Israël’s ‘dubbele beelden’ overwinning

Veel experts en politici klagen over de beelden van het gesplitste scherm die vorige week in de reguliere media werden vertoond toen zij berichtten over de opening van de Amerikaanse ambassade in Jeruzalem.

Aan de ene kant zagen we de opening van de Amerikaanse ambassade in Jeruzalem, maar aan de andere kant van het scherm zagen we dat de IDF dodelijk geweld gebruikte om de grens tussen Israël en Gaza tegen Hamas te verdedigen.

Het lijdt geen twijfel dat het doel van die media was om de Trump-regering in verlegenheid te brengen en Israël er slecht uit te laten zien – dat de VS en Israël vierden terwijl de Gazanen werden vermoord (opzettelijk negerend dat Hamas verantwoordelijk was voor die doden).

Maar dat is maar één manier om ernaar te kijken. Mijn vrouw wees op de andere manier waarop die gesplitste beelden konden worden bekeken, wat de manier was waarop die beelden werden geïnterpreteerd in Iran en de Arabische wereld (kijk eens een beetje naar Al Jazeera om dat te bevestigen). Beide afbeeldingen op dat gesplitste scherm toonden een Israëlische overwinning.

Aan de ene kant van het scherm was een diplomatieke overwinning voor Israël. Het machtigste land ter wereld, de Verenigde Staten, toonde respect voor de staat Israël. Aan de andere kant van het scherm was de militaire overwinning van Israël tegen Hamas. Hamas slaagde er absoluut niet in de grens te doorbreken, terwijl Israël liet zien dat het geen bezwaar heeft tegen het nemen van alle noodzakelijke stappen om haar grens en burgers te beschermen.

In Iran en de Arabische wereld zagen ze alleen Israëlische overwinningen aan beide zijden van dat gesplitste scherm. En van waar ik sta, is dat een goed beeld en een goede boodschap voor hen om te zien

door Joe Settler


Bronnen:

♦ naar een artikel van Joe Settler “Israel’s Split Screen Victory” van zondag 20 mei 2018 op de site van The Jewish Press

Een gedachte over “Israël’s ‘dubbele beelden’ overwinning

 1. De westerse media zagen ook een dubbele Israelische overwinning…..en dat is precies wat hen dwars zat.

  Ook de naar Israel overgebrachte Iran papers werden (officieel) minachtend terzijde geschoven als zijnde ‘oud nieuws….maar intussen kwamen ze allemaal naar Israel om dit ‘oude nieuws intensief te bestuderen.

  Iemand moet die hardleerse media toch eens overtuigen dat Israel niet bestaat om hen van dienst te zijn….maar om een leuk & veilig land voor haar te bevolking te faciliteren en iedereen die daar een probleem mee heeft…….wel, die heeft een probleem.

  Israel 2018 is niet de Getto Jood uit Europa v.d. vorige eeuw.

  Israeli’s hebben maling aan het Westen en hun anti semitische ‘maatstaven qua moraal & mensenrechten.

  Europa zou er goed aan doen deze eerst eens aan een grote schoonmaakbeurt te onderwerpen en dan Israel de maat te nemen.

  Liked by 1 persoon

Reacties zijn gesloten.