VN Mensenrechtenraad veroordeelt Israël voor het uitschakelen van terroristen van Hamas

Zoals kon verwacht worden veroordeelde de Raad voor Mensenrechten van de VN Israël voor het gebruik van “disproportioneel geweld” tegen de Gazaanse demonstranten die aan ongeveer 100 Palestijnen het leven kostte waarvan het grootste deel terroristen waren van Hamas en Islamitische Jihad.

Barbertje moet hangen
De Raad voor de Rechten van de Mens van de Verenigde Naties (OHCHR) in Genève hield vandaag een discussie over het conflict tussen Gaza-terroristen en relschoppers en de IDF.

Volgens de Hoge Commissaris voor de mensenrechten van de VN, de Jordaanse prins Zeid Ra’ad al-Hussein, was de reactie van Israël “geheel disproportioneel’ aan de dreiging, ook al waren sommige van de demonstranten gewelddadig en probeerden ze de grens tussen Gaza en Israël te doorbreken en vraagt om een internationaal onderzoek.

“Het doden ten gevolge van het onwettig gebruik van geweld door een bezettingsmacht kan ook een opzettelijke moord zijn, een ernstige schending van de Vierde Geneefse Conventie” beweerde de prins-commissaris van de VN.

De Mensenrechten Raad heeft thans instructies uitgevaardigd tot de oprichting van onderzoekscommissie die de ‘oorlogsmisdaden’ van Israël gaat onderzoeken.

Uitslag bij voorbaat gekend, want de Raad liet al van bij de opening haar bevooroordeeldheid jegens Israël blijken door meteen te spreken van disproportioneel geweld van Israêlische zijde en sprak met geen letter over het geweld aan Gazaanse kant. Waarom nog een onderzoek instellen? Het arrest moet toch enkel maar uitgetikt worden? 😦

Israël, de Jood onder de naties
Israël’s afgevaardigde aan de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties, Aviva Raz Shechter haalde meteen uit naar de Palestijnse Autoriteit en diens effect op de situatie in Gaza en ze zei:

“Het is een schande dat de Palestijnse Autoriteit bereidwillig deelneemt aan de uitvoering van de strategie van Hamas, die tevens de mensenrechten van zijn eigen bevolking kwetst en schendt. Laat me u eraan herinneren dat dit dezelfde Palestijnse Autoriteit is die weigert geld en salarissen naar Gaza over te dragen, en verrassend het stilzwijgen bewaart over de benarde situatie en de dood van duizenden Palestijnen in het Yarmouk-kamp in Syrië.

Het kostte deze Raad vier jaar om terug te vallen naar zijn slechtere gewoonte van anti-Israëlische obsessie. Deze sessie machtigt Hamas en beloont de terreurstrategie. We weten al lang dat de mensenrechten van Israël niet op de agenda van deze Raad staan, maar nu zien we dat ook de Gazanen dat niet zijn. Zelfverdediging is een verplichting, geen keuze. Dit principe is verankerd in internationaal recht.

We beschouwen het volk van Gaza niet als onze vijanden en Israël betreurt ten diepste elk verlies van burgers. Israël heeft zich in de zomer van 2005 unilateraal teruggetrokken uit Gaza. Er is geen bezetting in Gaza. Dat is een mythe. Maar de ongelukkige uitkomst van de onlusten van maandag kan alleen worden toegeschreven aan de cynische uitbuiting door Hamas van zijn eigen bevolking, in een gewelddadige campagne tegen Israël.”

Shechter scoorde een punt met te zeggen dat “er niets vredig is in molotovcocktails, explosieven en hakmessen“, eraan toevoegend dat “het betreurenswaardig is dat zoveel lidstaten zich laten misleiden door het valse verhaal van zogenaamde ‘vreedzame protesten’. Door de bijeenroeping van deze sessie te steunen, moedigen ze onverstandig de terroristische organisatie Hamas aan“.

“Deze speciale sessie, de resolutie die voor u ligt en de oproep voor een onderzoekscommissie, zijn opnieuw politiek gemotiveerd en zullen de situatie ter plaatse door geen enkele jota veranderen,” zei ze.

Tussenkomst Verenigde Staten
“De Verenigde Staten blijven bezorgd over de recente uitbraak van geweld langs de Gazastrook. Maar de sessie van vandaag trekt schaamteloos partij en negeert de echte boosdoener voor de recente uitbraak van geweld, de terroristische organisatie Hamas. Hamas heeft zelfs toegegeven dat ze betrokken partij was bij het geweld toen een Hamas-functionaris trots aankondigde dat 50 van de 62 gedoden leden waren van Hamas.

De Verenigde Staten bevestigen het recht van Israël om zichzelf te verdedigen. We veroordelen ook in de krachtigste bewoordingen acties door Hamas en andere militante groepen. Het gaf als voorbeeld de Palestijnse aanval op ‘de Kerem Shalom Crossing, het grootste toegangspunt in Gaza voor brandstof, voedsel en medische voorraden.'”

De Verenigde Staten merkten tevens op dat de demonstranten “brandende vliegers versierd met swastika’s over het hekken stuurden en andere acties ondernamen die het leven van burgers in gevaar brengen. Dit is het echte verhaal van wat er in Gaza gebeurt. De schaal van geweld is vrij klein in vergelijking met de ergste mensenrechtensituaties die zich overal ter wereld voordoen.”

“Het is hypocriet wanneer deze organisatie tijd en geld besteedt aan deze Commissie als er geen Commissies zijn die mensenrechten en gruweldaden onderzoeken in de DVK, Iran, Cuba, Venezuela en de Russische bezetting van de Krim. Het voortdurende anti-Israël-vooroordeel van deze Raad doet niets om dat in de toekomst te bevorderen, en de eenzijdige actie die deze Raad vandaag heeft voorgesteld, toont verder alleen maar aan dat de Mensenrechtenraad aan scherven ligt,” zeiden aldus de VS.

België hakkelde even dit eruit … 
De Belgische vertegenwoordiger in de Mensenrechtenraad van de VN, Marc Pecsteen de Buytswerve vroeg namens België om “een onafhankelijk onderzoek naar de slachtoffers in Gaza.”

In zijn commentaar verklaarde hij tevens dat hij “van Israël verwacht dat het alleen dodelijke kracht gebruikt als een laatste redmiddel“, maar zei ook dat “Hamas er ongelijk aan had gedaan om mensen te dwingen de grens van Israël te overschrijden.” Verder riep hij op tot hervatting van de Israëlisch-Palestijnse dialoog in een passende omgeving, zoals de VN.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Tovah Lazaroff “Live updates: UNHRC session on the situation in Gaza” van vrijdag 18 mei 2018 op de site van The Jerusalem Post

6 gedachtes over “VN Mensenrechtenraad veroordeelt Israël voor het uitschakelen van terroristen van Hamas

 1. Oorlogsmisdaden? Wie begaat er hier oorlogsmisdaden, als je kinderen als schild gebruikt naar het voorbeeld van de IS, als je geheime tunnels bouwt om grote aanslagen te kunnen plegen en proberen ongezien binnen Israël te geraken, als je bommen plaatst, mesaanvallen op burgers pleegt.

  Like

 2. Westerse media die telkens weer kritiekloos deze georkestreerde poppenkast van Hamas uitzenden, zijn mede schuldig aan de doden die daar telkens weer bij vallen.

  Like

 3. Het onzinnige geroep in de tijdverspillende vergaderingen voor mensen met teveel tijd om een “”onafhankelijk onderzoek grenst aan het lachwekkende, daar Hamas leiders zelf al hebben toegegeven dat de ‘protesters’ absoluut niet vreedzaam & ongewapend waren en in dienst van Hamas.

  Dus…….waar hebben we het over? Wat moet er nog onderzocht worden?

  Had graag van Belgie gehoord, namens onze ‘vertegenwoordiger’, Marc Pecksteen de Buytswerve (een jonge adelijke gast die vanuit Brugge Israel gaat vertellen hoe te reageren, terwijl de eerste terrorist nog in Brugge moet arriveren), wat ons land had gedaan in dezelfde positie………zich waarschijnlijk onder de voet laten lopen door deze fanatieke terroristen met een doodswens en haar burgers laten afslachten…….. want terroristen doden is blijkbaar disproportioneel bij deze ‘mensenrechten’ imbecielen.

  Like

 4. misschien kan de “Jordaanse Prins” de geschiedenis van de zwarte september 1970 nog eens herlezen ??! de Pakkesteners waren toen LEKKER BEZIG !!

  Like

 5. Wie veroordeeld Israel, de moslims Jordanie laat me nu niet te hard lachen, da’s toch belachelijk die veroordeling is zeker niet objektief!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.