Bestrijding van moslimterreur in Frankrijk: neem voorbeeld aan Israël’s Shin Beth

De recente aanslag met een mes in Parijs van 12 mei 2018, opgeëist door Daesh, waarbij 1 persoon werd gedood en vier gewond, herinnert aan de diepgaande transformatie van het terrorisme in Frankrijk. Aan de ene kant is Frankrijk nu een van de meest getroffen landen door terroristische daden buiten de oorlogsgebieden, waardoor we de facto vooraan staan ​​in de westerse coalitie tegen de radicale islam.

Aan de andere kant, na de ontmanteling van de kanalen georganiseerd door Daesh (ISIS, Islamitische Staat) in de nasleep van de aanslagen van 2015, die de financiële middelen en deskundigheid hadden om bommen te maken, heeft het terrorisme zich thans getransformeerd met de proliferatie van daden van lage intensiteit, gepleegd door geradicaliseerde mensen met rudimentaire middelen.

In feite hebben deze acties nu betrekking op alle Europese landen, omdat op hun beurt Londen, Barcelona en verschillende Duitse steden zijn getroffen door soortgelijke acties. In zekere zin is het terrorisme dat Europa treft, thans dicht bij het terrorisme dat al vele jaren in Israël wordt begaan voordat de bouw van de muur en de diepgaande acties van de interne inlichtingendienst, de Shin Beth bijna totaal het Palestijnse terrorisme neutraliseerde.

Ten tweede moet onze nationale veiligheidsstrategie worden aangepast aan de nieuwe uitdagingen van de dreiging. In het bijzonder is het noodzakelijk om, vastbesloten de kwestie van de radicale islam aan te pakken, met de sluiting van salafistische moskeeën, de verdrijving van radicale imams en frauduleuze buitenlandse staatsburgers, de automatische opsluiting van Fransen die strijden in Syrië en Irak en een Europese terrorismebestrijdingsstrategie tegen de radicale islam op te stellen, om geen terroristische embryo’s te laten ontwikkelen in Brussel of Barcelona.

Bovendien moet aandacht worden besteed aan de invoering van administratieve hechtenis voorafgaand aan gerechtelijke procedures, gebaseerd op de Israëlische wetgeving die zijn waarde heeft bewezen, bijvoorbeeld met de ontwikkeling van “gevaarlijke terroristische” bestanden. Strafrecht kan niet langer gewoon een repressief recht zijn, maar het moet ook een beschermend recht voor de burger zijn.

Ten slotte moet Frankrijk zijn buitenlandse beleid ten aanzien van zijn eigen belangen voeren en niet een naïeve internationale “moraliteit” cultiveren. We moeten dichterbij komen en samenwerken met de inlichtingendiensten die operationeel zijn in het Midden-Oosten, opnieuw contact maken met Moskou en op een realistische basis het Syrische conflict vaststellen, dat grotendeels de oorspronkelijke matrix van veel terroristen was. De veiligheid van het Franse grondgebied moet volledig worden gewaarborgd, terwijl de antiterroristenoorlog nog vele jaren zal voortduren.


Bronnen:

♦ naar een artikelLe gouvernement n’a pas pris la mesure d’un conflit de longue durée contre l’islamisme radical” van 14 mei 2018 op de site van Le Figaro

♦ naar een artikelLutte contre le terrorisme en France: le Shin Beth cité en exemple” van 16 mei 2018 op de site van Philosémitisme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.