Israël roept EU op: ‘Stop subsidie aan ngo’s die Palestijnse terreurgroepen steunen’

De Israëlische regering heeft een lijst gepubliceerd van Europese ngo’s die Israël-boycots promoten. Onder hen zijn groepen die Palestijnse terreurgroepen zouden financieren en tegelijkertijd subsidie van de EU ontvangen.

Sommige groepen steunen Palestijnse terreurgroepen zoals Hamas, en ontvangen tegelijkertijd subsidie van de EU, meldt The Times of Israel op basis van het document van het Israëlische ministerie voor Strategische Zaken. Israël roept de EU op de subsidiestroom naar die ngo’s te stoppen.

Onder de genoemde groepen zijn de Noorse ngo Norwegian People’s Aid (NPA), de Britse organisatie War on Want en de Nederlandse vredesorganisatie PAX. Het document rept met name over NPA, dat in 2016 1.7 miljoen euro aan subsidie heeft ontvangen. In april meldde het Amerikaanse ministerie van Justitie dat NPA een schikking trof met Amerika nadat werd bewezen dat de organisatie links had met Hamas.

NPA zou ‘training en advies’ aan Hamas, andere Palestijnse terreurgroepen en het regime in Iran hebben gegeven. NPA betaalde een schadevergoeding van meer dan 2 miljoen dollar. Zowel Amerika als de EU beschouwen Hamas als terreurorganisatie. De EU zelf heeft nog niet gereageerd op de oproep van Israël.

Europese landen dreigen met Songfestival-boycot
Donderdag werd bovendien bekend dat verschillende Europese landen hebben gedreigd het Eurovisiesongfestival te boycotten als dat volgend jaar in Israël wordt gehouden. Israël won het songfestival twee weken geleden voor het eerst in twintig jaar, en traditiegetrouw wordt het volgende songfestival het jaar daarop in het winnende land gehouden.

Winnares Netta Barzilai riep direct na haar overwinning al ‘Volgend jaar in Jeruzalem’, en ook de Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft al aangekondigd dat zijn land volgend jaar als gastheer zal fungeren. Maar het officiële Twitteraccount van het songfestival liet volgers dinsdag weten nog geen vluchten te boeken voor volgend jaar omdat de exacte tijd en locatie nog niet zijn vastgesteld.

De Israëlische omroep Kan en de European Broadcasting Union (EBU) zouden nu achter de schermen overleggen over de dreigende boycots. Onder meer IJsland, Ierland en Zweden zouden twijfelen over deelname aan het songfestival vanwege het oplaaiende conflict in en om de Gazastrook. Israël was in 1999 voor het laatst organisator van het songfestival. Toen werd het in Jeruzalem gehouden.

door Elif Isitman


Bronnen:

♦ naar een artikel van Elif Isitman “Israël roept EU op: ‘Stop subsidie aan ngo’s die Palestijnse terreurgroepen steunen’” van 28 mei 2018 op de site van Elsevier Nederland

3 gedachtes over “Israël roept EU op: ‘Stop subsidie aan ngo’s die Palestijnse terreurgroepen steunen’

 1. Europa is met haar hulp aan UNWRA & pro Palestijnse/anti Israel NGO’s indirect schuldig aan de moord op Israeli’s én Palestijnse Arabieren.

  Deze belastinggelden zorgen ervoor dat de Palestijnse leiders aan de macht blijven en de Palestijnen in hun nachtmerrie.

  Maar ja, deze betalingen te stoppen helpen de anti Israel EU agenda niet verder en het lot van ‘de palestijnen’ zal de EU verder een zorg zijn.

  Palestijnse Arabieren moeten hun rol als internationale voetbal gewoon verder spelen.

  Like

 2. Shapira 2012 neemt me de woorden uit de mond !! de europeese bruinhemden lopen tegenwoordig in maatpakken en dure schoentjes hetzelfde te doen als Neo-Nazi’s maar dan op slinksere wijze !!! dat hier veel onnozele “palestijnen” het slacht van zijn is dat ze worst ! zolang ze joodje kunnen treiteren zal dat blijven gebeuren !! zolang ze dat kunnen blijven doen van gemeenschapsgelden zijn wij ALLEN hieraan medeplichtig !!!

  Like

 3. Het document van de Israelische regering is online in te zien, zie https://s3.eu-central-1.amazonaws.com/euobs-media/9b0cf3aa196d4ab17f4cf47679f9f675.pdf (HET PAD VAN HET GELD, de miljoenen die EU-organisaties geven aan non-gouvermentele organisaties die banden hebben met terrorisme en boycots tegen Israel, een diepgaande analyse) Deze non-gouvermentele organisaties zijn feitelijk belastingontduikende multinationals, daar zij officieel geen onderneming zijn hoeven ze geen belasting af te dragen

  Like

Reacties zijn gesloten.