Franse generaal steunt harde Israëlische aanpak van Hamas terreur aan Gazaanse grens

De Franse Luitenant-generaal Bertrand Soubelet, voormalig nummer drie van de Nationale Gendarmerie (La Gendarmerie Nationale), zei dat Israël “het absolute recht heeft om met scherp te vuren” naar de pro-Hamas relschoppers die proberen de Israëlische grens over te steken.

“De camera’s geven een vertekend beeld omdat we in Frankrijk naar de gebeurtenissen kijken die we meemaken met het prisma van demonstraties in ons land, maar wij zijn helemaal niet in dezelfde context. Waarom? Omdat we hier bij een grens zijn. Israël is in zijn land en de Gazastrook is een ander land. Wat er gebeurt is dat mensen aan de grens proberen het op een bijzonder gewelddadige manier over te steken,” zei hij op CNEWS.

“De Israëli’s verdedigen alleen hun land en hun grens [met Gaza]. Ze waarschuwden de inwoners van Gaza om de grens niet over te steken. Ze hebben absoluut het recht om te vuren. De notie van wet en orde bestaat niet in Israël, het is een nogal Europees begrip, de Franse manier. De Israëli’s zijn in een logica van verdediging van de grenzen en dat de verdediging van de grenzen alleen kan gebeuren met de gewapende strijdkrachten”, vervolgde hij.

sinwar-video2

Deze Hamasleider, Yahya Sinwar, zegt in het Arabisch duidelijk waar het op staat over die vermeende ‘vreedzame’ en ‘geweldloze’ marsen: “Als we over de grens zijn gaan we de Joden vermoorden en de harten uit hun lijven rukken” en voegde eraan toe “We zullen de levers van de Zionisten opvreten!

Is het een gek? Een ‘lone wolf’? Werden z’n woorden ‘uit hun context gerukt’? Hebben we het weer ‘verkeerd begrepen’? Was het allemaal ‘niet zo letterlijk bedoeld’? Pure onzin. Het zijn de woorden van een Palestijnse koude killer, een notoire Jodendoder én momenteel de hoogste leider van Hamas die met dergelijke ‘peptalk‘ z’n volk opjut tegen de Joden en Israël.

Toch verkiest UW reguliere media de leugens te reproduceren die Hamas in het Engels verspreid. Wat is er toch aan de hand met die westerse journalistiek? Hebben ze daar dan niemand die een mondvol Arabisch begrijpt? Alleszins een vreemde zaak …

Een breed lachende scherpschutter van de IDF: “We hebben ze!


Bronnen:

♦ naar een artikelUn général français dit la vérité en direct à la TV : “Israël est dans son droit absolu de faire feu”” van 23 mei 2018 op de site van Le Monde Juif

♦ naar een artikelQui est ce Français, « Général courage », qui prend la défense d’Israël?” van 24 mei 2018 op de site van Israelvalley

2 gedachtes over “Franse generaal steunt harde Israëlische aanpak van Hamas terreur aan Gazaanse grens

  1. en dat is allemaal angst gevoed door een nimmer aflatende domme
   haat en antisemitisme..Men holt achter de leugens aan, hoef je zelf
   niet na te denken. Hoe verblind moet je zijn?

   Like

Reacties zijn gesloten.