Waarom trappen de westerse media altijd in de val van Hamas?

De Raad voor de Rechten van de Mens van de Verenigde Naties (OHCHR) in Genève is een discussie begonnen over het conflict tussen Gaza-terroristen en relschoppers en de IDF.

Volgens de Hoge Commissaris voor de mensenrechten van de VN, de Jordaanse prins Zeid Ra’ad al-Hussein, was de reactie van Israël “geheel disproportioneel’ aan de dreiging, ook al waren sommige van de demonstranten gewelddadig en probeerden ze de grens tussen Gaza en Israël te doorbreken en vraagt om een internationaal onderzoek.

“Het doden ten gevolge van het onwettig gebruik van geweld door een bezettingsmacht kan ook een opzettelijke moord zijn, een ernstige schending van de Vierde Geneefse Conventie” beweerde de prins-commissaris van de VN.

In feite waren minstens 50 van de 62 doden op maandag, in Gaza op Hamas’ eigen toelating, Hamas-terroristen. Plus minstens drie anderen waren brigadisten van de Islamitische Jihad terreurgroep. Bovendien houdt Israël Gaza niet meer bezet sinds het zijn burgers heeft verdreven uit het gebied in 2005, conform het disengagementplan van wijlen Israêl’s premier Ariel Sharon die dacht dat hij er vrede mee zou bereiken.

Ondertussen reageerde de Israëlische ambassadeur bij het VN-hoofdkwartier van de VN, Aviva Raz-Shechter: “Hamas maakt op cynische wijze misbruik van de bevolking van Gaza” en hij voegde eraan toe dat “Het triestig is dat zoveel landen voor hun valse verhaal vallen en beweren dat de protesten niet-gewelddadig zijn.”

Westers FAKE NEWS
Heeft u ook gemerkt, tijdens de recente massale opstanden aan de grens van Israël met Gaza, hoe de westerse media andermaal diep boog voor het Palestijnse naratief en hun rol speelden in het omkeren van het Gazaanse geweld naar een emotionele verdediging van de Palestijnen en een aanval op Israël? Waarom trappen de reguliere media altijd in de val van de terrorist?

Ze praten altijd over Palestijnse doden en niet over Hamas of Islamitische Jihad. Dat laatste zou meer waarheidsgetrouw zijn, maar het zou toch niet zulke schokkende krantenkoppen maken? Als de waarheid wordt verteld, zou het Israël op het moreel hoogste punt plaatsen, maar dat zou tegen redactionele intentie zijn. Verhalen over dode baby’s winnen het telkens weer over een verhaal over Joden die hun land verdedigen tegen een opgehitste menigte van 40.000.

Dus kijk goed naar bovenstaande foto. Dit zijn de echte gezichten van mensen die zijn gedood tijdens de Hamas-gemotiveerde zelfmoordrellen. Het zijn drie terroristen van de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ) die werden gedood door Israëlische IDF-scherpschutters tijdens de zogenaamde ‘vreedzame protesten’ op maandag 14 mei j.l..

Ze droegen natuurlijk op dat ogenblik hun uniformen niet terwijl de de ophitste Gazanen naar de grensomheining joegen om banden te verbranden die verstikkende zwarte giftige rookgordijnen creeërden om Israëlische soldaten het zich te ontnemen terwijl ze koortsachtig met draadtangen aan het grenshekken knipten of daar explosieven plaatsen.

De overgrote meerderheid van de doden waren betaalde opruiers en leden van de Hamas-terreurgroep. Dit werd toegegeven door zowel de hoge Hamas-functionaris, Salah Bardawil, als door Yahiya Sinwar, het hoofd van Hamas in de Gazastrook. Bardawil gaf toe dat 50 van de doden Hamas-jagers waren.

Mahmoud Rantisi, een terrorist van Hamas die in een Israëlische gevangenis zat maar in 2011 vervroegd werd vrijgelaten in een gevangenenruil voor de gevangen Israëlische soldaat Gilad Shalit, gaf toe dat, terwijl hij rouwde om de dood van zijn zoon, zijn zoon een “jihad-strijder” was en “een operator in de nukhba”, de elite-macht van Hamas. Zo vader, zo zoon. Moordenaars, of potentiële moordenaars, van Joden.

Natuurlijk zou u al deze dingen niet weten als u de westerse media leest of hun hectische verslaggevers bekijkt die gekleed zijn in luchtafweergeschut en helmen dragen voor een achtergrond van dramatische, brullende rook. Ze hebben het nooit over ‘jihad’ of ‘gewapende strijd’ of over ‘de zionistische vijand is onze tegenstander en daarvoor is geen plaats op ons land. Dit is jihad – overwinning of  sterven op de weg naar Allah!”

Dit waren officiële Hamas-citaten voor de mensen terwijl ze hen naar de grens voerden en hen het slagveld opvoerden met de verklaarde bedoeling om door het dunne hekken te breken om soldaten en kolonisten te doden en met behulp van verborgen messen en geweren Joodse dorpsbewoners te ontvoeren en te slepen ze terug naar Gaza.

In plaats daarvan vielen de media in de val van het beschrijven van ongewapende Palestijnen die werden gedood en gewond met ‘disproportionele kracht’ door Israëliërs. Schande voor de westerse media. Ze hebben de kern van het verhaal compleet verloren met hun nepnieuws. En ze trappen consequent in de val van Hamas met hun oppervlakkige journalistiek.

Hieronder enkele van de ‘vreedzame’ Palestijnse demonstranten die hun heldendaden tegen de Zionistische onderdrukkers niet meer kunnen navertellen … 


Bronnen:

♦ naar een artikelUN Ambassador: It’s a shame so many fall for Hamas’ tale” en een artikel van Barry Shaw “Why do the Western media always fall into the Hamas trap?” van 18 mei 2018 op de site van Arutz Sheva

3 gedachtes over “Waarom trappen de westerse media altijd in de val van Hamas?

  1. Ze trappen er niet in, ze stappen er bewust in!
    De reden? Puur anti Semitisme!
    De Westerse media zijn de pionnen in het leger van Hamas!

    Like

Reacties zijn gesloten.