Hamasleiders onthullen de waarheid achter de rellen tijdens de ‘Terugkeer Mars’ campagne

Op 7 april 2018 noemde The New York Times de wekelijkse rellen onder leiding van Hamas aan het Israëlische veiligheidshekken “een voorlopig experiment met geweldloos protest“.

Een week later merkte diezelfde The Times de ongerijmdheid op van Ismail Haniyeh, de leider van Hamas, een terroristische groep die bekend staat om het gebruik van “zelfmoordbommen, raketten en aanvalstunnels” om Israël aan te vallen, staande “voor portretten van de reuzen van het geweldloos verzet – Mahatma Gandhi , dominee Dr. Martin Luther King Jr. en Nelson Mandela” (plaatje hieronder).

Maar het was niet alleen het verschijnen van een terrorist die zich onder kampioenen van geweldloosheid bevond. The Times merkte ook op dat terwijl de organisatoren van de zogenaamde ‘Grote Mars van Terugkeer’, zoals Hamas de rellen noemde, de deelnemers vroegen om alleen “vreedzame ongehoorzaamheid” aan te gaan, dat relschoppers in feite “Molotov-cocktails en andere explosieven’ gooiden”.

Dit stuurde “gemengde boodschappen” uit over de vraag of dit vreedzame protesten waren zoals Hamas had geadverteerd. Die “Truuk met de Duif” heeft in elk geval zijn werk gedaan bij de Europeanen, de Verenigde Naties en de rest van de wereld (behoudens dan de VS en Israël) die maar niet wilden begrijpen dat Hamasleider Haniyeh en Mahatma Gandhi echt geen synoniemen zijn van elkaars daden en intenties.

Na deze week kwamen er geen gemengde berichten meer. En het kwam niet uit Israël, maar uit de leider van Hamas. De verrassende openhartigheid van sommige van de topleiders van Hamas verdreef elke gedachte dat de onlusten vreedzaam waren en dat het eenvoudigweg een tactiek was om gewelddadige aanvallen tegen Israël af te dekken.

Mahmoud al-Zahar, een van de oprichters van Hamas, was de meest onbehouwen en meest uitdagende door op zondag aan het Qatar Al Jazeera-netwerk te vertellen dat Hamas “het publiek misleidde” toen het pleitte voor “vreedzaam verzet” tegen Israël. Zahar, die deel blijft uitmaken van het leiderschap van de terreurgroep, zei dat de term bedoeld was als een “duidelijke terminologische misleiding“.

Misschien was het gewoon een blunder, maar het was niet alleen Zahar. Maandag beweerde het door Hamas geleide ministerie van Volksgezondheid van Gaza dat 62 mensen tijdens de rellen werden gedood.

In een interview op televisie na de rellen van maandag, zei een Hamas-ambtenaar, Salah Bardawil, dat “62 mensen die zich ‘opofferden’ er 50 waren van Hamas.” Daarnaast claimde de Palestijnse Islamitische Jihad, een andere terroristische groep uit Gaza, afzonderlijk het lidmaatschap van drie anderen die werden gedood. Dus van de 62 mensen die tijdens de maandag zijn gedood, waren er 53 leden van terroristische groeperingen. Met andere woorden, 85% van de slachtoffers van de IDF waren strijders.

Voormalig ambassadeur Alberto Fernandez, die vloeiend Arabisch spreekt, merkte op zijn Facebook-pagina op dat Bardawil de perceptie van zich leek af te duwen dat “anderen de prijs betalen voor evenementen die Hamas heeft georganiseerd”.

Yahya Sinwar, het hoofd van Hamas in Gaza, pochte tegen Al Jazeera dat leden van Hamas hun uniformen hadden afgelegd om deel te nemen aan de rellen. Hij sprak ook trots dat hij bereid was om “de lichamen van onze vrouwen en kinderen” te offeren om te bereiken wat Hamas wilde. Die woorden zijn een huiveringwekkende erkenning dat Hamas menselijke schilden gebruikte in een poging zijn terreurdoelen te bereiken.

Een Gazaan, die erin slaagde om naar Israël over te steken voordat hij werd gevangengenomen, bevestigde zijn ondervragers dat dit Hamas’s bedoeling was. Hij zei dat hij zag dat Hamas vrouwen en kinderen vertelde om zichzelf in gevaar te brengen. “Ze vertellen vrouwen om vooruit te gaan. Ze zeggen tegen een vrouw: ga je gang, je bent een vrouw en het leger schiet geen vrouwen dood. Ze vertellen kleine kinderen: ga je gang, het leger schiet geen kleine kinderen neer.”

De uitspraken van Zahar, Bardawil, Sinwar en de niet-geïdentificeerde Gazaan bevestigen een cynische strategie die door Hamas wordt toegepast en waarbij strijders hun uniformen afleggen om ze moeilijker te detecteren, en vrouwen sturen om inmenging te krijgen voor de terroristen die Israëls grensafrastering proberen te infiltreren op Israëlisch grondgebied. En toch identificeerde de IDF onder deze omstandigheden met succes de strijders die 85% van de tijd een directe bedreiging vormden voor Israëli’s.

In The Times of Israel schreef Kinley Tur-Paz, een van de soldaten die gestationeerd was in Gaza, wat er op het spel stond: “De primaire missie was om te voorkomen dat honderdduizenden inwoners van Gaza op ons grondgebied zouden infiltreren. Dat soort invasie zou levensgevaarlijk, dodelijk gevaarlijk zijn voor de nabijgelegen gemeenschappen; zou terroristen vermomd als burgers toestaan ​​om onze kibboets en moshav-gemeenschappen binnen te gaan, en zou ons geen andere keus laten dan ons te richten op elke infiltrant.

Ondanks het gevaar wordt scherpe munitie alleen gebruikt als “er geen alternatief is.” Zelfs dat is niet genoeg, en de IDF vraagt ​​zelfs na het de feiten om verantwoording af te leggen. Tur-Paz schreef: “Maar ik kan getuigen uit mijn ervaring uit de eerste hand, dat elke kogel en elke treffer zorgvuldig wordt gerapporteerd, gedocumenteerd en onderzocht in Excel-spreadsheets. Letterlijk. Ik was daar en ik zag het met mijn eigen ogen.”

Met een vijand voorbereid en bereid om hun eigen, en zelfs hun meest kwetsbaren, op te offeren om een ​​aantal propagandapunten te scoren, is het onmogelijk om ervoor te zorgen dat er geen onschuldigen gewond raken. Maar gezien de wreedheid en het cynisme van Hamas – gezien vanuit het getuigenis van zijn leiders – deed de IDF zoveel als menselijk mogelijk was om de onschuldigen te sparen en alleen de echte bedreigingen aan te pakken.


Bronnen:

♦ naar een artikel van David Gerstman “Unexpected Candor from Hamas’s Leaders Exposes the Threat Behind the Riots” van 18 mei 2018 op de site van The Tower, tevens gepubliceerd alsHamas’s Leaders Exposes the Truth Behind the Riots” op 23 mei 2018 op de site van The Jewish Press

Een gedachte over “Hamasleiders onthullen de waarheid achter de rellen tijdens de ‘Terugkeer Mars’ campagne

  1. Europeanen zal je niet overtuigen dat Hamas een duivel en Abas een valse profeet is……al struikelen ze over de bewijzen.

    “”Israel is slecht en gebruikt overproportioneel geweld t.o. arme, ongewapende Palestijnen die alléén maar uit hun Israelische gevangenis willen ontsnappen in het door Israel bezette gebied””.

    Aan deze “waarheid” valt niet te tornen!

    Like

Reacties zijn gesloten.