Minister Ariel initieert het ‘Museum van Hervestiging’ in het Land van Israël

Minister van Landbouw, Uri Ariel (Joods Huispartij), heeft vandaag vrijdag 25 mei in een brief aan de premier van Israël, een aantal ministers van de regering en Zionistische hoofden van instellingen, gevraagd om deel te nemen aan het initiatief om een ​​museum en studiecentrum omtrent de nederzettingen op te richten.

Plaatje hierboven: Vroege Joodse kolonisten bewerken het land, omstreeks 1882 [beeldbron: DuckDynasty]

Arabieren vernietigen, Joden bouwen
“Na tweeduizend jaar ballingschap keerden de mensen terug naar hun geboorteland en met de terugkeer van het land Israël naar zijn natie, werd de plattelandsregering vernieuwd met de vestiging van de eerste moshavot-nederzettingen”, schreef minister Ariel.

“Vanaf die dag ontstonden er meer dan 900 plattelandsgemeenschappen en namen ze de belangrijkste taken van de Zionistische onderneming op zich, namelijk het in bezit nemen van land in het algemeen en in de woorden van Trumpeldor [*] “waar de Joodse ploeg haar laatste voor graaft, tot daar zal onze grens lopen.”

[*] Joseph Trumpeldor (1880-1920), was een vroege Zionistische activist en oorlogsheld. Hij hielp het Zion Mule Corps oprichten, een militair transport met ezels, dat een onderdeel was van het  Britse leger en in feite een voorloper van het Joods Legioen. Hij bracht ontelbare Joodse immigranten naar Israël. Trumpeldor werd door Arabieren doodgeschoten toen hij de Joodse landbouwcoöperatie van Tel Hai verdedigde. Sindsdien is hij een Zionistische nationale held.

“‘Hervestiging is het Zionisme op zijn best en wekt de basiswaarden van onze mensen, inclusief wederzijdse verantwoordelijkheid, verbinding met het land, innovatie en Torah-geboden die afhankelijk zijn van het Land. In het 70ste jaar sinds de oprichting van de staat Israël denk ik dat het goed is om een ​​centraal museum en studiecentrum te vestigen om de [geschiedenis van de] nederzettingen te bestuderen, die alle nederzettingenactiviteiten van het moderne tijdperk zal omvatten,” voegde hij eraan toe.

“‘Daarom zou ik graag een stuurgroep willen instellen om de oprichting van dit museum te beschrijven, en ik verzoek u een vertegenwoordiger aan te stellen om dit belangrijke project te promoten,” zei Ariel aan het einde van de brief.

Ariel’s brief werd verzonden aan premier Netanyahu, minister van Defensie Avigdor Liberman, minister van Financiën Moshe Kahlon, minister van Financiën Eli Cohen, minister van Bouw en Volkshuisvesting Yoav Galant, minister van Onderwijs Naftali Bennett, minister van Toerisme Yariv Levin, minister van Milieu en Jeruzalem Zaken Zeev Elkin, minister van Integratie Sofa Landver, minister van Binnenlandse Zaken Arieh Deri, minister van Cultuur Miri Regev, Israël Farmers Association Secretaris Avshalom (Abu) Vilan, voorzitter van de Regional Councils Center Amir Ritov, Settlement Division voorzitter Gael Greenwald, KKL Voorzitter Danny Atar, voorzitter van de Jewish Agency Natan Sharansky , Yad Hanadiv Foundation directeur-generaal Ariel Weiss, en Keren Hayesod directeur Greg Meisel.

Zionistische vestiging in het Heilig Land anno 1882 +

“Dit is Het Land” (Zot Hi Haaretz) film uit 1935


Bronnen:

♦ naar een artikel van Mordechai Sones “Minister Ariel initiates Museum of Settlement” van 24 mei 2018 op de site van Arutz Sheva