VN willen 600 miljoen dollars investeren in westerse ‘hulpprojecten’ in Gaza

De in Londen gevestigde Arabische krant Al-Hayat meldde dat de Verenigde Naties naar verwachting in de komende vijf maanden een reeks projecten ter waarde van $ 600 miljoen in de Gazastrook zullen goedkeuren.

Volgens het rapport is er een akkoord bereikt tussen verschillende westerse landen om de politieke en humanitaire situaties in Gaza afzonderlijk te bekijken, zodat de Verenigde Naties humanitaire hulpprojecten in de Gazastrook kunnen uitvoeren, onafhankelijk van het bestuur van Hamas in de Strook.

Al-Hayat meldde ook dat Hamas heeft ingestemd, via een derde Arabisch land, vermoedelijk Egypte, om aanvallen tegen Israël te staken om humanitaire hulp mogelijk te maken. Op het terrein is daar niks van te merken. Echter, het bericht van Al Hayat was amper de deur uit of Hamas ondernam dezelfde dag nog een reeks gewelddadige acties tegen Israël.

“We hebben lang de scheiding van het humanitaire en het politieke in Gaza geëist omdat de koppeling tussen beide het oplossen van de humanitaire problemen verhindert die in het gebied worden verergerd als gevolg van de veelzijdige belegering van de bezetting,” vertelde Hamas-functionarissen aan Al Hayat.

Ook op dinsdag presenteerde de Coördinator van Regeringsactiviteiten in de Gebieden (COGAT) IDF-majoor Kamil Abu Rokon een reeks Israëlische acties gericht op het verlichten van de humanitaire crisis in Gaza. Voorgenomen stappen waren onder meer het toelaten van Gazanen om Israël binnen te komen voor werk, het uitbreiden van de goedgekeurde visgebieden op het strand en het verbeteren van water-, elektriciteits- en brandstofinfrastructuren in de Strip.


Bronnen:

♦ naar een artikelReport: Arrangement Reached To Allow UN Humanitarian Aid Projects In Gaza Strip” van 22 mei 2018 op de site van The Jewish Press

2 gedachtes over “VN willen 600 miljoen dollars investeren in westerse ‘hulpprojecten’ in Gaza

  1. Het probleem is dat het Palestijns nationalisme ook Israel binnen sluipt in de gno’s die pro-Palestijns zijn en ook vertegenwoordigd door Arabische christenen die soms ook een haat hebben tegen Israel, en die gno’s worden door Israel ook ondersteund, dat is het nadeel van democratie in het land, dus het gevaar sluipt hiermee naar binnen! Ze zijn voor een open samenleving waar de identiteit van Israel in gevaar komt !!

    Like

  2. Onafhankelijke hulp programma’s om de mensen daar te helpen zijn prima, zolang Hamas zich er niet mee kan bemoeien….en daar ligt het probleem. Niets werkt in Gaza zonder Hamas.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.