IDF valt Gaza aan nadat Hamasterroristen Israël infiltreerden en tevens een drone inzetten

Op dinsdagochtend van 22 mei 2018 infiltreerden een aantal verdachten Israël vanuit Gaza en zetten een militaire post in brand. Een militaire contra-terreuractie van de IDF en de IAF liet niet lang op zich wachten. Afgelopen nacht nam de IDF een reeks terreurposten van Hamas onder vuur.

Plaatje hierboven: In december 2014, naar aanleiding van de 27ste verjaardag van Hamas, toonde Hamas voor het eerst een aantel drones (onbemande vliegtuigen) tijdens een militaire parade van de terreurorganisatie

Gazaanse terroristen staken op dinsdagochtend het veiligheidshekken over ter hoogte van de Israëlische gemeente van Kissufim ten zuiden van de Strook over en staken een scherpschutters observatiepost van de IDF in brand.

Tezelfdertijd drong een drone, die door inwoners van Gaza werd bediend, vanuit de noordelijke Gazastrook het Israëlische grondgebied binnen en viel daar op de grond. De drone werd overgebracht voor een IDF-inspectie.

Als reactie hierop richtte een IDF-tank zich op een observatiepost van Hamas in het zuiden van Gaza. Er werden geen verwondingen gerapporteerd. Echter, een aantal uren later in de vroege uurtjes van woensdagochtend, voerde de Israëlische luchtmacht een aanval uit gericht op de ondergrondse terreurinfrastructuur in de noordelijke Gazastrook, maar de IDF gaf geen verdere details vrij over de aard van de structuur.

Twee andere doelwitten behorend tot de Hamas-marinestrijdkrachten in Gaza waren ook het doelwit. Locale bewoners zeiden dat de aanvallen gericht waren tegen een boot die lag aangemeerd in Gaza-stad. Ze zeiden dat de boot, die in de fik stond, een ​​vloot(je) van Free Gaza Flotilla’s tegemoet wilde varen die hopen de Strook te bereiken. Er waren geen meldingen van slachtoffers.

Al Jazeera toonde op dinsdagavond een video waarop de infiltratiepoging is te zien van een drietal terroristen van Hamas:

De eenheid van de woordvoerder van de IDF lichtte later een en ander toe:

“De aanvallen waren een reactie op de incidenten die gisterochtend plaatsvonden, toen een aantal terroristen Israël binnendrongen en een militaire post in brand staken. Bovendien werden de aanvallen uitgevoerd als antwoord op de aanhoudende pogingen om drones en vliegers te sturen, met de bedoeling terroristische activiteiten uit te voeren en het Israëlische grondgebied in brand te steken.

De Hamas-terreurorganisatie is verantwoordelijk voor alle dreigingen uit de Gazastrook, boven en onder de grond, en zal de gevolgen dragen voor zijn acties tegen Israëlische burgers en de Israëlische soevereiniteit.”

Te midden van recente protesten en gewelddadige botsingen met IDF-troepen aan de grens met Gaza hebben Palestijnen verschillende pogingen ondernomen om Israël met wisselend succes te infiltreren vanuit de Gazastrook. In maart werden drie gewapende Palestijnen die in Israël infiltreerden pas gestopt nabijde kibboets Ze’elim, een gemeenschap op twintig kilometer van de grens met Gaza.


Bronnen:

♦ naar een artikelIDF strikes underground Hamas terror target, naval forces in Gaza” van 23 mei 2018 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikel van Elad Benari “IDF attacks Hamas targets in Gaza” en een artikelWatch: Gaza terrorists set fire to IDF post” van 23 mei 2018 en een artikel van Ido Ben Porat “Terrorists set fire to sniper post, IDF responds” van 22 mei 2018 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “IDF valt Gaza aan nadat Hamasterroristen Israël infiltreerden en tevens een drone inzetten

  1. Gazanen halen een drone via katepul naar beneden. Israél heeft toch wel scherpschutters om hun drone naar beneden te halen voor ze de boel in brand steken?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.