Gazaanse terroristen stichten brand met vliegerbommen op Israëlische akkergronden

De Hamas-campagne van de ‘Grote Mars van de Terugkeer’ die wekelijks plaatsvonden aan het veiligheidshekken dat Gaza scheidt van Israël mogen dan wel afgelopen zijn, maar de terreur aan de grens loopt gewoon verder. Zo ook vandaag vrijdag 25 mei ’18 kort na het Vrijdaggebed in hun locale moskeeën waar ze hun wekelijks terroristisch programma ophalen.

Tijdens de voorbije rellen ontdekten de Gazaanse relschoppers een nieuw terreur ‘spelletje’: een brandbom aan een vlieger bevestigen en die over het hekken heen sturen en op een akkerland van Israëlische landbouwers te droppen om daar soms hevige branden te veroorzaken. Brandstichting op klare dag met de camera’s erbij. En de kibboetsim? Zij stonden er bij en keken er naar.

Gaza relschoppers die brandbommen vastbonden aan vliegers hebben op het Israëlische grondgebied drie brandhaarden aangesticht in Israël. Een van de branden is een bosbrand in het Kissufim-bos. Tien brandbestrijdingsteams trachten de branden onder controle te krijgen. (plaatje bovenaan en video onderaan).

Er zijn geen verwondingen gerapporteerd, maar er is aanzienlijke schade aangericht. De vliegers zijn bedoeld om de landbouwgrond te verbranden, het gebied te destabiliseren, verwarring creëren en de oogsten te vernielen door de gewassen te verbranden.

Eerder deze week bood de Israëlische regering boeren financiële prikkels om hun granen vervroegd te oogsten, om het risico van brandende vliegers die de gewassen beschadigen te verminderen. Vroege oogst betekent echter dat de korrels aanvullende procedures moeten ondergaan om het vocht eruit te voeren. Ondertussen experimenteert de IDF met het gebruik van drones om enkele van de vliegers neer te halen vooraleer ze de Israëlische grens bereiken.

Parlementslid Moti Yogev (Joods Huispartij), die dienst doet als lid van het Israëlische kabinet voor diplomatieke veiligheid, heeft de regering opgeroepen om te reageren op de brandvliegers door Hamas-leiders te elimineren en hij zei:

“Om op deze vliegerverschrikking te reageren, moeten we op de hoofden slaan. We moeten de hoofden van Hamas raken, met gerichte eliminaties. Ze zeiden dat er iemand verantwoordelijk is in Gaza? Dus kan hij kan de prijs betalen. Naast het lijden en de enorme landbouwschade, brengen deze branden ook levens in gevaar. Om hen tegen te houden moeten we aanvallen en afschrikken, net zoals we zouden reageren op schietpartijen of een andere terreuraanval. Wij zijn verantwoordelijk voor de veiligheid van de burgers die in Israëlische steden in de buurt van Gaza wonen, en in elk ander gebied.”

Landbouwgrond in lichterlaaie in kibboets Kisufim


Bronnen:

♦ naar een artikel‘Respond to terror by eliminating Hamas leaders’” van vrijdag 25 mei 2018 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Gazaanse terroristen stichten brand met vliegerbommen op Israëlische akkergronden

 1. Deze mensen zijn zó pathetisch dat zelfs ik medelijden met ze krijg.

  Het énige wat ze hebben geleerd is vernietigen.

  Vernietigen van mensen, bezit, toekomt & zichzelf.

  Het allerergste is dat het ‘beschaafde westen hen in deze blijft steunen, financieel & moreel, door de UNWRA te blijven steunen.

  UNWRA, het onderdrukkingsmechanisme van de palestijnse leiders.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.