Tientallen activisten protesteren tegen ‘Nakba’ ceremonie aan de universiteit van Tel-Aviv

Nakba-Tel-Aviv-2018

Op Nakba Dag, wat letterlijk ‘catastrofe’ betekent, herdenken de nakomelingen van de gevluchte arabieren van Israël, die zich halverwege de jaren 1960 opeens ‘Palestijnen’ zijn gaan noemen, de grote vergissing die hun voorouders 70 jaar geleden begingen. In 1948 vluchtten hun voorouders massaal uit Israël en lieten met een goed gevoel en onbezorgd hun huizen en gronden achter.

Na de arabisch-islamitische oorlog tegen de Joden, waarvan hun leiders zeiden dat het “gewonnen spel” was, zouden ze immers ‘terugkeren’ van zodra de Joden in zee waren gedreven en Israël van de kaart was geveegd. Maar de arabieren hadden de veerkracht en vechtlust van de Zionisten zwaar onderschat en die veranderden de voorspelde Joodse nederlaag in een klinkende overwinning op hun genociale buren.

Aldus klapten ze en passant de deur hard dicht voor de ‘Palestijnse’ vakantiegangers die hun gepland verblijf in de buurlanden zagen omkeren in een eeuwigdurend tweederangsburgerschap in kampen in de landen van hun broedervolkeren die hen verachten en minachten omdat ze op de vlucht waren geslagen voor Joden in plaats van hen tot ter dood te bevechten.

Sinds dat arabisch débacle van 1948 herdenken de ‘Palestijnen’ elk jaar het verlies van hun genocidale oorlog tegen Israël en jammeren om hun verkeerde inschatting van de oorlog tegen de Joden die omsloeg in een ‘catastrofe’ toen ze die verloren. Hun weigering om met de Joden samen te werken aan een leven en een staat in voorspoed en welvaart voor allen, leidde tot het gekende resultaat en de heroprichting van de Joodse staat Israël.

Nakba-leugen woekert in Israël
Ook in Israël zelf wordt de Nakba-leugen herdacht. Tenslotte telt de bevolking van Israël meer dan 20% arabieren waarvan er velen zich ‘Palestijnser voelen’ dan hun broeders in Gaza en in Judea & Samaria. Gelukkig botsen ze daar ook op felle weerstand.

Tientallen activisten van de Zionistische organisatie Im Tirtzu (IMTI) demonstreerden maandag tegen de jaarlijkse Nakba Dag-ceremonie die werd gehouden door Arabische en extreem-linkse studenten aan de universiteit van Tel-Aviv. Im Tirtzu-activisten zwaaiden samen met een aantal gewonde IDF-veteranen met Israëlische vlaggen, zongen over de ‘Nakba Nonsens’ en verspreidden flyers.

De activisten brachten ook een bord mee van 12 bij 6 voet met daarop ‘Nakba Nonsens’ geklad en verspreidden boeken met de titel ‘De rechten van het Joodse volk op het land van Israël’ (origineel ‘The Jewish People’s Rights to the Land of Israel‘, boekomslag hierboven), dat volgens Im Tirtzu de wettelijke rechten van het Joodse volk in het Land van Israël beschrijft conform het internationaal recht.

Im Tirtzu CEO Matan Peleg zei dat het enige doel van de Nakba is om het bestaan ​​van de staat Israël te ondermijnen. “We kunnen ons niet de luxe permitteren om deze anti-Israëlische propaganda ongemoeid te laten”, zei Peleg. “We sturen hier een duidelijke boodschap dat we niet stilzwijgend zullen toekijken in het licht van deze bedrieglijke poging om de geschiedenis te herschrijven.” “Het is belangrijk om de Nakba onbeschaamd te noemen wat het is: NONSENS”, voegde Peleg eraan toe.

Liran Baroch, voorzitter van het Forum van Gewonde IDF-veteranen voor een veilig Israël, zei dat het ‘absurd’ is dat de universiteit van Tel Aviv een platform biedt voor een protest dat oproept tot de vernietiging van Israël. “Elke redelijke persoon begrijpt dat de Nakba-leugen neerkomt op een oproep tot vernietiging van Israël en vrede voorkomt”, zei Baroch. “Als soldaten die gewond zijn geraakt tijdens de verdediging van ons vaderland, zijn we verontwaardigd dat de universiteit van Tel Aviv een platform zou bieden aan radicaal-linksen en Arabieren om de vernietiging van Israël te eisen.”

“Waarom Nakba ??? Israël gaat niet rouwen omdat jullie
er niet ingeslaagd zijn om ons in 1948 te vermoorden!”


Bronnen:

♦ naar een artikelDozens of Activists Protest ‘Nakba’ Ceremony at Tel-Aviv University” van maandag 14 mei 2018 op de site van JNi.Media – The Jewish Press

2 gedachtes over “Tientallen activisten protesteren tegen ‘Nakba’ ceremonie aan de universiteit van Tel-Aviv

 1. We zien dat de vijand zich ook binnen Israel bevindt, en dat de opstand van de Palestijnen door Hamas betaald wordt door Iran en dat zegt genoeg !!

  Like

 2. Te gek voor woorden dat er überhaupt over een “Nakba” wordt gesproken aan een vrije Israelische Universiteit.

  Al diegenen die vinden dat deze ‘catastrophe heeft plaats gevonden kan z’n boeltje pakken en verdwijnen. Israel is een vrij land en niemand houd deze mensen tegen om weg te gaan uit de ‘apartheidsstaat vol kindermoordenaars’.

  Laat ze lekker naar het paradijs van Gaza of het onbestaande palestina gaan waar ze ook tegen alles wat hun niet gekozen regering fout doet mogen protesteren.

  Genoeg met het gezever van deze opruiende agitatoren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.