In Franse peiling zegt de meerderheid dat het Zionisme een Joodse samenzwering is

Zionisme is een Joodse samenzwering die bedoeld is om Westerse samenlevingen te manipuleren ten voordele van Joden. Dat is het geloof van een meerderheid van 1.007 Franse respondenten van een opiniepeiling over de Joodse nationalistische beweging.

Ongeveer 53 procent van de respondenten van de enquête die dit jaar door het opiniebedrijf Institut français d’opinion publique (Ifop) werd gehouden, was het eens met de stelling dat “het Zionisme een internationale organisatie is die de wereld en de samenleving wil beïnvloeden ten voordele van de Joden“, aldus de Unie van Joodse studenten in Frankrijk (UEJF) in een rapport dat het deze week over de peiling die het Ifop heeft laten uitvoeren.

Van die zei 11 procent dat ze het “volstrekt eens” waren. De helft van de respondenten zei dat het Zionisme een “racistische ideologie” was. Tegelijkertijd was 54 procent van de respondenten het erover eens dat anti-Zionisme een vorm van antisemitisme is en 59 procent is het eens met de verklaring dat het Zionisme een “beweging van bevrijding en emancipatie voor het Joodse volk” is.

Zesentwintig procent van de respondenten zei dat ze dachten dat een boycot van Israël gerechtvaardigd was. Het bestaan ​​van Israël “voedt antisemitisme”, zei 38 procent van de respondenten. De peiling onthulde ook wijdverbreide vijandigheid jegens en onwetendheid over Israël. Bijna een kwart van de respondenten zei dat Israël na 1980 zijn onafhankelijkheid verklaarde. Een derde gaf terecht aan dat de natie in 1948 werd opgericht.

Israël werd beschreven als een “bedreiging voor de regionale stabiliteit” door 57 procent van de respondenten en als een “theocratie” met 51 procent. De stelling dat Israël een democratie is en een “normaal land als een ander” is, kregen een goedkeuringspercentage van respectievelijk 46 en 48 procent.

Conclusie van Brabosh:
Als ik het bovenstaande goed gelezen en begrepen heb, geeft de meerderheid van deze Fransen toe dat ze antisemitisch zijn omdat ze tegen het Zionisme zijn en die ideologie beschouwen als een Joodse samenzwering tegen zichzelves. Ook hebben ze totaal geen kennis waarover ze spreken want ze weten niet eens wanneer Israël werd gesticht. En dat was nog maar de simpelste vraag.

Bovendien slaan ze de bal compleet verkeerd. Als er al een Joodse-Zionistische samenzwering zou bestaan, is ze allerminst succesvol. Anders zouden alle buitenlandse ambassades in Tel Aviv al in 1948 in (West-)Jeruzalem hebben gestaan. Zelfs de VS hebben nog 23 lange jaren getreuzeld om de legale instructie van 1995 (notabene destijds genomen door een president van de Democratische Partij!) die de ambassadeverhuis beval, uit te voeren.

Bovendien bestaat het antisemitisme al 2000 jaar vóóraleer Israël werd heropgericht en dateert al minstens van de Romeinse tijd. De 2000 jaar lange Joodse geschiedenis in de Diaspora puilt letterlijk uit van opeenvolgende pogroms, genocides, vervolging en discriminatie, in wisselende tijden, landen en periodes en zelfs terugkerende periodes en soms ook dezelfde landen in andere tijden, waar van deze geschiedenis de Fransen duidelijk geen kaas hebben van gegeten, of het niet (meer) weten … of het niet willen weten.

Tot slot: Als die zogenaamde Joodse-Zionistische samenzwering bestond en inderdaad succesvol was geweest, dan bestond er ook geen antisemitisme meer in het Westen en ook niet meer in de Arabische wereld noch in de rest van het Midden-Oosten en zou een dergelijke peiling van het Ifop als volkomen zinloos en overbodig in de prullenmand zijn beland.


Bronnen:

♦ naar een artikelIn French poll, majority say Zionism is a Jewish conspiracy” van 25 mei 2018 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA) en van The Jerusalem Post

3 gedachtes over “In Franse peiling zegt de meerderheid dat het Zionisme een Joodse samenzwering is

 1. Frans intellect.

  Een wijs persoon heeft ooit gezegd nooit tijd te verdoen met arrogante ignoranten, domme & ongeletterden en fanatici, daar dit totaal futiel is.

  Wanneer hele straten, wijken, steden, landen, continenten, scholen, normen & waarden een totale metamorphose hebben ondergaan door Islam en dan nóg beweren dat dit de Zionisten zijn, dan heb je een bord voor je kop en zal geen enkele bewijs dit veranderen.

  Aanvaard het maar neem je maatregelen en dat is precies wat vele Franse Joden doen….ze verlaten Frankrijk en geven het terug aan de Moslims.

  Of Frankrijk met deze ruilhandeld gezegend word is nog maar de vraag.

  Like

 2. Bestaat dat nog een echte Fransman? De meeste vooral in grootsteden zijn moslims en haten zionisme en Joden !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.