Cultuur van Jodenhaat in de PA krijgt nieuwe impuls door verhuis VS ambassade naar Jeruzalem

De Palestijnse Autoriteit heeft de shock van de verhuis van de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem blijkbaar nog niet goed verteerd, getuige een stortvloed van haatartikels en cartoons gericht tegen de Verenigde Staten, diens president en jegens die ‘Zionistische schurkenstaat’ Israël, in de officiële Palestijnse partijkrant Al-Hayat Al-Jadida van de afgelopen dagen.

De opening van de Amerikaanse ambassade is volgens de PA ‘een oorlogsmisdaad’ en wordt gezien als ‘een Amerikaanse militaire basis’ in bezet Palestina (Israël dus). Trump is een ‘dommerik’ en ‘een idioot,’ die ‘revalidatie nodig heeft in een psychiatrisch ziekenhuis’. Amerikaanse en Israëlische functionarissen in Jeruzalem zijn ‘een gangsterbende Zionistische rovers die de diefstal vieren’. Israël wordt een ‘satanische Zionistische plant’ genoemd.

Op bovenstaande cartoon die verscheen in Al-Hayat Al-Jadida op 15 mei wordt de Amerikaanse ambassade voorgesteld als een tikkende tijdbom. Het toont drie koepels in Jeruzalem: (van links naar rechts) de christen Kerk van het Heilig Graf, de islamitische Rotskoepel en de nieuwe ‘Amerikaanse ambassade’ voorgesteld als een grote handgranaat [beeldbron: PMW]

Opvallend: geen Joodse synagoge of een ander Joods heiligdom wordt op de cartoon afgebeeld. De Joodse aanwezigheid in Jeruzalem en de historische banden met Israël’s hoofdstad, worden zoals steeds compleet genegeerd en categorisch ontkend en door de Palestijnse Autoriteit de facto als onbestaande beschouwd.

Zo schreef Al-Hayat Al-Jadida op 16 mei 2018 over de openingsceremonie van maandag:

“Voordat ik naar de Zionistische ceremonie keek die de Amerikaanse buitenpost in bezet Palestijns Jeruzalem vestigde (d.w.z. de opening van de Amerikaanse ambassade in Jeruzalem op 14 mei 2018) maakte ik me grote zorgen … Maar nadat ik keek, kalmeerde ik weer. De reden hiervoor is dat wat ik zag niets meer was dan een bende Zionistische overvallers die hun diefstal vierden, net als een bende bankovervallers die net de diefstal hebben beëindigd en nu blij zijn met wat ze hebben gestolen, hysterisch lachend en niet kunnen geloven dat ze thans miljoenen in hun bezit hebben! 

Wat deze indruk bevestigt is dat dit de viering is van een Zionistische bende rovers die de geschiedenis en het land heeft gestolen – is de bijna complete internationale afwezigheid …

Nadat ik de bende rovers had gadegeslagen voelde ik grote opluchting, omdat wat ik zag een geïsoleerde bende was die buiten het kader van tijd en ruimte handelde, buiten het kader van de geschiedenis en de wetgeving; een bende onder leiding van [de Amerikaanse president Donald] Trump en [Israëlische premier Benjamin] Netanyahu, samen met het blonde model Ivanka [Trump] en haar kleine Zionistische echtgenoot [Jared] Kushner. Wat nog belangrijker is, toen het stof werd opgeruimd, werd de bende blootgesteld aan zijn ellendige viering, en het allerbelangrijkste: Jeruzalem behoudt nog steeds zijn Palestijnse Arabische identiteit.”

De verhuizing van de ambassade wordt dus sterk veroordeeld door de PA en Fatah. Sommige Palestijnse leiders hebben aangekondigd dat de erkenning van Jeruzalem een ‘oorlogsverklaring‘ is en dat de verplaatsing van de ambassade ‘de poorten van de hel zou openen‘. Anderen hebben verklaard dat de VS zichzelf heeft veranderd in een ‘vijand’ van de Arabische wereld en zich niet langer kwalificeert als bemiddelaar in het vredesproces in het Midden-Oosten.

Een andere cartoon viel Trump aan omdat hij zo gefocust was op de ambassade dat hij de schietpartij van Palestijnse relschoppers in Gaza op 14 mei negeerde of goedkeurde, toen hij de ambassade opende:

De cartoon laat zien hoe Trump een rood lint doorsnijdt voor de poort van de nieuwe ‘Amerikaanse ambassade’. Het lint wordt gevormd door een bloedspoor van een kogel die het lichaam van een Palestijnse demonstrant heeft doorboord en een Palestijnse vlag vasthield [beeldbron: het officiële dagblad van de PA, Al-Hayat Al-Jadida van 15 mei 2018]

Dit en nog veel meer Jodenhaat en Amerikanenhaat op de site van Palestinian Media Watch (PMW) in een artikel van 21 mei 2018.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.