Gazaanse Islamitische Jihad vuurt meer dan 50 projectielen af naar Israël; verscheidene gewonden

De IDF vecht al de hele dag een veldslag uit met de Gazaanse terreurgroep de (Palestijnse) Islamitische Jihad en zijn moordbrigade de beruchte Al Quds Brigades. Sinds deze ochtend hebben de Brigadisten reeds meer dan 50 projectielen afgevuurd en de IDF heeft meer dan 35 terreurbolwerken van de PIJ en Hamas bestookt.

Volgens de IDF waren de drie mensen gewond door granaatscherven in de buurt van de zuidelijke Gazastrook eerder vandaag soldaten. Het leger zegt in een verklaring dat de drie werden overgevlogen naar het Soroka Medical Center in Beersheba. Een daarvan leed matige verwondingen aan zijn benen en de andere twee leden lichte verwondingen.

De politie vraagt ​​inwoners van Zuid-Israël om weg te blijven van de tientallen gevallen raketten en mortiergranaten die vandaag vanuit de Gazastrook worden afgevuurd. In een verklaring instrueert de politie de inwoners om [de wrakstukken] niet te benaderen, en staat het politieambtenaren toe de scene te beveiligen zonder burgers in gevaar te brengen.”

Drie inwoners van Sderot worden in het ziekenhuis opgenomen voor verwondingen die ze hebben opgelopen tijdens de raketalarmsignalen die verschillende keren in de zuidelijke stad van de Negev eerder op de dag bleken. Volgens rapporten raakten twee mensen licht gewond terwijl ze naar een schuilkelder liepen. Het Israëlische raketalarmsysteem geeft de bewoners 15 seconden om een ​​schuilplaats te bereiken. Een andere inwoner van Sderot werd in het ziekenhuis opgenomen voor een angstaanval.

Kanaal 2 meldt dat raketten afgevuurd vanuit de Gazastrook 25 kilometer binnen Israëlisch grondgebied zijn doorgedrongen voor de eerste keer sinds 2014 met Hamas. Het rapport zegt dat enkele van de nieuwste spervuur ​​van projectielen Ofakim bereikten, een stad 20 kilometer ten westen van Beersheba.

De IDF zegt dat de projectielen die eerder deze middag in Israël zijn afgevuurd, in Iran zijn gemaakt. “De Palestijnse Islamitische Jihad is een terroristische organisatie die geworteld is in de Iraanse ideologie”, zei de woordvoerder van het IDF in een verklaring. “Vandaag hebben ze Iraanse wapens gebruikt.”

IDF zegt dat het vanmiddag 35 luchtaanvallen op zeven militaire doelen van de Palestijnse terroristische groeperingen in de Gazastrook heeft gelanceerd als reactie op een spervuur ​​van raketten die eerder op de dag in Israël werden afgevuurd. Een verklaring van de woordvoerder van het IDF zegt dat de aanvallen gericht zijn op wapenopslagplaatsen en administratieve kantoren van Hamas of de Palestijnse islamitische Jihad.

Plaatje hierboven: Tijdens de luchtaanvallen werd er wat volgens het leger een Hamas ‘terreurtunnel’ vernietigd die zich over bijna een kilometer uitstrekte naar het Israëlische en Egyptische grondgebied. De woordvoerder van het IDF zegt dat Israël eerder deze middag een ‘terreurtunnel’ in de Gazastrook heeft vernietigd die zich honderden meters uitstrekte binnen Israëlisch en Egyptisch grondgebied. De IDF zegt dat de Hamas-tunnel die verwoest was bij de grensovergangen Rafah en Kerem Shalom nog in aanbouw was en nog niet bruikbaar was.

7 gedachtes over “Gazaanse Islamitische Jihad vuurt meer dan 50 projectielen af naar Israël; verscheidene gewonden

 1. En dan de constatering dat onze minister Kaag deze groeperingen met miljoenen van uw belastinggeld support. Walgelijk. Bloed aan d’r handen.

  Like

 2. Daar zullen ze bij de VN niet zo blij mee zijn nu ze weer rapporten op moeten stellen om de ”palestijnen” te weer te veroordelen voor deze aanvallen.
  Oh wacht!!!!

  Like

 3. Aan Arabieren iets toegeven, is bij voorbaat al een verloren zaak, ( de Nimmer- nooit-genoeg-eisers, maken …misbruik ..van de NIET door hun gewaardeerde tolerantie! )

  Like

 4. Josjoea 1,9.
  Heb ik jou niet geboden: “Wees sterk en stevig, nooit mag je beducht zijn en nooit verslagen, want de Aanwezige, jouw G’d, is met jou in alles, waar je ook gaat”

  AM ISRAEL CHAI.

  Like

 5. Bedankt dat u ons altijd op de hoogte houdt wat er bij onze vrienden in Israël gebeurd!!!!!

  Verstuurd vanaf mijn iPhone

  >

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.