Hoge pief van de PLO teruggefloten voor ‘normalisering relaties met Israël’

Plaatje hierboven: Ahmed Majdalani, een lid van het uitvoerend comité van de PLO, moet zich verantwoorden op beschuldiging van het bevorderen van ‘normalisatie van de betrekkingen’ met Israël [beeldbron: MEMRI video screenshot]

Palestijnse leiders hebben de afgelopen paar maanden opgeroepen tot boycots van Israël en de VS. De meest recente oproep kwam slechts enkele weken geleden, toen de leiders en functionarissen van de Palestijnse Autoriteit alle landen opriep de inauguratieceremonie van de Amerikaanse ambassade in Jeruzalem te boycotten.

Een van de functionarissen die opriep tot het boycotten van de ceremonie was Ahmed Majdalani, een lid van het uitvoerend comité van PLO, en een topadviseur van president Mahmoud Abbas. Majdalani is ook beroemd om zijn herhaalde oproepen in de afgelopen jaren voor het boycotten van Israël op alle gebieden. Ahmed Majdalani wordt thans door zijn eigen volk beschuldigd van het bevorderen van ‘normalisatie’ tussen Palestijnen en Israël.

Het is de moeite waard op te merken dat degenen die de beslissing namen om de PLO-ambtenaar Majdalani te verbieden de Palestijnse universiteiten te betreden, in de als ‘gematigd’ omschreven gebieden van de Palestijnse Autoriteit op de Westelijke Jordaanoever leven en dus niet onder de heerschappij van Hamas staan.

Dus welke “misdaad” heeft Majdalani nu precies begaan en waarom is hij het onderwerp geworden van felle kritiek en wordt er opgeroepen om hem te boycotten?

Het blijkt dat de hoge PLO-functionaris en promotor van boycots twee ‘misdaden’ heeft gepleegd: Ten eerste accepteerde hij een uitnodiging om de jaarlijkse Herzliya-conferentie bij te wonen, georganiseerd door de Israëlische denktank, het Instituut voor beleid en strategie. Ten tweede, toen Majdalani werd gevraagd commentaar te leveren op de kritiek van Palestijnen op zijn deelname aan de Israëlische conferentie, antwoordde hij: “Mijn deelname aan de Herzliya-conferentie is niet anders dan mijn deelname aan evenementen die bijvoorbeeld door de Bir Zeit Universiteit zijn georganiseerd.”

Dit is dezelfde Palestijnse Autoriteit die fondsen ontvangt van de VS en de EU. Met andere woorden, Amerikanen en Europeanen financieren Palestijnen die zich verzetten tegen enige vorm van ‘normalisatie’ met Israël. Als een bezoek van een PLO-functionaris aan een conferentie in Israël als verraad wordt bestempeld, wat zou er dan gebeuren met een Palestijn die een vredesovereenkomst met Israël heeft ondertekend?

Het probleem van de Palestijnen gaan niet over nederzettingen, een controlepost of een veiligheidhekken. Ze hebben een probleem met het bestaan ​​van Israël binnen om het even welke grenzen. Palestijnen kunnen nog steeds niet leven met het bestaansrecht van Israël. Punt. Dit was en is nog steeds de essentie van het Israëlisch-Arabische conflict. Ze beschouwen héél Israël als één grote nederzetting die eruit moet worden gewerkt. De Jodenstaat die van de kaart moet worden geveegd, koste wat het kosten moet.

Lees hier het volledige artikel van Bassam Tawil op de site van The Gatestone Institute

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.