Hamasleider Zahar: Hoezo ‘vreedzaam’ verzet? Het wordt gesteund met onze wapens!

Eén van de belangrijkste Hamasleiders in Gaza, Mahmoud al-Zahhar, zei dat de rellen aan de grens tussen Israël en Gaza “geen vreedzaam verzet” zijn, maar veeleer worden gesteund door zijn “militaire strijdmacht.” “Dit is geen vreedzame weerstand”, zei al-Zahhar. “Is de optie [van gewapende strijd] afgenomen? Nee. Integendeel, het groeit en ontwikkelt zich. Dat is duidelijk.”

Mahmoud Al-Zahar is niet de eerste de beste Hamasleider binnen de Gazaanse terreurgroep. Hij richtte in 1988 de islamistische Hamas mee op en wordt algemeen beschouwd als de reïncarnatie van Alfred Rosenberg (partij-ideoloog van de nazi’s tijdens het Derde Rijk) van het politburo en als de partij ideoloog van Hamas.

De video werd opgemerkt en vertaald door het Midden-Oosten Media Research Institute (MEMRI) en het interview vond plaats op het Al Jazerra-netwerk in Qatar op 13 mei 2018.

“Dit is een duidelijke terminologische misleiding …”, zei Al Zahar. “Wanneer je wapens hebt die worden gehanteerd door mannen die in staat waren om te voorkomen het sterkste leger in de regio dat 51 dagen de Gazastrook inging en in staat was om soldaten van dat leger te vangen of te doden, is dit echt ‘vreedzame weerstand?'” vroeg Al-Zahhar.

Al-Zahhar zei dat praten over vreedzaam verzet het publiek misleidt. “Dus als we het hebben over ‘vreedzaam verzet’, bedriegen we het publiek,” zei al-Zahhar. “Dit is een vreedzaam verzet dat wordt ondersteund door een militaire strijdmacht en door veiligheidsagentschappen en geniet van enorme steun van de bevolking.”

“Wat betreft [Fatah’s] ‘vreedzaam verzet’,” sneerde Al Zahar naar de ‘gematigde’ Palestijnse Autoriteit van Mahoud Abbas, “het bestaat uit bijeenkomsten, demonstraties, protesten, smeekbeden en verzoeken om de voorwaarden voor onderhandelingen te verbeteren of gesprekken met de Israëlische vijand mogelijk te maken. Deze misleiding houdt het Palestijnse publiek niet voor de gek.”

Israël ontving internationale kritiek voor het uitschakelen van meer dan 60 Palestijnen tijdens de massale ‘vreedzame’ protesten van maandag waaronder een groot aantal gekende terroristen, waarvan het Witte Huis zei dat de verantwoordelijkheid voor enig bloedvergieten gelegd bij Hamas, de islamistische terroristische groep die de controle had over Gaza.

Bekijk hier het videoverslag


Bronnen:

♦ naar een artikel van Andrew Kugle “Senior Hamas Official: This Is Not ‘Peaceful Resistance,’ It Is Supported by Our Weapons” van 15 mei 2018 op de site van The Washington Free Beacon

3 gedachtes over “Hamasleider Zahar: Hoezo ‘vreedzaam’ verzet? Het wordt gesteund met onze wapens!

 1. “Praten over vreedzaam verzet is het publiek misleiden”.
  Dit is de éérste keer dat ik het met hem eens ben!

  Hoe jammer dan dat niemand van onze ‘kwaliteitskranten deze quote afdrukt.

  Vandaag, op een terras met een koffie en een van deze kwaliteitskranten (DS) in de hand, benieuwd als ik was naar hun berichtgeving en dus……, een open geest en verstand op nul.

  De héle voorpagina was gewijd aan ‘het conflict’ waarin de Palestijnen ontmenselijkt werden volgens de journalist (+ binnenin nog meer ‘feitelijke’ meningen & commentaren)

  Ongenuanceerd & ongefundeerd volgden de ‘feiten elkaar op in een artikel dat uitblonk van eenzijdigheid, onjuistheden & halve waarheden….om over zijn kennis der geschiedenis maar te zwijgen.

  Israel dat in 1948 de palestijnen uit ‘hun land Palestina’ verdreef, zonder het benoemen van de 5 legers die Israel aanvielen om haar te vernietigen…één dag na het uitroepen van de staat was niet noemenswaardig voor deze journalist. Voor hem is Israel blijkbaar op een morgen wakker geworden en heeft besloten een niet bestaand land Palestina aan te vallen.

  Dat de Staat Palestina nooit heeft bestaan en dat ‘de Palestijnen’ dus ook nooit hebben bestaan, maar gewoon Arabische gastarbeiders waren vond/vind de journalist niet noemenswaardig….omdat ook hij gewoon geen idee heeft van het conflict, haar oorsprong & geschiedenis.

  Het gejammer over de open gevangenis in Gaza zonder het 1x benoemen van de kolossale olifant in de kamer EGYPTE dat net hetzelfde doet, zonder de de opzwepende beschuldigingen van de schrijver.

  Ik zal het maar niet hebben over de ruimte die werd gegeven aan de Joodse ‘activisten’ van Breaking the Silence e.a. om hun gal te spuien zonder weerwoord.

  Geen betere anti Israel reclame dan Joodse anti Israel reclame, nietwaar.

  “De Joden in Israel hebben geen weet & interesse van het leed v.d. Palestijnen, die onzichtbaar zijn voor hen ” spuit hij woedend.
  Wat er niet bij word verteld is dat bijna de hele Arabische wereld geen jota interesse heeft voor de Palestijnen.

  Indien de miljoenen slachtoffers uit Syrie, Afghanistan, Irak, Lybie, Sudan etc.etc.etc. 1/4 aandacht & medelijden zouden krijgen als deze 60 Palestijnse terroristen (waaronder die beroemde baby die aan een hartkwaal is overleden en niet door traangas, terwijl niemand kan uitleggen waarom een 8 maande oude baby daar was), dan was er vrede op aarde.

  Geen woord van kritiek op de Belgische & EU hulp naar de UNWRA die terroristen hersenspoeling in haar schoolopleiding heeft en dus indirect verantwoordelijk is voor de Palestijnse miserie door de leiders hiermee aan de macht te houden.

  Nadat ik de knop van het verstand weer open had gezet heb ik begrepen dat het futiel is om Belgische journalisten de feiten te vertellen…..ze zouden ze niet zien al worden ze ermee doodgegooit.

  Dit commentaar is maar een kleine reactie op het hele artikel……..maar wel gefundeerd op de feiten en laat zien dat onze ‘kwaliteits kranten journalisten aan het woord laat die door hun bias & onkunde (Judophobia?) hetzelfde doen als Hamas………….hersenspoelen!

  Like

Reacties zijn gesloten.