Palestijnse relschoppers vandaag vrijdag massaal op straat in Judea & Samaria

Na zeven weken van rellen en infiltratiepogingen aan de grens met Gaza, plannen islamisten grote escalaties in Judea, Samaria en Gaza. De terroristische organisaties in de gebieden van de Palestijnse Autoriteit plannen deze vrijdagmiddag grote demonstraties in Judea & Samaria waarmee de gewelddadige confrontaties met de Israëlische strijdkrachten aan de grens met Gaza worden overbrugd.

Sinds 30 maart leverden tienduizenden oproerkraaiers dagelijks slag met het Israëlische veiligheidspersoneel langsheen de grens tussen Israël en Gaza en probeerden ze de veiligheidsafrastering van Israël te doorbreken en te infiltreren in Israëlisch grondgebied. Kleinere schermutselingen vonden ook plaats in Judea en Samaria, met Arabische relschoppers die de IDF-troepen confronteerden in solidariteit met wat de Gaza ‘Mars van de Terigkeer’ werd genoemd.

Maandag bereikten de schermutselingen langsheen de grens tussen Israël en Gaza hun hoogtepunt, met meer dan 35.000 relschoppers die de Israëlische troepen langs de grens confronteerden. Ongeveer 60 relschoppers, waaronder 50 geïdentificeerd door Hamas als leden van de terreurgroep, werden gedood tijdens een poging om de beveiligingsomheining te doorbreken.

Het Palestijnse Nationale en Islamitische strijdkrachtencomité (PNIF) heeft de bewoners van Judea, Samaria en Gaza opgeroepen om de ‘Israëlische bezettingsmacht’ te confronteren met gewelddadige demonstraties deze vrijdag. De ordediensten en politie van de Palestijnse Autoriteit van president Mahmoud Abbas die normaal de orde moeten handhaven in de Palestijnse semi-autonome gebieden (Area A en B), houden zich zoals steeds afzijdig.

De rellen staan ​​gepland vlak na het vrijdaggebed, waar de Palestijnen zoals steeds hun batterijen met Joden- en Israëlhaat laten opladen door hun locale imams. De moslimmaand Ramadan begon afgelopen woensdagnacht. Het PNIF-comité legde de demonstratie van vandaag uit als een teken van ‘loyaliteit met de martelaren’ (van Hamas en de PIJ). “De bezetter weet dat ons land, dat bezaaid is met martelaren, voor altijd verboden gebied zal zijn [voor Israël]”, zei het comié in haar aankondiging.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Dalit Halevi “Mass riots planned for Judea and Samaria Friday” van 17 mei 2018 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Palestijnse relschoppers vandaag vrijdag massaal op straat in Judea & Samaria

Reacties zijn gesloten.