In beeld: Duizenden vierden Dag van Jeruzalem 2018, dansend doorheen de hoofdstad

Duizenden Israëliërs zijn op zondag 13 mei 2018 de straat op gegaan om de Dag van Jeruzalem te vieren, de dag waarop de stad 51 dagen geleden in 1967 herenigd werd. Voordien had Jordanië de helft van Jeruzalem bezet en een muur verdeelde de stad in tweeën. Na het verbluffende succes van de IDF in de Zesdaagse Oorlog werd Jeruzalem opnieuw een complete stad.

Sindsdien hebben Israëliërs zich verzameld om te zingen en te dansen ter ere van deze speciale dag. Mensen stroomden vanuit heel Israël naar Jeruzalem en toeristen uit de hele wereld vergezelden hen in de Stad van Goud terwijl ze dansten in de straten voordat ze op weg gingen om te bidden aan de Westelijke Muur (aka Kotel) in de Oude Stad.

Foto’s: Emmanuel Miller op de site van Lev Haolam