Israël had gelijk: 53 van de 62 maandag doden waren terroristen zegt Hamas zelves

Een Hamas-functionaris op woensdag erkende dat 50 van de 62 gemelde Palestijnen tijdens de grensrellen in Gaza op maandag en dinsdag leden waren van de islamistische terroristische groep. Met de drie gedode militanten van Islamitische Jihad erbij geteld komt het aantal bekende leden van terreurgroepen onder de doden voorlopig op 53 te staan.

“In de laatste confrontatieronden, toen 62 mensen werden gemartelaard, waren 50 van de martelaren Hamas en 12 van de mensen. Hoe kan Hamas de vruchten plukken als het zo’n dure prijs betaalt?” zei Hamas officiële Salah Bardawil in een interview met de Palestijnse Baladna-nieuwsuitzending.

Naar aanleiding van de vragen van de presentator, zei Bardawil dat ze ‘officieel’ waren. “Ik geef je een officieel cijfer. 50 van de martelaren in de recente strijd waren van Hamas,” zei hij.

Hamas-woordvoerder Fawzy Barhoum bevestigde niet dat alle 50 doden, leden waren van de islamitische beweging. Hij vertelde aan het AFP dat Hamas betaalde voor de begrafenissen van alle 50 doden, “ongeacht of ze leden of supporters van Hamas zijn, of niet gerelateerd aan de facties.”

Een reactie van Joods Actueel magazine: “Naar aanleiding van dit nieuws Tweette de Britse parlementair Nick Boles zijn excuses. Het zou menig Belgisch politicus – en de pers – sieren als ze hetzelfde zouden doen na hun hysterie van de voorbije dagen.”

Bassem Naim, een andere hoge Hamas-functionaris, weigerde het aantal te bevestigen of te ontkennen, maar zei dat het een “grote actie was die grote steun kreeg van het volk”. Het was “niet meer dan normaaal om zoveel leden of aanhangers van Hamas te zien” in een dergelijk protest, zei hij, eraan toevoegend dat toen ze werden gedood, ze “vreedzaam deelnamen” aan demonstraties.

De door Iran gesteunde terreurorganisatie [Palestijnse] Islamitische Jihad (PIJ) had dinsdag erkend dat drie leden van de militaire vleugel van Saraya al-Quds, de beruchte Al-Quds Brigades, werden gedood door Israëlische troepen in Khan Younis.

IDF: “We hebben ze!
Het Israëlische leger deelde een deel van Bardawil’s interview met een Arabisch nieuwscentrum, vergezeld van Engelse bijschriften. “Dit bewijst wat zovelen hebben geprobeerd te negeren: Hamas zit achter deze rellen en het brandmerken van de rellen als ‘vreedzame protesten’ kan niet langer de waarheid zijn”, zei IDF-woordvoerder Lt. Col. Jonathan Conricus.

Israël heeft zijn eigen officiële dodental niet uitgezet, maar ambtenaren hadden eerder vraagtekens geplaatst bij de juistheid van de door Hamas verstrekte cijfers. In één bepaald geval vertelde een arts uit Gaza aan de Associated Press dat een 8 maanden oude baby, waarvan het ministerie van Gaza zei dat hij stierf na het inademen van Israëlisch traangas op maandag, een reeds bestaande medische aandoening had en dat hij niet geloofde dat haar dood werd veroorzaakt door traangas.

In elk geval een stevige pluim voor de soldaten van de IDF, meer bepaald de accuratesse die de scherpschutters ontwikkelden die, ondanks het dikke zwarte rookgordijn veroorzaakt door brandende autobanden en dat bijna permanent tussen de demonstranten en de IDF hing aan het veiligheidshekken dat Hamas scheidt van Israël, er toch inslaagden om de terroristen er van tussen te halen en uit te schakelen. Een ongelooflijk puike prestatie!


Plaatje hierboven: een breed lachende scherpschutter van de IDF: “We hebben ze!

Generaal Gadi Eizenkot, stafchef van de IDF, zei eerder: ‘We hebben meer dan 100 scherpschutters ingezet die zijn opgeroepen door alle eenheden van het leger, voornamelijk van de speciale eenheden. Als levens in gevaar zijn, is er toestemming om het vuur te openen.” En dat is exact wat er is gebeurd tijdens de zeven weken durende terreur-campagne van Hamas, aka de ‘Grote Mars van de Terugkeer’.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Judah Ari Gross “Hamas official: 50 of the 62 Gazans killed in border violence were our members” van 16 mei 2018 op de site van The Times of Israël

♦ naar een artikelPalestijnen geven toe: Groot aantal terroristen onder doden in Gaza” en een artikelDit zijn officiële cijfers”, Hamas leider erkent dat 50 doden lid waren van terreurbeweging” van 16 mei 2018 op de site van Joods Actueel

♦ naar een artikel van Ben Shapiro “Media Do Hamas’ Dirty Work, Claim Israel Is Killing ‘Protesters.’ That’s A Lie.” van 16 mei 2018 op de site van The Jewish Press

Gerelateerd op deze blog:

♦ “Kijk hoe Gazanen grenshekken vernietigen en met machetes Israël binnenvallen” van 17 mei 2018 [lezen]

♦ “Vele terroristen (inclusief 16-jarigen) onder de doden van Gaza-rellen van maandag” van 16 mei 2018 [lezen]

♦ “Hamasleider Zahar: Hoezo ‘vreedzaam’ verzet? Het wordt gesteund met onze wapens!” van 16 mei 2018 [lezen]

♦ “Hoe kan de VN de Gazaanse doden onderzoeken als ze weigert het overduidelijke te erkennen?” van 16 mei 2018 [lezen]

4 gedachtes over “Israël had gelijk: 53 van de 62 maandag doden waren terroristen zegt Hamas zelves

 1. Het Westen is druk bezig met zich te heroriënteren op teksten om de Hamas en zijn terreur zielig te vinden, terwijl de Palestijnse burgers nood hebben aan alles, gebrainwashed worden voor het goede doel om zichzelf op te offeren.
  De mainstream media is overtuigd van het gelijk en Hamas en zo raak je verstrikt in je eigen leugens.

  Like

 2. Verder bevestigde Hamas leider Mahmoud al Zahhar (die met de wrat op z’n neus) dat de rellen niet vreedzaam waren maar werden ondersteund door *onze militaire strijdkrachten.

  Verder werd door Hamas bevestigd dat de convooien met Israelische hulpgoederen voor de bevolking, Gaza niet inkomen.

  A propos, ik vraag mij af naar welk diep dal Hamas zijn burgers nog kan meenemen nadat hij ze al gebruikt als menselijke kogels en het toelaat dat ouders hun 8 maanden oude baby met een hartconditie meevoeren naar een grensgsgebied waar traangas wordt gebruikt en verbrand rubber de lucht vergiftigd……….een convooi van astma patienten misschien?

  Ik denk dat het hoog tijd wordt om een register te openen waar alle Gutmunschen met een neurotisch Anti Israel syndroom zich kunnen verontschuldigen……..te beginnen met onze Min. v. BZ, de Premier en de arrogante maar ignorante journalisten van onze kwaliteitskranten. Ze mogen zich gezamelijk doodschamen om achter dit moord regime te staan en Israel, zonder de juiste informatie te bezitten, te beschuldigen.

  Eerst denken, dan spreken is een simpele wijsheid die vele “experts” ter harte mogen nemen!

  * Het is overigens opvallend hoe media & politici, nadat de feiten naar buiten zijn gekomen zijn gedraaid.

  Van “BREAKING NEWS & flammende aantijgingen naar……………niets!

  Eén dag heeft Hamas de propaganda aandacht gekregen waar ze zo naar verlangen met actieve medewerking van de domme Westerse media die maar niet wil leren dat ze gebruikt & misbruikt worden voor foute doeleinden.

  De verliezers zijn, zoals gewoonlijk, de gewone mensen in Gaza die het Westen hiervoor dan ook hartelijk bedanken.

  Like

 3. Over de 8 maanden oude Baby ::: als je als pappa of mamma ruig gaat rellen met brandbommen, autobanden,katapulten enzo tegenover scherpschutters dan ben je als Ouder geen knip voor de neus waard !! los van het feit of de baby is overleden aan giftige rook van banden of een bestaande aandoening . Hamas mag zich altijd aanmelden bij het int.strafhof in den haag !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.