Europese Unie kiest openlijk de kant van Iran, Hezbollah en Hamas tégen Israël

Bureaucraten van de Europese Unie spreken graag van ‘Europese waarden’, en hun mediapartners aan beide zijden van de Atlantische Oceaan beschouwen het als vanzelfsprekend dat de EU staat voor alles wat goed en juist is op het internationale toneel.

Voor een bepaald type journalist of NGO-werknemer, als de EU iets doet of zegt, moet die handeling of verklaring bewonderenswaardig zijn vanwege het feit dat het van oorsprong stamt uit Brussel.

Maar al te vaak staat de EU voor diplomatie omwille van zichzelf, het proces omwille van zichzelf, de bureaucratie omwille van zichzelf – zelfs als het aandringt op diplomatie, proces en bureaucratie voor zijn eigenbelang om uiteindelijk door de knieën te gaan en de moorddadige vijanden van de Europese waarden nog gaat versterken.

Nergens is deze dynamiek beter zichtbaar dan in de hysterische reactie van het EU-blok op de beslissingen van president Trump om Washington terug te trekken uit het krakkemikkige akkoord met Iran en de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem te verhuizen.

In een op haar blog gepubliceerde verklaring maakte de hoofdbeleidsmaker Federica Mogherini van het buitenlands beleid van de EU duidelijk dat zij Amerika en Israël beschouwt als de echte onruststokers van het Midden-Oosten.

De blogpost was opmerkelijk vanwege de koude teneur die Mogherini jegens Washington had aangenomen. Ondertussen kwamen het Iraanse regime en Hamas, die onwrikbare vrienden van Europese waarden, er zonder kleerscheuren uit.

Hier is Mogherini over haar inspanningen om het akkoord met Iran te redden:

“Dinsdag verzamelde ik in Brussel de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Javad Zarif en de ministers van Buitenlandse Zaken van Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk – de drie Europese landen die de deal hebben onderhandeld samen met de VS, Rusland en China. We besloten om te gaan werken aan een pakket maatregelen om de deal te beschermen, om ervoor te zorgen dat Iraanse burgers de voordelen ervan kunnen genieten en om onze economische belangen te vrijwaren.

Ons doel is om onze economische banden te onderhouden en te verdiepen, ook met nieuwe projecten, te beginnen met energie en vervoer, terwijl we kleine en middelgrote ondernemingen die in Iran investeren, verdedigen en aanmoedigen … Er is een metafoor [sic] die in de afgelopen paar dagen verschillende keren naar voren is gekomen: de deal is als een patiënt op de intensive care en ons gezamenlijke doel is om deze zo spoedig mogelijk weer gezond te maken.”

Wat de verhuis van de VS ambassade naar Jeruzalem en de andere crises in de regio betreft, zei Mogherini:

“De Europese Unie is wederom de betrouwbare partner en het is onmisbaar in zo’n moment van instabiliteit voor het Midden-Oosten. We blijven door dramatische gebeurtenissen gaan: van de schermutselingen op de grens tussen Israël en Syrië, tot het onuitsprekelijke lijden van het Jemenitische volk, tot de tientallen doden in Gaza na de verhuizing van de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem … Als Europese Unie zullen we niet stoppen met werken om een ​​politieke oplossing voor al deze crises te vinden: er is geen andere manier om een ​​rechtvaardige en duurzame vrede te bereiken.”

Van het nucleaire wapenprogramma van de mullahs tot de berekende campagne van Hamas om de barrièreomheining met Israël te slopen, tot aan de door Iran geleide inmenging in Jemen, zien Mogherini en de EU alleen diplomatieke uitdagingen die moeten overwonnen worden. En het antwoord is altijd, altijd om een ​​praatbarak bijeen te roepen in Basel, Lausanne, Wenen of een andere luxueuze continentale stad, waar beschavingen, historische vijandigheden en scherpe morele contrasten kunnen worden opgelost via technische oplossingen.

Het maakt niet uit dat de Iraanse nucleaire deal op zijn eigen voorwaarden Teheran op de glijbaan naar ‘de bom’ zet, en laat staan ​​dat het faalt om het raketprogramma van de mullahs, regionale agressie en mensenrechtenschendingen aan te pakken. “We hadden een proces”, zeggen de Brusselse mandarijnen, “en dat proces moet ten koste van alles [én van Israël én de Joden] worden bewaard.”

Het maakt niet uit dat Hamas zich grondwettelijk inzet voor de vernietiging van het internationale Jodendom en al decennia lang terroristische aanslagen en bloedige stunts organiseert. “We hadden een proces”, zeggen de mandarijnen, “en de ambassadeverhuis van Trump verstoort het proces.” In dit wereldbeeld kunnen de aanhangers van Iran en de Palestijnen als vrienden en goede mensen optreden, omdat zij cynisch de Europese processpelletjes omarmen.

Al die tijd worden de VS en Israël afgebeeld als de slechteriken omdat ze geen geopolitieke spelletjes willen spelen op de Europese manier. Samen met Mogherini, Barack Obama en Angela Merkel wordt deze failliete mindset belichaamd. Een van de drie, Obama, heeft het wereldtoneel al verlaten. De tektonische verkiezingsverschuivingen die gaande zijn in Europa betekenen dat de andere twee waarschijnlijk zullen vervagen, eerder dan later.

“Toen hij tegen hen sprak: ‘Kom, laat ons gaan en de slechteriken pakken’, begon de grootste slechterik zijn mes te slijpen.” [oud Georgisch spreekwoord]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Sohrab Ahmari “The EU Picks Iran and Hamas” van 22 mei 2018 op de site van Commentary

2 gedachtes over “Europese Unie kiest openlijk de kant van Iran, Hezbollah en Hamas tégen Israël

 1. Ik treed 100% toe met deze analyse.

  Europia is een dictatuur van beu— rocraten.

  Er is geen plaats voor mens-waardigheid. ER IS GEEN PLAATS VOOR VLUCHTELINGEN….EUROPA MOET JUDENFREI WORDEN

  Mensen worden herleid tot cijfers.

  De geschiedenis herhaalt zich.

  Like

 2. De marxistische Federika Mogherini afgestudeerd op politiek/religie in Islam, de vrouw verantwoordelijk voor het buitenland beleid van Europa maar door niemand verkozen in Europa, gaat los tegen democratische landen met democratisch verkozen leiders voor het behoud van een crimineel verdrag met een crimineel regime die criminele terreur groepen steunt & financiert.

  Het is een schande dat deze vrouw op deze post zit…..het is een grotere schande dat Europeese leiders haar volgen!

  Over de ‘waarden & normen van Europa, zou ik me maar niet teveel illusies maken. De historie bewijst zwart op wit dat deze op pure fantasie berusten.

  Nergens op de wereld heeft er zoveel onschuldig bloed gevloeid als in het ‘beschaafde Europa.

  Niemand heeft de coloniaal politiek met al haar ellende meer gebruikt dan het ‘beschaafde Europa.

  Niemand heeft slaven meer uitgebuit dan het ‘beschaafde Europa….tot de dag van vandaag (vrouwenhandel, dumpprijzen kleding, electronica in 3e wereld landen)

  Niemand heeft zoveel vermoorde Joden op zijn naam staan als het ‘beschaafde Europa.

  Het word tijd dat dit ‘beschaafde Europa zijn eigen troep gaat opruimen, betere vrienden gaat uitzoeken & partners wat meer respect toont.

  Het is ook hoogste tijd om de democratie in het ‘beschaafde Europa te herstellen, te beginnen in het anti democratische Politit buro in Brussel!

  Tot dan heeft Europa niemand de les te lezen.

  Like

Reacties zijn gesloten.