Vandaag verhuist Paraguay als derde land zijn ambassade naar Jeruzalem

De vertrekkende president van Paraguay, Horacio Cartes (plaatje hierboven), zei vorige maand dat hij de verhuizing van de ambassade naar Jeruzalem wilde voltooien voordat hij zijn ambt medio augustus verlaat.

Aldus, en naar het voorbeeld van de Verenigde Staten en Guatemala, die respectievelijk het eerste en het tweede land waren om hun ambassades in Tel Aviv naar Jeruzalem te verhuizen, wordt vandaag maandag Paraguay officieel het derde land dat zijn ambassade verplaatst naar Jeruzalem en erkent daarmee de status van Jeruzalem als de feitelijke hoofdstad van Israël.

President van Paraguay, Horacio Cartes, landde laat in de nacht in Israël, voorafgaand aan de onthulling van de ambassade, en sprak met de minister van Binnenlandse Veiligheid Gilad Erdan. “Ik bedankte de president [Cartes] voor zijn beslissing [om de ambassade te verplaatsen], wat de diepe banden tussen onze twee landen en zijn dappere leiderschap onderstreept,” twitterde Erdan. “Een andere leider van een staat die de waarheid koos en onze soevereiniteit over ons kapitaal versterkte. Bedankt!”

Cartes zal naar verluidt de opening bijwonen van de nieuwe ambassade, voordat hij premier Binyamin Netanyahu zal ontmoeten tijdens een speciaal evenement dat wordt georganiseerd door het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken. Netanyahu is ook van plan om deel te nemen aan de onthullingceremonie van de ambassade.

Overigens hebben ook Honduras en Panama toegezegd een soortgelijke beweging te maken. Ook Roemenië wil zijn ambassade wel naar Jeruzalem overbrengen maar wordt onder druk gezet door de Europese Unie om dat niét te doen. Dat wordt dus nog even afwachten.

PM Netanyahu and President of Paraguay Horacio Cartes Dedicate Paraguay Embassy in Jerusalem


Bronnen:

♦ naar een bericht van David Rosenberg “Paraguay to unveil Jerusalem embassy Monday” van maandag 21 mei 2018 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Tovah Lazaroff “Paraguayan president arrives in Israel to open Jerusalem embassy” van maandag 21 mei 2018 op de site van The Jerusalem Post

 

3 gedachtes over “Vandaag verhuist Paraguay als derde land zijn ambassade naar Jeruzalem

  1. Misschien dat de druk vanuit Brussel minder wordt gevoeld, wanneer ook Hongarije en Tsjechië een dergelijk besluit nemen. Ook is het niet onmogelijk, dat andere landen uit Midden- en Zuid-Amerika het voorbeeld van Guatemala en Paraquay zullen volgen.

    Like

  2. 1 + 1 = 11

    Om te beginnen!

    En niets dat onze EU hieraan gaat veranderen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.