Waarom blijft de westerse reguliere media het geweld van Hamas tegen Israël steunen?

Momenteel is er weer veel heisa in de reguliere westerse media omtrent de dood van een baby tijdens de ‘Terugkeer Mars’ van maandag jongstleden. De “dode babystrategie” van Hamas en Co werkt nog steeds en de reguliere media in het Westen likt zijn vingers af aan dergelijke nep-verhalen die de schijn van waarheid krijgen als de leugen maar dikwijls herhaald wordt.

Plaatje hierboven: Hamas en de “dode baby strategie” doorprikt. Jeruzalem, 15 maart 2013. Na een fel discussie in de reguliere pers, bleek uiteindelijk dat Omar Misharawi, de baby van BBC fotograaf Jihad Misharawi, werd gedood door een raket van Hamas ipv een Israëlische. Natuurlijk was de baby gedood door Hamas en niet door Israël … [beeldbron: Israel News Agency]

Echter, een arts uit Gaza vertelde aan de Associated Press dat de 8 maanden oude baby, waarvan het ministerie van Gaza – aka Pallywood, of het permanente fake news van de Palestijnen –  zei dat het kleine meisje stierf na het inademen van Israëlisch traangas op maandag, een reeds bestaande medische aandoening had en dat hij niet geloofde dat haar dood werd veroorzaakt door traangas …

Als dit de eerste keer was dat Hamas opzettelijk Israël uitlokte tot zelfverdedigingsacties die resulteerden in de onbedoelde dood van Gaza-burgers, dan zouden de media verontschuldigd kunnen worden voor het in de hand spelen van Hamas.

De meest recente Hamas-provocaties – waarbij 40.000 inwoners van Gaza trachtten het veiligheidshekken af te breken en Israël binnen te komen met molotovcocktails en andere geïmproviseerde wapens – maken deel uit van een herhaalde Hamas-tactiek die ik de ‘dode babystrategie‘ heb genoemd.

Hamas heeft als doel om Israel zoveel mogelijk inwoners van Gaza te laten doden, zodat de krantenkoppen in de westerse pers altijd beginnen, en vaak eindigen, met het aantal slachtoffers te vermelden. Hamas stuurt opzettelijk vrouwen en kinderen naar de frontlinie, terwijl hun eigen jagers zich verschuilen achter deze menselijke schilden.

Hamasleiders hebben deze tactiek al lang erkend. Fathi Hammad, een Hamas-lid van de Palestijnse Wetgevende Raad (aka de PLC, het Palestijnse parlement), verklaarde al in 2008:

“Voor het Palestijnse volk is de dood een industrie geworden, waarin vrouwen uitblinken en dat geldt ook voor alle mensen die in dit land wonen. Ouderen blinken hierin uit en dat geldt ook voor de moedjahedien en de kinderen. Daarom hebben ze menselijke schilden van de vrouwen, de kinderen, de ouderen en de moedjahedien gemaakt om de Zionistische bombing machine uit te dagen. Het is alsof ze tegen de Zionistische vijand zeggen: ‘wij verlangen naar de dood zoals jullie naar het leven verlangen’.”

Hamas gebruikte deze tactiek om twee oorlogen met Israël uit te lokken, waarbij zijn brigades raketten afvuurden vanuit burgergebieden, waaronder ziekenhuizen, scholen en moskeeën. Toen Israël reageerde, probeerde het zijn best te doen om burgerslachtoffers te vermijden, waarschuwingsblaadjes te laten vallen, inwoners van potentiële doelwitten te bellen en niet-dodelijke geluidsbommen te laten vallen op de daken van huizen die werden gebruikt om raketten te lanceren en explosieven op te slaan. Onvermijdelijk werden enkele burgers gedood en de media gaven Israël de schuld van deze doden, ondanks de voorzorgsmaatregelen die het had genomen.

Hetzelfde gold toen Hamas terreurtunnels bouwde die gebruikt werden om Israëlische burgers te ontvoeren. De ingangen van deze tunnels bevonden zich ook in civiele gebieden, inclusief moskeeën en scholen. Het gebruik van hun eigen burgers als menselijke schilden, terwijl ze gericht zijn op Israëlische burgers, is een dubbele oorlogsmisdaad. Toch richten de media zich over het algemeen op de reactie van Israël op deze oorlogsmisdaden, in plaats van Hamas’ oorlogsmisdaden.

De wrede realiteit is dat telkens wanneer Israël per ongeluk een burger van Gaza vermoordt, Israël verliest. En elke keer dat Israël een burger van Gaza doodt, wint Hamas. Israëli’s betreuren elke burgerdode die het leger per ongeluk veroorzaakt. Hamas profiteert van elke dood die Israël per ongeluk veroorzaakt. Daarom moedigt het zijn vrouwen en kinderen aan om martelaren te worden.

Dit een ‘dode babystrategie’ noemen lijkt misschien wreed, omdat het wreed is. Maar geef de boodschapper niet de schuld voor het nauwkeurig beschrijven van deze tactiek. Geef degenen de schuld die het cynisch gebruiken. En geef de media de schuld dat ze in de handen van degenen die het gebruiken in de kaart worden gespeeld door alleen de dodentol te melden en niet de opzettelijke Hamas-tactiek die leidt tot het eenzijdig tellen van het aantal doden.

Het is waar dat Gaza in een wanhopige situatie verkeert en gewond is. Maar de wond is zelf toegebracht. Toen Israël zijn bezetting van Gaza beëindigde – en alle soldaten en kolonisten verwijderde – kon Gaza het Singapore zijn geworden aan de Middellandse Zee. Het is een prachtig gebied met een grote zeekust. Het ontving infusies van contant geld en andere hulp uit Europa.

Israël heeft landbouwuitrusting en reusachtige serres achtergelaten. Maar in plaats van deze middelen te gebruiken om zijn burgers te voeden, huisvesten en op te voeden, produceerde Hamas raketten, terreurtunnels en molotovcocktails. Het gooide andersdenkenden van het dak en vermoordde leden van de Palestijnse Autoriteit die bereid waren Israël te erkennen en ermee te onderhandelen.

Hamas verwerpt de tweestatenoplossing of elke oplossing die Israël intact laat. De enige oplossing is geweld en de gebeurtenissen aan het veiligheidshekken van de afgelopen dagen zijn een manifestatie van dat geweld. Zou enig land ter wereld 40.000 mensen toestaan, dat de vernietiging ervan gezworen heeft,  een grensafrastering omverwerpen en zijn burgers aanvallen die vredig in de buurt van de grens wonen? Natuurlijk niet.

Had Israël meer kunnen doen om het aantal slachtoffers te verminderen onder degenen die de grensafrastering probeerden te doorbreken? Ik weet het niet, en evenmin de legioenen generaals in hun comfortabele zetels die op dit moment kritiek uiten op Israël voor de stappen die het heeft genomen om een ​​catastrofe te voorkomen onder de inwoners van kibbutzim en steden die in de buurt van de grensafrastering liggen.

Eén ding is glashelder: Hamas zal de ‘dode baby-strategie’ blijven gebruiken zolang de media de overlijdens nog steeds melden op de manier waarop het hen de afgelopen weken heeft gemeld. Velen in de media zijn medeplichtig aan deze sterfgevallen omdat hun eenzijdige berichtgeving Hamas aanmoedigt om onschuldige vrouwen en kinderen naar de frontlinie te sturen.

Misschien kan Israël zijn werk beter doen door zijn burgers te verdedigen, maar het is zeker dat de media beter werk kunnen leveren door accuraat de Hamas-strategie te melden die resulteert in zoveel onschuldige sterfgevallen.

Er is een prachtige cartoon die het verschil tussen Hamas en Israël illustreert. Het toont een Israëlische soldaat die voor een kinderwagen staat met een baby erin, die de baby afschermt. Dan toont het een terrorist van Hamas die achter een kinderwagen staat met de baby erin, en gebruikt hij de baby om hem af te schermen. Deze cartoon illustreert beter de realiteit die zich bij de omheining van Gaza voordoet dan de meeste ‘objectieve’ berichtgeving door de media.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Alan Dershowitz “Why does the media continue encouraging Hamas violence?” van 15 mei 2018 op de site van The Hill

4 gedachtes over “Waarom blijft de westerse reguliere media het geweld van Hamas tegen Israël steunen?

 1. Waarom?
  Omdat de vijand van mijn vijand mijn vriend is.

  Het Westen is na de Holocaust niet opeens een Jodenvriend geworden………..wél een Joden gedoger.

  Maar, 75 jaar na dato is het tijd om te ‘vergeten & vergeven.

  Het dunne laagje beschaving is afgschaafd en het is tijd voor de volgende ronde en wat is er makkelijker dan Israel, de collectieve Jood en natte droom voor Jodenhaters…..miljoenen Joden in één klein land.

  Tenslotte heeft er in de geschiedenis van het Westen altijd een ‘Jodenprobleem’ bestaan en er is anno 2018 nog niets veranderd.

  Dit ligt niet aan de Joden maar aan het syndroom van de haters.

  Prostitutie & Jodenhaat…….het is niet uit te bannen!

  Like

 2. Omdat het Westen Jodenhaters zijn en omdat men van het idee uitgaat dat Israel nog steeds gebieden bezet houdt, wat natuurlijk een leugen is, de Palestijnen moeten Israel erkennen voor men vrede verkrijgt !!

  Like

 3. Het Westen pompt geld in de Hamas middels UNHCR, deze week ging er weer drie miljoen naar die club als zogenaamde humanitaire hulp. Maar zeker is dat dit geld weer in de zakken van Hamas zal glijden. De Israëlische convooien werden gestopt met humanitaire medische middelen, want Hamas moet niet oplappen maar slachtoffers maken.
  Nog iets over diezelfde media die de Westerse burgers bewust op het verkeerde been zet, want dat is ook de opdracht van de overheid aan de media, maak de burgers niet wijs, maar houdt ze dom door leugens en waarheid te verdraaien.
  Hier het volgende voorbeeld:
  https://nl.gatestoneinstitute.org/12321/westen-verraadt-koerden

  Like

Reacties zijn gesloten.