Iran looft 100.000 dollars uit om VS ambassade in Jeruzalem te bombarderen

De Iraanse Justice Seeker Student Movement heeft naar verluidt posters verspreid die oproepen tot het bombarderen van de ambassade. Er zal een “$ 100.000 dollar prijs zijn voor de persoon die de illegale Amerikaanse ambassade in Jeruzalem vernietigt”, stelt de poster (hierboven) in het Farsi, Arabisch en Engels, volgens een onafhankelijke vertaling van de propagandaposter die de The Washington Free Beacon in handen kreeg.

“Het is noodzakelijk om te vermelden dat de stappen van Trump om de Amerikaanse ambassade over te dragen aan Heilige Quds [Jeruzalem] hebben geleid tot de woede en haat van moslims en bevrijders over de hele wereld,” verklaarde de groep. Het University Student News Network, een regionale taalsite in het Farsi, meldde voor het eerst het nieuws over de bommelding, zei de Free Beacon.

The Free Beacon sprak met Michael Rubin, een voormalig adviseur van het Pentagon en een expert in malafide regimes, die zeiden dat terrorisme van deze aard is ingebed in de harde opstelling van het Iraanse regime. “Helaas is terrorisme dat gericht is tegen diplomaten en ambassades een centrale pijler van de cultuur van de Islamitische Republiek geworden”, zei Rubin. “Terrorisme wordt bijgebracht op Iraanse scholen. Deze beloning is meer de regel dan uitzondering. De schuld geven aan Washington of Jeruzalem is het slachtoffer de schuld geven en terroristen een veto geven over het Amerikaanse beleid.”

Behnam Ben Taleblu, een onderzoeksmedewerker bij de Stichting ter Verdediging van Democratieën, was het eens met Rubin. Hij sprak met de Free Beacon en beschreef de poster als afstotelijk en beschuldigde het Iraanse heersende regime van het aanmoedigen van een dergelijke houding. “Dit is niets minder dan een uitnodiging voor een gruwelijke daad van een internationale terreur door een studentengroep die opkijkt naar ’s werelds belangrijkste staatssponsor van terreur, de Islamitische Republiek van Iran,” zei hij.

Inhuldiging van VS ambassade in Jeruzalem, 14 mei 2018


Bronnen:

♦ naar een artikelReport: Iran group offers $100,000 to bomb US Embassy in Jerusalem” van 15 mei 2018 op de site van World Israel News (WIN)

♦ naar een artikel van Adam Kredo “Iranian Group Offers $100,000 to Blow Up New U.S. Embassy in Jerusalem” van 14 mei 2018 op de site van The Washington Free Beacon

Advertenties

2 gedachtes over “Iran looft 100.000 dollars uit om VS ambassade in Jeruzalem te bombarderen

  1. Een onnozele oproep van een Jodenhater, en voor geld is men tot alles in staat, alleen zij die voor dit oproepen wassen steeds hun handen in onschuld,er lopen inderdaad zotten genoeg rond !!

    Like

Reacties zijn gesloten.