Israëlische boeren dagen Hamasleiders voor het ICC in Den Haag voor beschadiging van hun gewassen

De Israëlische boeren van de Gaza Gordel verklaarden zondag dat ze een beroep zullen doen op het Internationaal Strafhof in Den Haag om Hamas-leider Yahya Sinwar in Gaza en het hoofd van de politieke leider van de terroristische organisatie Ismail Haniyeh te beschuldigen van schade door terroristisch vliegerterrorisme vanuit Gaza met als doel om brand te stichten op de Israëlische velden die fysieke en milieuschade veroorzaakten.

“Doe mee aan het vervolgen van Hamas in Den Haag!”, schreven de boeren in een petitie waarin ze eisten dat Hamas vervolgd zou worden voor oorlogsmisdaden in het ICC en dat extra boeren en burgers zouden worden opgeroepen om zich bij het proces aan te sluiten.

“Hamas heeft rellen langs de grens met Gaza georganiseerd en de bevolking ertoe aangezet om in Israël te infiltreren. Ze hebben het publiek opgeroepen Israëliërs in hun huizen aan te vallen en dreigen zoveel mogelijk Israëli’s te kidnappen en te vermoorden,” schreven de boeren.

“Jongeren in Gaza worden aangemoedigd om grensoverschrijdende brandstichtingen uit te voeren tegen Israëlische boeren met behulp van brandende vliegers. Die verwrongen strategie richt zich op het veroorzaken van burgerslachtoffers en het uitlokken van veroordelingen van Israël. De actie van Hamas schendt het internationaal recht en vormt een oorlogsmisdaad.”

Met brandbommen bevestigd aan vliegers die Palestijnen over het veiligheidshekken stuurden, veroorzaakten de ‘vlieger’ terroristen veel brandschade aan velden en gewassen van Israëlische boeren in het zuiden van Israël.

De boeren zoeken 100.000 handtekeningen voor de petitie. Sinds de lancering op zondag hebben ze al 10.000 ondertekenaars verkregen nadat ze de aankondiging hadden gedaan een week nadat de Palestijnse Autoriteit had verklaard dat haar regering Israël zou dagvaarden bij het Internationaal Strafhof in Den Haag na de dood van meer dan 100 inwoners van Gaza in gewelddadige verstoringen langs de grens met Israël in de afgelopen weken.

De rechtszaak zal de eerste civiele reactie zijn op brandgevaarlijke vliegerterrorisme, die voor miljoenen sjekels schade aan gewassen en irrigatieapparatuur heeft berokkend aan de boeren in Gaza Gordel. Shurat HaDin – Het Israël Law Centre, een NGO die terrorisme bestrijdt met legale middelen en boycots van Israël bestrijdt, zal de boeren bij het ICC vertegenwoordigen.

Ze vervolgen Hamas voor een reeks misdrijven die in strijd zijn met het Statuut van Rome van het Internationaal Strafhof, het verdrag dat het ICC heeft opgericht, inclusief het verbranden van landbouwgronden door het gebruik van de brandgevaarlijke vliegers, het aanvallen van de grenzen van Israël, het gebruiken van kinderen voor gevechtsdoeleinden en het gebruik van de burgerbevolking als menselijke schilden.

“De huidige situatie, waarin activisten van een terroristische organisatie elke dag velden in Israël verbranden, is onaanvaardbaar. Het is ondenkbaar dat hoge Hamas-functionarissen Israël beschuldigen van oorlogsmisdaden terwijl ze haar burgerbevolking, vooral kinderen, als menselijke schilden gebruiken. We doen een beroep op het Internationaal Strafhof in Den Haag om hen voor het gerecht te brengen”, zei Natsana Darshan-Leitner, directeur van Shurat Hadin. Darshan-Leitner vertelde Tazpit Press Service (TPS) dat ze van plan is de rechtszaak in een van de komende weken in te dienen.

Brandende vliegers gemarkeerd met Swastika symbolen van nazi-Duitsland mochten natuurlijk niet ontbreken bij die ‘vreedzame geweldloze’ protesterende Palestijnen …


Bronnen:

♦ naar een artikel van het TPS / Tazpit News Agency “Gaza Belt Farmers to Sue Hamas at ICC Over Terror Kite Fire Damage to Crops” van 27 mei 2018 op de site van The Jewish Press

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.