EU jammert en zeurt om opening Amerikaanse ambassade in Jeruzalem

Wat vooraf ging aan de opening van de Amerikaanse ambassade in Jeruzalem. Daags voordien, achter de coulissen van de Europese Unie, de ‘Tempel der Lafaarden’, grollende maar tandeloze Israëlhaters:

Veel Europese landen vermijden het feest voor de VS om de ambassade naar Jeruzalem te verplaatsen, dit nadat jarenlang het Palestijnse terrorisme werd gevoederd via de appeasement politiek van de EU,  dus, waarom zouden ze nu stoppen.

Ze slaan zelfs het grote gala over. Tientallen buitenlandse diplomaten zullen naar verwachting aanwezig zijn, hoewel veel ambassadeurs van Europese landen die zich tegen de verhuizing verzetten, deze zullen overslaan, inclusief onze ‘bondgenoten’, waaronder die uit het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland.

Dat is niet alles, volgens Axios probeerden onze EU-‘vriendjes’ een resolutie goed te keuren die president Trump in verlegenheid zou brengen voor het verplaatsen van de Amerikaanse ambassade:

“Hongarije, de Tsjechische Republiek en Roemenië blokkeerden vandaag, in coördinatie met Israël, een gezamenlijke EU-verklaring waarin kritiek werd geuit op de verplaatsing van de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem, vertelden Israëlische functionarissen en Europese diplomaten mij.”

Achter de coulissen: het initiatief om de verklaring te publiceren werd geleid door Frankrijk en verschillende andere EU-lidstaten. Israëlische functionarissen zeggen dat het doel was om de VS een gemeenschappelijk standpunt te presenteren tegen de verhuizing door alle 28 lidstaten en om de Trump-administratie voor de ceremonie van maandag in verlegenheid te brengen en te isoleren.

Volgens Europese diplomaten en Israëlische functionarissen bevatte de ontwerpverklaring die in Europese hoofdsteden circuleerde, drie punten:

 • Jeruzalem zou de hoofdstad van beide staten moeten zijn, Israël en de toekomstige staat Palestina.
 • Over de definitieve status van Jeruzalem moet worden onderhandeld en deze moet alleen worden bepaald door middel van onderhandelingen tussen de partijen.
 • De lidstaten van de EU zullen de VS niet volgen en zullen hun ambassades niet naar Jeruzalem verplaatsen.

Volgens Europese diplomaten en Israëlische functionarissen wilden de Franse en andere lidstaten de verklaring vandaag publiceren als een verklaring van Federica Mogherini, hoofd van het buitenlandse beleid van de EU, gesteund door alle 28 EU-lidstaten.

Maar eerder vandaag hebben Hongarije, de Tsjechische Republiek en Roemenië aangekondigd dat ze bezwaar maken tegen de verklaring en het onmogelijk maakten om de consensus te bereiken die nodig was om het te publiceren.

Een behoorlijk gefrustreerde hooggeplaatste Europese diplomaat vertelde me: “De Hongaren wilden Trump niet in zijn oog steken en de Tsjechen en de Roemenen overwegen hun ambassades naar Jeruzalem te verplaatsen tegen het standpunt van de EU in. Dit is de situatie binnen de EU tegenwoordig”.

Appeasers, vooral de laffe Europeaners, weten niet hoe ze hun staarten tussen hun benen moeten verwijderen. In plaats van te steunen wat hun eigen christelijke geloof over Jeruzalem vertelt, of wat het zegt in de Koran, of de Verenigde Staten, het land dat hen altijd beschermt, kiezen de Europeanen ervoor om een ​​gebied te kalmeren dat helemaal geen verlangen naar vrede heeft, eerder dan gewoon “het juiste” te willen doen.

appeaser“De Europeanen willen Israël voederen aan de krokodillen van de militante Islam. Dit uiteraard in de hoop dat zij als laatsten zullen worden verscheurd en opgevreten!”  naar een citaat van Sir Winston Churchill (1874 – 1965) die ooit de wijze woorden sprak: “An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Jeff Dunetz “EU Whines About US Embassy Opening In Jerusalem” van 13 mei 2018 op de site van The Press Lid

2 gedachtes over “EU jammert en zeurt om opening Amerikaanse ambassade in Jeruzalem

 1. Het wordt tijd voor de schaamteloze EU om zich bij de feiten neer te leggen.

  De US in Jeruzalem is een feit. Get over it!

  Guatemala volgt vandaag, dan is Honduras aan de beurt…..en de rest gaat volgen vooral Zuid Amerikaanse & Oostblok landen.

  Net zoals de ‘Palestina’ politiek, de anti Israel/Jeruzalem politiek, de anti Trump politiek én de eigen EU politiek een ramp waren is nu hun volgende project aan de beurt…………Iran.

  Het terreurland van de Ayatolla’s is Europa aan het hart gegroeid.
  Zarif, de Iraanse adder een goede vriend die niet teleurgesteld mag worden terwijl de “atoom deal” eigenlijk geen geratificeerde deal is maar een overeenkomst.

  Tezamen gaan ze liever een samenwerking aan met dit fanatieke regime, de financiele filantropen van Hamas & Hezbollah, dan met die vreselijke US president met het foute kapsel die niet zo beschaafd & politiek correct praat als zij.

  Hallo EU, Trump is de énige die politiek correct praat en begrijpt hoe de wereld in mekaar zit.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.