Video: Opening ambassade Guatemala in Jeruzalem – geen protesten

De voorbereidingen voor de opening van de ambassade van Guatemala in Jeruzalem waren al enkele weken aan de gang. De ambassade wordt tijdelijk gevestigd op de derde verdieping van het Technologiepark in het stadsdeel Malcha van Jeruzalem. Later zal zij haar intrek nemen op de 11de verdieping van het naburige gebouw.

“Op 24 december vorig jaar was Guatemala het eerste land dat zich aansloot bij het besluit van de Verenigde Staten en kondigden wij aan dat we onze ambassade naar Jeruzalem zullen verplaatsen. Ik wil graag president Donald Trump bedanken voor het feit dat hij hierin het voortouw heeft genomen,” zei president Morales.

“Ik besloot om de Guatemalteekse ambassade terug te brengen naar Jeruzalem. Als een soevereine beslissing erkennen we Jeruzalem als de hoofdstad van Israël,” voegde hij eraan toe.

Joden in Guatemala
Guatemala is een kleine republiek in Midden-Amerika met hoofdstad Guatemala City. Van de vierde tot de elfde eeuw was Guatemala het kerngebied van de Mayabeschaving. De republiek is sinds 1840 onafhankelijk van Spanje. Het land is in oppervlakte bijna drie keer zo groot als België (ca. 109.000 km²), telt 15,5 miljoen inwoners, is voor 87 procent christen (katholiek en protestants) en de landstaal is Spaans.

Er wonen tegenwoordig ongeveer 900 Joden in Guatemala. De Joden in Guatemala zijn immigranten uit Duitsland en Oost-Europa die aankwamen in de 19de eeuw. Velen immigreerden tijdens de Tweede Wereldoorlog. De meesten wonen in Guatemala-Stad, Quezaltenango en San Marcos. Tegenwoordig bestaat de Joodse gemeenschap in Guatemala uit orthodoxe Joden, Sefardische, Oost-Europese en Duitse Joden.

Premier Benjamin Netanyahu en president van Guatemala Jimmy Morales woonden de inwijdingsceremonie bij voor de nieuwe Guatemalteekse ambassade in Jeruzalem. Hieronder een videoverslag van de ceremonie van de inhuldiging van de ambassade van Guatemala in Jeruzalem:

 

2 gedachtes over “Video: Opening ambassade Guatemala in Jeruzalem – geen protesten

  1. Deze ambassade is klein en dus niet noemenswaardig voor onze westerse ‘geschiedkundigen die vinden dat over de 3000 jarige Joodse hoofdstad verhandeld moet worden met een groep terroristen uit een niet bestaand land omdat volgens hun grenzeloze wijsheid de Joodse hoofdstad verdeeld moet worden als hoofdstad van 2 staten om deze groep terroristen te faciliteren zodat ze geen problemen (terreur) gaan maken in onze thuislanden.

    Welnu….gaat niet gebeuren. Wen er maar aan!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.