Amerikaanse diplomaat legt de één-staat-oplossing weer op tafel

Voormalig directeur Communicaties van het Witte Huis, Anthony Scaramucci, sprak op donderdagavond 31 mei op het Yeshivat Hesder Sderot jubileumgaladiner in Manhattan: “U kunt geen tweestatenoplossing hebben als een van die staten terreur ondersteunt.”

“Mijn eerste keer in Israël was eigenlijk in 1985. Ik was 21 jaar oud en ik trok Israël binnen vanuit Egypte,” herinnerde hij zich. “Toen we verder doorheen het gebied trokken van wat nu Gaza is, ging je van de ene cultuur, waar het water niet zuiver was, naar een totaal andere cultuur, waar je meteen van de fontein op het plein kon drinken. Je kon in 1985 de prachtige transformatie zien die in Israël plaatsvond.”

En Scaramucci vervolgde: “Wanneer u nadenkt over het westerse canon van individuele vrijheid, als u nadenkt over onze rechten die ons door God zijn geschonken, begint het echt met het Joodse geloof en het recht van het Joodse volk bij het eerste fundament.”

“En zonder de verklaring van monotheïsme en het geloof in één God, had geen van deze grote dingen in de geschiedenis kunnen hebben plaatsgevonden: de technologische innovatie, de innovatie in de geneeskunde – al deze dingen zijn rechtstreeks verbonden met het Jodendom. Als buitenstaander kan ik uw cultuur helemaal anders zien dan u die zelf kunt zien. U heeft zoveel om trots op te zijn en zoveel om dankbaar voor te zijn,” zei Scaramucci.

Hij sloot zijn opmerkingen af ​​met een uitspraak over één bepaald politiek probleem en zei:

“Ik ben een voorstander van een één-staat oplossing, geen twee-staten oplossing. De enige reden waarom ik voor een éénstaatoplossing ben, heeft te maken met de veiligheid [van Israël]. Aan het einde van de dag zult u nooit in staat zijn om een ​​tweestatenoplossing te hebben als één staat een sponsor van terrorisme en een sponsor van moord is. Het gaat gewoon niet gebeuren, hoe idealistisch u ook bent … om de Joodse staat en het Joodse volk te beschermen, daar ben ik een overtuigd voorstander van.”

In een gesprek met Arutz Sheva wat later, zei Scaramucci:

“Een van de grootste dingen over president Trump en zeker premier Netanyahu, is dat ze weten dat er geen sprake kan zijn van dubbelzinnigheid ten overstaan ​​van het kwaad. Er kan geen verzoening zijn. We hebben door de geschiedenis heen geleerd dat wanneer we proberen te onderhandelen met het kwade, of wanneer we inbinden wanneer goede mannen en vrouwen terugdeinzen wanneer ze geconfronteerd worden met het kwaad, er nog meer kwaad plaatsvindt.”

Hij koppelde de aanstaande topmeeting tussen Trump en Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un aan de nucleaire deal met Iran, voorspellend dat “u vrede zal zien en de denuclearisering van Noord-Korea en de uiteindelijke deradicalisering met Iran.”

Ten slotte riep hij op dat de goede betrekkingen tussen de Verenigde Staten en Israël door beide partijen blijvend ondersteund worden en zei Scaramucci:

“Of u nu een democraat bent of een republikein, die relatie is om zoveel verschillende redenen heilig, maar de belangrijkste heeft te maken met individuele vrijheid en de geest van het beschermen van de westerse canon van individuele vrijheid die begint met de bescherming van Israël en Israël is een heiligdom voor het Joodse volk. Ik hoop echt, vooruitlopend op de ontwikkelingen, dat er meer tweepartijenschap in de relatie wordt geïnjecteerd, zodat we terug kunnen gaan naar die tijd toen er die tweeledige harmonie was in verband met Israël.”


Bronnen:

♦ naar een artikel van Eliran Aharon “Scaramucci to Arutz Sheva: I believe in a one-state solution – Former White House Communications director: You can’t have a two-state solution when one of those states supports terror” van vrijdag 1 juni 2018 op de site van Arutz Sheva

4 gedachtes over “Amerikaanse diplomaat legt de één-staat-oplossing weer op tafel

 1. Hij bedoelde natuurlijk “geen plaats voor een 4-staten oplossing”.

  Israel…. *PalestinaWestbank….PalestinaGaza*……JordaniePalestina.

  Haal de 2 middelsten eruit en de 2-statenoplossing is een feit.

  Over grenscorrecties in Judea/Samaria // “Westbank” moet onderhandeld worden met JordaniePalestina en ‘voila….het probleem is opgelost.

  Geliked door 1 persoon

 2. Zou Gaza niet beter aansluiten bij Egypte? 50% heeft toch Egyptische namen en is trots op zijn of haar Egyptische afkomst? Dat wordt nooit wat met Jordanië. Dan zitten de Israëli’s er straks tussenin. Die zogenaamde eenheid is maar schijn.

  Like

 3. Egypte wil Gaza niet hebben!

  Toen Israel de Sinai woestijn aan Egypte teruggaf waren de Egyptenaren expleciet in hun antwoord….Sinai ja // Gaza nee!

  Gaza was altijd de criminele afvalbderg voor Egypte en die wilden ze niet terug.

  Ze wisten ook waarom. Het is ook daarom dat Israel zich terugtrok uit Gaza en het persé niet terug wil hebben, ondanks alle strubbelingen.

  Gaza is een hellhole…..altijd geweest.

  Like

Reacties zijn gesloten.