Hamas en Co in Gaza hebben erg zware klappen moeten incasseren +video

Naarmate steeds meer informatie wordt vrijgegeven door de IDF, lijkt het er steeds meer op dat Hamas en het dozijn gelieerde Gazaanse terreurgroepen, een flinke dreun van jewelste hebben moeten incasseren die hen afgelopen nacht werd toegediend door de Israëlische luchtmacht (IAF). Dàt zullen ze in Gaza nog wel een tijd lang moeten verwerken vrees ik. Hamas en Islamitische Jihad likken hun wonden.

IAF straaljagers, aanvalshelikopters en vliegtuigen troffen dinsdagavond 25 militaire doelwitten van de Hamas-terreurorganisatie in Gaza, aldus de eenheid van de IDF-woordvoerder. De doelwitaanvallen waren schuilplaatsen van drones die voor terreurdoeleinden werden gebruikt, een raketfabriek, geavanceerde scheepswapens, militaire faciliteiten, trainingsfaciliteiten en een munitieproductiesite.

“Dit is een bijkomende aanval op militaire doelen die behoren tot de Hamas-terreurorganisatie, die verantwoordelijk is voor activiteiten vanuit de Gazastrook, en daarom verantwoordelijk is voor de zware aanvallen die zijn uitgevoerd tegen Israëlische burgers”, zei de IDF-woordvoerder in een persmededeling.

“De terreurorganisatie Hamas kiest er opnieuw voor om op te treden tegen de belangen van de inwoners van de Gazastrook. Nadat het faalde tijdens de gewelddadige rellen langs het veiligheidshekken, kiest het nu voor een grootschalige aanval op Israëlische burgers. De IDF neemt de terreuractiviteit van de Hamas-terreurorganisatie zeer ernstig en zal hiertegen met kracht en vastberadenheid tegen blijven optreden. De IDF is bereid zijn missies waar nodig uit te voeren”, benadrukte de verklaring.

“De IDF is voorbereid op verschillende scenario’s en is vastbesloten om op te treden tegen terroristen. De IDF zal doorgaan met haar missie om de burgers van Israël te beschermen.” Ondertussen werden op dinsdag overal in het zuiden van Israël raketgeluiden gehoord. Volgens de IDF zijn er vanuit de Gazastrook verschillende lanceringen geïdentificeerd gericht op de regeerraden Eshkol, Sha’ar HaNegev en Sdot Negev.

Het luchtafweersysteem van de Iron Dome onderschepte verschillende projectielen die werden gelanceerd in de Sha’ar HaNegev en Sdot Negev Regional Councils. De rest van de sirenes in andere gebieden lijken vals alarm te zijn. De omstandigheden worden onderzocht, zei de IDF.

De luchtaanvallen volgden een spervuur ​​van ongeveer 80 raketten en mortiergranaten die werden afgevuurd vanuit Gaza in het zuiden van Israël, inclusief Iraanse raketten. De terreurgroep Hamas en Islamitische Jihad hebben de verantwoordelijkheid opgeëist voor de raket- en mortiergranaten.

Op dinsdagavond, kort na middernacht, explodeerde een raket afgevuurd vanuit Gaza in de stad Netivot in het zuiden van Israël. Eén persoon liep hierdoor schrik op, maar er waren geen lichamelijke letsels en er werd geen schade gemeld.

Hamas kreunt en steunt
Hamas politburo-lid Khalil al-Haya verklaarde dinsdagavond dat de organisatie had toegestemd om terug te keren naar de staakt-het-vuren-overeenkomsten met Israël die werden bereikt na operatie Protective Edge in 2014 (en sindsdien honderden keren werden geschonden door Hamas en Co.)

Een gelijkaardig gejammer klonk ook bij Islamitische Jihad, nà Hamas de belangrijkste en meest actieve terreurgroep in de Strook, die op dinsdagavond beweerde dat er overeenstemming was bereikt over een staakt-het-vuren in Gaza na Egyptische contacten tussen Israël en de Palestijnse Arabische facties.

Een hoge Israëlische ambtenaar ontkende echter de beweringen van de islamitische Jihad en zei dat er geen overeenkomst was over een staakt-het-vuren in Gaza. In Israël werd dit bericht dan ook als typisch Palestijns fakenews afgedaan, bedoeld door de terreurgroepen om tijd te winnen en zich te hergroeperen.

Opmerkelijke beelden van de Israëlische luchtmacht

Een gedachte over “Hamas en Co in Gaza hebben erg zware klappen moeten incasseren +video

  1. En nóg hebben ze niets geleerd.

    Hamas & Islamic Jihad vechten door tot de laatste man….omdat ze niets anders te bieden hebben.

    Vrede met Israel? Stel je voor!

    Deze mensen zijn geboren in haat en sterven in haat omdat ze niets hebben opgebouw behalve haat en moeten toezien hoe dat Israel wat zij al 70 jaar willen vernietigen een imperium is geworden.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.