Israël zet vandaag de grote middelen in om haar burgers te beschermen tegen Hamas

Vandaag maandag 14 mei 2018, heeft de terreurorganisatie Hamas het plan opgevat om gewapende terroristen, beschermd door een menselijk schild van ca. 250.000 gewelddadige relschoppers, de grens tussen Gaza en Israël te bestormen en de Israëlische gemeenschappen met geweld binnen te dringen.

Plaatje hierboven: Dit waterkanon wordt beschouwd als het grootste en meest krachtige in het Midden-Oosten. Het arriveerde gisteren vanuit een veiligheidsinstallatie in het noorden naar het zuiden om te worden ingezet om de Palestijnse massa’s terug te duwen die het veiligheidshekken tussen Gaza en Israël willen doorbreken en de nederzettingen binnendringen [beeldbron: J-P]

De IDF zal alles doen wat nodig is om deze Arabische aanval op de integriteit en soevereiniteit van Israël te verhinderen en haar burgers te beschermen.

De IDF-voorbereidingen voor Nakba Dag-rellen omvatten een verhoogde inzet van gevechtsbataljons aan de grens met Gaza, speciale eenheden, inlichtingendiensten en scherpschutters. Daarnaast zal het Centrale Commando worden versterkt door een aantal gevechtsbataljons en teams voor inlichtingenvergaring.

Generaal Eyal Zamir, de bevelhebber van het Zuidelijk Commando van de IDF, had op zondagavond een ontmoeting met de leiders van de Israëlische gemeenschappen die wonen in de grodel rondom Gaza, om de toenemende spanningen aan de grens te bespreken voorafgaand aan ‘Nakba Dag’ en de overdracht van de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem.

“De IDF wordt ingezet en met versterkingen,” vertelde Zamir de gemeenschapsleiders. “U kunt gerust zijn. De IDF zal alles doen wat nodig is om infiltratie door de beveiligingsomheining te voorkomen,” zei hij. “De incidenten aan de grens zullen naar verwachting niet overslaan naar de Joodse gemeenschappen; het is niet nodig u voor te bereiden op inslaande raketten [vanuit Gaza].”

Maar de IDF heeft een aantal video’s vrijgegeven (hier bekijken) met een iets andere boodschap. In die video’s zegt de IDF dat Hamas de incidenten langsheen de grens doet escaleren met als doel deze week de grens te overschrijden en de Joodse bewoners van de Israëlische grensgemeenschappen te vermoorden. In die video’s zegt de IDF dat ze Hamas niet zullen toestaan om in hun doel te laten slagen en dat ze dit koste wat het kost zullen voorkomen.

Als onderdeel van hun toolkit om te voorkomen dat de grens wordt overschreden, is de ‘Super Tanker’ – het krachtigste waterkanon onder hoge druk in het Midden-Oosten – op de locatie aangekomen vanuit een beveiligingsfaciliteit in het noorden om, indien nodig, te worden gebruikt om de inwoners van Gaza terug te dringen, weg van het veiligheidshekken. Het wordt beschreven als een “waterkanon op steroïden” (plaatje bovenaan).

IDF-scherpschutters nemen hun posities in aan de grens met Gaza


Bronnen:

♦ naar een artikel Hana Levi Julian “IDF Says Hamas Planning a Massacre, but IDF Will Stop Them” van zondag 13 mei 2018 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikelIDF prepares for ‘Nakba Day’ riots” van zondag 13 mei 2018 op de site van Arutz Sheva

3 gedachtes over “Israël zet vandaag de grote middelen in om haar burgers te beschermen tegen Hamas

 1. Brabosh, je vergeet te vermelden dat een ‘humanitaire demonstratie’ is.

  Scholen, universiteiten & winkels worden door Hamas verplicht gesloten om mensen de gelegenheid te geven om verplicht in bussen naar de Israelische grens te worden vervoerd…..vrouwen & kinderen eerst, want zo doen Humanisten het.

  * De kinderen & kleinkinderen van Hamas leiders coordineren deze demo’s via de TV.

  Liked by 1 persoon

  1. @”je vergeet te vermelden dat een ‘humanitaire demonstratie’ is.”

   Oei, sorry voor het verdraaien van de feiten Tiki 🙂

   Like

Reacties zijn gesloten.