IDF-sergeant Lubarsky dood & begraven nadat Arabier een marmerenblok op zijn hoofd gooide

De 20 jarige sergeant Ronen Lubarsky, een soldaat van de Speciale Interventie Duvdevan Eenheid, is op zaterdag overleden aan zijn verwondingen nadat hij eerder tijdens een operatie in de buurt van Ramallah, door een terrorist een zware marmeren plaat op zijn hoofd kreeg geworpen.

De jacht op de terrorist die de plaat gooide, gaat inmiddels verder. De premier beloofde dat “de veiligheidsdiensten de terrorist zullen vatten en dat de staat Israël hem voor het gerecht zal brengen.”

Het incident vond plaats toen een divisie van Duvdevan arriveerde in het vluchtelingenkamp al-Amri aan de rand van Ramallah om gezochte terroristen te arresteren. Tijdens de operatie naderden de jagers een gebouw waaruit de marmeren plaat werd gegooid en raakte Lubarsky van bovenaf. Hij droeg een stalen helm op zijn hoofd en de vereiste bescherming, maar door het gewicht van de marmeren plaat raakte hij dodelijk gewond.

Tegelijkertijd begonnen tientallen Arabieren op de site te rellen en renden ze achter de militaire voertuigen aan en gooiden ze stenen en sintelblokken naar hen. Ondanks de rellen slaagde de troepen erin een van de gezochte mannen te arresteren.

President Reuven Rivlin legde op zaterdagavond de volgende verklaring af:

“Ik was diep bedroefd om het nieuws te ontvangen over de dood van IDF Sergeant Ronen Lubarsky. Gisteravond kon ik met zijn ouders en broers praten over zijn toestand en gebeden sturen voor zijn herstel. Thans betuigen we met veel pijn onze sympathie terwijl we delen in deze grote tragedie. In deze moeilijke tijd wil ik ook sterkte bieden aan de geweldige vechters en commandanten van zijn eenheid, de beste van onze jonge mannen, die elke nacht erop uitgaan in operaties die ervoor zorgen dat we onze dagelijkse activiteiten kunnen voortzetten en in veiligheid kunnen leven. We voelen de pijn van het gezin en van de eenheid en koesteren hen in het diepste van ons hart. Dat de herinnering aan Ronen een zegen mag zijn.”

Hieronder de begrafenisplechtigheid op zondag 27 mei 2018 van sergeant Ronen Lubarsky …


Bronnen:

♦ naar een artikel van David Israel “Special Force Fighter Critically Wounded by Marble Slab Thrown by Arab Died” van 26 mei 2018 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikelHundreds Attend Funeral of Israeli Soldier Killed in West Bank Raid” van 27 mei 2018 op de site van Haaretz

2 gedachtes over “IDF-sergeant Lubarsky dood & begraven nadat Arabier een marmerenblok op zijn hoofd gooide

  1. Dit is bijna dagelijks nieuws geworden waar je in de media niets van hoort, maar moest nu een Palestijn slachtoffer zijn dan stonden te kranten er vol van, wat een komedie en corruptie en haat tegen israel is er niet in dte media !!

    Like

  2. Volgens de westerse ‘experts’ doden stenen geen mensen….hier het bewijs v. tegendeel, zelfs een helm op het hoofd helpt niet.

    Normale mensen gebruiken marmer platen om badkamers mee te betegelen….Palestijnen om mensen mee te vermoorden.

    Had het omgekeerde het geval geweest….dan waren er al vlammende reacties uit de EU/UN en de rest v.h. humane hypocrieten leger gekomen.

    Like

Reacties zijn gesloten.