs gewond raakten tijdens het Gaza-conflict.

De VS kondigden in januari aan dat het een deel van de financiering aan UNRWA zou inhouden, daarbij verwijzend naar de noodzaak om een ​​fundamenteel nieuw onderzoek van de organisatie uit te voeren, zowel wat betreft de manier waarop het opereert als de manier waarop het wordt gefinancierd.

De organisatie ontving later toezeggingen van $ 100 miljoen aan aanvullende financiering van Qatar, Canada, Zwitserland, Turkije, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Korea, Mexico, Slowakije, India, Frankrijk, België en Nederland als een middel om de hulp te compenseren die door Washington werd ingekort.

NRWA is ondertussen berucht om zijn anti-Israëlische activiteiten. Tijdens de contra-terreuroperatie Operation Protective Edge in de zomer van 2014 werden Hamas-raketten en wapenopslagplaatsen ontdekt in enkele schoolgebouwen van de UNRWA. Eveneens ontplofte een booby-trapped UNRWA-kliniek, waarbij drie IDF-soldaten om het leven kwamen.

Afgezien van de enorme hoeveelheden explosieven die verborgen waren in de muren van de kliniek, werd onthuld dat het bovenop tientallen terreinstunnels stond en liet zien hoe UNRWA nauw verweven is met Hamas.

Meer recentelijk heeft de directeur van de UNRWA-operaties in Gaza zijn steun uitgesproken voor de anti-Israël-marsen langs de grens tussen Israël en Gaza en beloofde dat de medische centra van de organisatie zorg zullen bieden aan ‘Palestijnse vluchtelingen’ die mogelijk letsel oplopen tijdens hun leven.

Hamasleider Ismail Haniyeh en Recip Erdogan, de president van het Neo-Ottomaanse Rijk op 3 januari 2012 in het parlement van Ankara: “We hebben gewonnen! We hebben Israël van de kaart geveegd … bijna! [beeldbron: Getty Images]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Dalit Halevi “Turkey transfers $10 million to UNRWA – Turkey increases the aid it provides to UN agency for “Palestinian refugees” van vrijdag 1 juni 2018 op de site van Arutz Sheva