Westerse reguliere media valt eensgezind voor nepnieuws van Hamas; Israël monddood gemaakt

In een opiniestuk in de Wall Street Journal op zaterdag, haalde IDF-woordvoerder Brigade-generaal Ronen Manelis scherp uit naar de Westerse reguliere media omdat zij de terroristische groep Hamas liet wegkomen met leugens over de wekelijkse gewelddadige demonstraties bij de grensafsluiting van de Gazastrook. In de meest recente confrontaties, toen tienduizenden relschoppers probeerden naar Israël te stormen, werden ongeveer 60 Palestijnen gedood nadat ze probeerden Israëlische soldaten aan te vallen en terroristische activiteiten te plegen.

Het duizend woorden artikel van Manelis getiteld ‘De waarheid over Hamas en Israël‘ begon met te herinneren aan Hamas’ de gewelddadige geschiedenis van brutaliteit, en noemde het “een internationaal erkende terroristische organisatie die door Iran wordt gefinancierd.” Manelis zei dat “Hamas Gaza controleert en vele onschuldige Israëlische, Amerikaanse, Braziliaanse, Keniaanse, Britse, Franse en Chinese burgers heeft gedood.

Manelis zei dat Hamas met succes de media manipuleerde om ervoor te zorgen dat zijn leugens de wind vangen, en het werd toegestaan ​​om weg te komen met ernstige ordeverstoringen:

“Sommigen in de media hebben Hamas geholpen door zijn leugens te publiceren in plaats van de feiten. Hamas bereikte negatieve berichtgeving in de media over Israël na hun eerste gewelddadige rel, op 30 maart, de eerste dag van deze propaganda-operatie. Hamas had toen een propaganda-overwinning kunnen claimen, het geweld hebben gestopt en veel doden hebben kunnen voorkomen. Maar voor Hamas zijn leugens belangrijker dan levens.

Volgens Manelis zou het, als de media hun werk goed zouden doen, ook moeten hebben gemeld dat onder Hamas’ eigen erkenning, in een “zeldzame erkenning van de waarheid”, dat de demonstranten geen onschuldige burgers waren maar leden van de organisatie. “Een senior Hamas-leider, Salah Bardawil, zei in een interview van 16 mei met een Palestijnse tv-zender: ‘In de laatste ronde van confrontaties, als 62 mensen zijn gemarteld, waren 50 van hen Hamas“, schreef Manelis.

Hij schreef ook dat ondanks de berichten in de media, de demonstranten niet spontaan aan de grens kwamen. Integendeel, de demonstraties maakten deel uit van een zorgvuldig geplande campagne. “De Hamas-woordvoerders orkestreerde een goed gefinancierde terroristische propaganda campagne,” schreef hij.

“Achter het theatrale schuilde een plan dat de grens en burgers van Israël bedreigde. Hamas bood gratis transport aan vanuit de hele Gazastrook naar de grens voor onschuldige burgers, inclusief vrouwen en kinderen. Hamas huurde ze in als extraatjes, betaalde $ 14 per persoon of $ 100 per gezin voor deelname, en $ 500 als ze erin slaagden gewond te raken. Hamas dwong al hun commandanten en agenten om zich te kleden als burgers naar de grens te begeven, die elk als een regisseur van een bepaald gebied optraden, alsof ze hun eigen fase van de operatie wilden leiden.”

Manelis vervolgde dat: “Hamas gaf iedereen met een videocamera toegang tot de show op de eerste rij en gratis Wi-Fi. De IDF had precieze inlichtingen dat de gewelddadige onlusten een plan van massale infiltratie in Israël maskeerden om een ​​massamoord tegen Israëlische burgers uit te voeren. Hamas noemde het een ‘vreedzaam protest’ en een groot deel van de wereld viel er gewoon voor.”

“Het idee dat dit een vreedzaam protest was, is de grootste leugen van allemaal, omdat de basisprincipes die vereist zijn voor een protest in een democratie zoals de VS of Israël niet bestaan ​​in Gaza. Onder de controle van Hamas is er geen vrijheid van meningsuiting, geen vrijheid van vergadering, geen vrijheid van godsdienst, geen vrijheid van drukpers. Er kan niet zoiets bestaan ​​als een vreedzaam protest in Gaza, alleen bijeenkomsten georganiseerd, gesanctioneerd en gefinancierd door Hamas. Dit een protest noemen is geen nepnieuws, maar gewoon nep.”

“Hamas kan liegen – voor de wereld, voor Palestijnen en hun eigen commandanten en agenten – maar ik ben er trots op dat de IDF nooit zal liegen of Israëlische burgers of soldaten als pionnen zal gebruiken. Sommige van Israëls grootste vrienden hadden misschien liever gehad dat we de afgelopen week beter in de media hadden gekeken, maar tussen ijdelheid en waarheid kiest de IDF altijd voor de waarheid.

Het is die moraliteit die de IDF ondersteunt. De geüniformeerde professionele soldaten van de IDF fotograferen misschien niet goed in vergelijking met terroristen vermomd als burgers, maar we zijn eerlijk over wat we zijn en wat we zeggen. Als de IDF-woordvoerder, als ik geen materiaal kan vinden en citeren, zal ik niet toestaan ​​dat het gepubliceerd wordt. Ik zal geen enkele verklaring vrijgeven als de feiten twijfelachtig zijn,” schreef Manelis.


Bronnen:

♦ naar een artikelIDF spokesman: Western media falls for Hamas’ lies” van 21 mei 2018 op de site van Israel Hayom

3 gedachtes over “Westerse reguliere media valt eensgezind voor nepnieuws van Hamas; Israël monddood gemaakt

 1. Inderdaad de Westerse media is corrupt en stappen doelbewust in allerlei leugen, ik heb nog nooit niet bij de linkse VRT als bij VTM objektief nieuws gehoord over Israel, integendeel, Israel is de bezetter en de Palestijnen de slachtoffers en de Gaza is de grootste openluchtgevangenis, maar wie die mensen daar gevangen houdt Hamas dus daar wordt met geen woorden over gesproken!!

  Like

 2. De westerse media *vallen helemaal niet voor de Hamas/Palestijnse leugens, maar stappen hier welbewust in!

  Tijd voor media én Palestijnen’ om eindelijk te begrijpen dat deze weg 1 dag nieuws oplevert, maar verder tegen de Israelische veiligheids muur knalt.

  Want bij de keus veiligheid of ‘goede PR door de media…..zal Israel altijd voor veiligheid kiezen en heeft ze maling aan de media.

  Intussen stoomt Israel voort op haar succesvolle weg, terwijl de Palestijnen opnieuw hun wonden likken gesteund door een media steeds op zoek naar het volgende ‘anti Israel item…..en hiervoor de palestijnen prima kan gebruiken.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.