Palestijnen moeten de illusie vergeten dat ze ooit Jeruzalem zullen veroveren

De Israëlische premier Binyamin Netanyahu verdedigde het besluit van president Donald Trump om de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem te verplaatsen, en zei dat de stap zou leiden tot het bereiken van vrede in de regio, aldus bericht Arutz Sheva heden.

Ondanks 23 jaar weigering door opeenvolgende presidenten om de Ambassadewet van Jeruzalem in 1995 toe te passen, heeft president Trump aangekondigd dat de VS Jeruzalem zouden erkennen als de hoofdstad van Israël, en dat het Amerikaanse ministerie de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem zou verplaatsen.

De beweging kreeg zware kritiek van over de hele wereld, waarbij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties stemde om de VS voor de beslissing te censureren. De Palestijnse Autoriteit annuleerde een geplande ontmoeting tussen PA-baas Mahmoud Abbas en vicepresident Mike Pence na de aankondiging van december en verklaarde dat zij de VS niet langer zagen als een levensvatbare bemiddelaar voor vredesbesprekingen.

Maandag huldigden de VS hun nieuwe ambassade in Jeruzalem, terwijl relschoppers en Hamas-terroristen slag leverden met IDF-troepen aan de grens tussen Israël en Gaza in een poging om het Israëlische grondgebied binnen te dringen. Zestig Gazanen – waaronder 24 Hamas-terroristen en 36 relschoppers – werden maandag door de Israëlische strijdkrachten doodgeschoten, toen 35.000 relschoppers massaal aan de grens van Israël waren verzameld in de grootste infiltratiepoging sinds de zogeheten ‘Mars van de Terugkeer’ begon op 30 maart.

Op dinsdag verdedigde Netanyahu het gebruik van geweld door Israël om zijn grens te verdedigen tegen de massale infiltratiepogingen, en prees president Trump’s besluit om de ambassade te verplaatsen en zei dat het een noodzakelijke voorwaarde was voor vrede. ‘President Trump heeft een heel belangrijk ding gedaan’, vertelde Netanyahu VICE News (video onderaan). “Hij hield niet alleen zijn belofte en de beloften van opeenvolgende Amerikaanse presidenten, hij erkende ook een simpele realiteit.”

“De Israëlische regering is hier in Jeruzalem. En het is gedurende 3000 jaar ‘de enige’ hoofdstad van het Joodse volk geweest. Dat is de sleutel, uiteindelijk tot vrede. Omdat een op leugens gebaseerde vrede op de rotsen van de realiteit in het Midden-Oosten zal crashen.” De PA, zo beweerde Netanyahu, had een’ fantasie ‘van’ verovering ‘van Jeruzalem gemaakt – een fantasie die volgens hem nodig is om op te geven als er ooit vrede is worden bereikt.

“Het is tijd om de Palestijnen te vertellen: ‘Laat uw fantasie varen om Israël te vernietigen. Verlaat de fantasie dat u Jeruzalem zult veroveren. Verlaat de fantasie dat Israël zal verdwijnen.’ [Trump] nam de kwestie als ‘zijnde geregeld’ weg van de onderhandelingstafel van het feit dat Jeruzalem de hoofdstad van Israël is. Hij bepaalde niet precies waar de grens in Jeruzalem zou zijn. Maar het is heel duidelijk dat dit deel, waar we nu zijn, de hoofdstad van Israël is.”

Netanyahu onthulde ook voor het eerst de overblijfselen van het Iraanse onbemande vliegtuig neergeschoten in februari nadat het het Israëlische luchtruim binnenkwam. “Ze hadden ook explosieven in deze drone gezet,” merkte Netanyahu op.

Het interview
De dag nadat de VS officieel zijn ambassade in Jeruzalem opende, ging de Israëlische premier Benjamin Netanyahu samen met VICE oprichter Shane Smith om te praten over het geweld aan de grens met Gaza en de nieuwe bedreigingen waarvan hij denkt dat Israël wordt geconfronteerd door Iraanse troepen in Syrië.

In het interview prees Netanyahu het gebaar van president Trump in december om Jeruzalem formeel te erkennen als de hoofdstad van Israël. “Ik denk dat president Trump iets belangrijks heeft gedaan,” zei Netanyahu. “Hij hield niet alleen zijn belofte, en de beloften van opeenvolgende Amerikaanse presidenten, hij herkende ook een simpele realiteit: het zaad van de Israëlische regering bevindt zich in Jeruzalem, dat de hoofdstad is.”

3 gedachtes over “Palestijnen moeten de illusie vergeten dat ze ooit Jeruzalem zullen veroveren

 1. Het is tijd om de palestijnen te vertellen dat Jeruzalem nooit hun hoofdstad wordt, ze Israel nooit zullen vernietigen & ze nooit zullen terugkeren naar de dorpen van waaruit hun ouders/grootouders meestal vrijwillig zijn weggevlucht……om terug te komen wanneer Israel was vernietigd.

  Je kan het ze wel vertellen maar dan moeten ze het ook nog begrijpen……en dát is het probleem.

  Deze mensen zijn zo gehersenspoeld dat een speciaal programma ontworpen moet worden om deze schade terug te draaien.

  Hier ligt de echte taak voor het westen, maar om een probleem aan te pakken zijn drastische maatregelen nodig…….de giftige angel van het kwaad eruit trekken.

  De geldstroom naar UNWRA, de facilitator van de hersenspoel politiek failliet verklaren waardoor de cynisch criminele Palestijnse leiders dat geld niet meer kunnen gebruiken om hun jeugd te vergiftigen en haar burgers te gijzelen.

  Dit verzwakt hun positie waardoor het volk ze *zonder angst kan vervangen.

  Hiervoor is echter ook een omdenken van Europa nodig, iets dat zij blijkbaar ook niet willen begrijpen en dat hen daarom actieve participanten voor de onophoudelijke Palestijnse miserie maakt.

  Like

 2. Het westen of toch zeker West-Europa is niet voor Israel en van die kant moet men geen steun verwachten . echte vrede is nu verder weg dan ooit, want de palestijnen willen Oost-Jeruzalem als hun hoofdstad en jeruzalem is Joods en zal dat altijd blijven hoeveel oorlogen daar nog voor gevochten zullen worden!

  Like

 3. Brabosh er moet een video zijn van gisteren of vandaag, waarbij ze met manchetten zwaaien en door de grens heen breken! Ondertussen roepend dood aan de Joden. Zoek even want ik kan het niet vinden.

  Like

Reacties zijn gesloten.