Giulio Meotti: ‘Als Israël zou vallen, zou het Westen ophouden te bestaan’

Israël is een zeer kleine staat. Van noord naar zuid, van Metulla naar Eilat, kan een moderne jet het hele Israëlische grondgebied bestrijken in minder dan 10 minuten. Tussen Natanya, de stad met uitzicht op de Middellandse Zee, en de Palestijnse Arabische stad Tulkarem, zijn er 24 kilometers.

Israël heeft de dubbele bevolking van mijn Italiaanse stad, Rome. Als je naar Gush Etzion klimt, een paar kilometer ten zuiden van Jeruzalem, kun je de hele Joodse staat van Jordanië tot aan de zee zien. In een van de smallere punten in centraal Israël, is de volledige breedte van de staat van de Middellandse Zee tot aan de Groene Lijn slechts 14,5 kilometers. Drie keer de lengte van de landingsbaan op de John F. Kennedy in New York.

De Arabisch-islamitische wereld bezit 800 keer het land dat nu Israël is. Dus waarom zouden niet-Joden om deze kleine Joodse enclave geven? Omdat degenen die de westerse beschaving willen vernietigen ook degenen zijn die proberen Israël van de kaart te wissen, zoals vorige week gebeurde aan de grens met Gaza.

“Allah Akbar” is de islamistische strijdkreet in Rafah evenals in Parijs.

In een week hadden de Verenigde Staten voor het eerst een veto uitgesproken tegen een VN-resolutie die Israël wilde veroordelen voor de doden in Gaza, en vervolgens tegen een onderzoek door de Mensenrechtenraad van Genève stemden. Was het niet voor de VS geweest, dan zou Israël zijn gekruisigd door de internationale gemeenschap.

De Europese landen hebben de Joden zelfs opnieuw verraden (België en Spanje stemden tegen Israël, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland onthielden zich van stemming). Het is niet alleen een beveiligingsprobleem, net zoals het dat is voor Egypte of Jordanië.

Natuurlijk heeft Israël bijvoorbeeld voorkomen dat drie landen in het Midden-Oosten een clandestien nucleair arsenaal bouwden: het Irak van Saddam Hoessein, het Syrië van Bashar al Assad en de ayatollah van Iran. Maar deze Amerikaanse bescherming van Israël komt voort uit een gemeenschappelijkheid van waarden, idealen, principes.

Waarom, in feite, wekt de zaak van Israël zoveel passie op, zelfs bij niet-Joden over de hele wereld? Waarom Israël?

Waarom is deze hardnekkige bug in het Midden-Oosten zo speciaal? Israël bevindt zich in het Midden-Oosten, maar het bevat het zeer zeldzame sap van het ‘Westen’ als waarden, tradities en hoop. In de kritieke fase van overleving van Israël maakt het nihilistische Jihad-offensief geen verschil tussen de straten in Nice en Nahal Oz.

Als Israël zou vallen, zou het Westen dat we kennen, dat onze vaders hebben helpen verdedigen en bouwen, ophouden te bestaan.

Niet-Joden uit alle delen van de wereld zouden Israël moeten zien als het symbool van een groot verhaal dat spreekt over liefde, vrijheid, rechtvaardigheid en rebellie tegen het kwaad. Israël is het symbool van de mogelijkheid om vrij te zijn buiten de grenzen van het Westen. En dit is precies waarom Israël vandaag een onverdraaglijke aanwezigheid is voor de fanatici en de relativisten.

Al tientallen jaren is Israël het eerste doelwit van het islamitisch fundamentalisme dat de beschaving van het Westen in zijn demonische zoeker heeft en het zelfs niet verbergt. De clash gaat niet over het Israëlische Gibraltar, het gaat over het gevaar van een einde van de beschaving zelf.

Charles Peguy zei: ‘Beschaving sterft’. En het sterft elke dag een klein beetje in het westerse verraad van Israël.

door Giulio Meotti


Bronnen:

♦ naar een artikel van Giulio Meotti “If Israel were to fall, the West would cease to exist” van 23 mei 2018 op de site van Arutz Sheva

3 gedachtes over “Giulio Meotti: ‘Als Israël zou vallen, zou het Westen ophouden te bestaan’

 1. Ik hou hét (Jodenhaat aka Israëlhaat) nog steeds bij een genetische afwijking. Een soort erfelijke mentale aandoening die zelden of nooit geneest.

  Misschien aan Janssens Pharmaceutica in Beerse vragen of ze daar geen medicijn voor kunnen onwtikkelen en daarna gratis uitdelen aan de bevolking.

  Eén pil en je bent genezen. Twee pillen en je bent eraan. 🙂

  Like

 2. Ja, waarom toch?

  Waarom zijn al die ‘beschaafde EU landen toch zo tegen Israel, de énige Joodse staat ter wereld.

  3x raden!

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.